0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
O τρόπος κατάταξης με βάση τον βαθμό Πτυχίου, πιστεύω ότι ορθώς αφαιρέθηκε το 2013 με το νέο Νόμο, γιατί απέκλειε τους χαμηλόβαθμους και δημιουργούσε ανισότητες χωρίς να δίνει ίσες ευκαιρίες στους υποψήφιους.Η αυτοκοροϊδία όπως και η αυτοδικαίωση δυστυχώς κερδίζει έδαφος και ολοένα συρρικνώνεται η συνείδηση. Εύχομαι Αυτή να μην μηδενιστεί, ώστε να υπάρχει μαγιά... και ναι όντως δεν έχω δικαίωμα να βάλλω εναντίον κανενός προσώπου, διοτι κι εγω όχι 100% οκ... τη διαδικασία εξετάζουμε...Να διευκρινίσω ότι το ζητούμενο δεν είναι να "τρυπώσω εγώ", αλλά να επιτύχουν όσοι το δικαιούνται, χωρίς χάρες, παρανομίες ή υποχωρήσεις
Σε ποιά σχολή/τμήμα αναφέρεσαι (2016-17), έτσι να το κοιτάξω.
Πες (γιατί κάθε θέμα είναι "συγκεκριμένο" {και χρονικά μεταβαλλομενο}):
Κάθε τμήμα έχει διαφορετικό βαθμό δυσκολίας οποτε ορθώς διεξάγονται εξετάσεις...
Υπάρχει καθοριστικότερο ΚΡΙΤΗΡΙΟ από την επιλογή μαθημάτων, όγκου-επιπέδου ύλης, πλήθους-εύρους εξεταζόμενων θεμάτων?
Όχι. Αλλά αυτό το κριτήριο προβλέπεται από το νόμο, από τη στιγμή που αναγνωρίζει στην Γενική Συνέλευση Τμήματος την αποκλειστική αρμοδιότητα του καθορισμού της ύλης. Επαναλαμβάνω στο ότι έχεις δίκιο στον αριθμό των θεμάτων, αν και όποιος ξέρει να βάζει θέματα, μπορεί να σου δώσει ένα θέμα που να απαιτεί σύγκριση 15 διαφορετικών πραγμάτων, να καλύψει όλη την ύλη και να είναι απόλυτα σύννομος. Επίσης, κριτήριο είναι και η βάση του 10, την οποία επίσης προβλέπει ο νόμος. Δεν ξέρω αν είσαι νομικός ή όχι, πάντως αν επιμένεις ότι διαβάζεις ορθά το νόμο, απευθύνσου σε δικηγόρο και κυνήγησε το δικαστικά. Αν και νομίζω ότι αν όντως υπάρχει παρανομία, κάποιος θα το είχε κάνει ήδη.
Αλλά αυτό το κριτήριο προβλέπεται από το νόμο, από τη στιγμή που αναγνωρίζει στην Γενική Συνέλευση Τμήματος την αποκλειστική αρμοδιότητα του καθορισμού της ύλης.
σε παρακαλώ, θα βοηθούσε πολύ εάν την παραπάνω τοποθέτησή σου τη δικαιολογούσες με αναφορές σε σημεία του Νόμου.όπως είδες από τις μακροσκελείς απαντήσεις μου, προσπαθώ να αποφύγω γενικές τοποθετήσεις και παραθέτω προς κρίση σας τα στοιχεία (άρθρα του νόμου) που φρονώ ότι οδηγούν στον προβληματισμό μουΣας παρακαλώ, όταν διαβάζετε τα παρακάτω τί καταλαβαίνετε; επιτρέπεται στα Τμήματα να θέτουν κριτήρια που έχουν ως αποτέλεσμα ακάλυπτες θέσεις ενώ υπάρχουν υποψήφιοι ? ναι ή όχι1) Άρθρο 16 του Συντάγματος : "H ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα." και ελάχιστα πιο κάτω "Tα ιδρύματα αυτά ... λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους που αφορούν τους οργανισμούς τους"2) Υ.Α. Φ1/192329/