0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αφού μιλάς για δ.ε. να σου λύσω την απορία που μάλλον "σκαλώνεις" (επέτρεψε μου την έκφραση), αν και το ίδιο εννοούσα πριν αλλά μάλλον δεν έγινα κατανοητή.Εκείνη την περίοδο βγήκαν 11/10/2016 απόγευμα τα ονόματα για δε. σου έδινε προθεσμία 12 και 13 να παρουσιαστείς. Όμως η υπουργική απόφαση με βάση της οποίας υπολογίζεται η προϋπηρεσία βγήκε 12/10 (είναι η υ.α. 169796/ε2/12-10-2016 αν θες να το ψάξεις). Ίσως να νόμιζες ότι βγήκε 11/10. Ήταν ένα τρικ που είχαν κάνει σε εκείνη την φάση. Συνήθως πάει κατά τον τρόπο που ανέμενες, την μία μέρα υπουργική απόφαση και μετά από την επόμενη δύο ή τρεις μέρες προθεσμία. Αυτό όμως ήταν διακτινισμός. Τα μόρια τα σωστά είναι τα 6,567. Ορθώς δηλαδή. Ελπίζω να βοήθησα.. Στο οπσυδ σίγουρα θα σου λεει ως μέρα για τον υπολογισμό της προυπηρεσίας την 12/10, και ως μέρα ανάληψης την 12/10 ή 13/10 (ή μπορεί και κάτι άλλο αν άτυπα από την διεύθυνση είχες πάρει μεγαλύτερη προθεσμία).
Όμως η υπουργική απόφαση με βάση της οποίας υπολογίζεται η προϋπηρεσία βγήκε 12/10 (είναι η υ.α. 169796/ε2/12-10-2016 αν θες να το ψάξεις).
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσα μαλώματα. Κάνουμε τη καλύτερη δουλειά του κόσμου. Εγώ ξεκίνησα από την ειδική (δουλεύω από 25 χρονών μετά το μεταπτυχιακό μου), πήγα ένα χρόνο σε νησί και μετά σπίτι μου. Τα τελευταία χρόνια μπήκα στη γενική. Τώρα πλέον στα 29 μου και μετά από 36 μήνες προϋπηρεσίας ,έχοντας δει όλα αυτά, μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μαλώνουμε.
Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω κάτι. Η προϋπηρεσία δεν υπολογίζεται βάσει της ημερομηνίας της υπουργικής. Υπολογίζεται από την πρώτη μέρα που δίνει η υπουργική για να παρουσιαστούμε και μόνο εάν η ανάληψη γίνει σε αυτό το διάστημα. Αν π.χ η υπουργική βγει στις 10 και λέει παρουσία 11-12, μετράει από τις 11. Αν κάποιος παρουσιαστεί στις 13 όμως, μετράει από τις 13.
Άμα στα 29 μου είχα 36 μήνες προϋπηρεσία και μάλιστα από την 2η χρονιά μου δίπλα στο σπίτι μου, ούτε εγώ θα θεωρούσα ότι υπάρχει λόγος να μαλώνουμε. Μπορεί να διάβαζα και τις αγωνίες των άλλων εδώ μέσα, που είτε μαζεύουν 2-3 μόρια τον χρόνο, είτε βλέπουν την επιτυχία τους στον ΑΣΕΠ να οδεύει προς διαγραφή, είτε να αδυνατούν να δουλέψουν παρόλο που έχουν φάει μια ζωή στην εκπαίδευση επειδή κάποιοι ξαφνικά κάνουν 5-10 μήνες προϋπηρεσία με το που βγαίνουν από το πανεπιστήμιο και να γέλαγα.
Να σας διορθώσω. Δεν έβγαλα απλώς το Πανεπιστήμιο, αλλά έκανα το Μεταπτυχιακό μου και μάλιστα στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Το οποίο πίστεψε με δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.
Μα δεν με διορθώνεις. Έρχεσαι απλά να με πείσεις ότι το μεταπτυχιακό σου το πήρες με την αξία σου. Με γεια σου και με χαρά σου. Αυτό που είπα είναι ότι, αν στα 29 μου και σε μια χώρα όπου πανηγυρίζει(!!!) επειδή η επίσημη ανεργία είναι στο 22,5%, είχα εξασφαλισμένη την πρόσληψη μου στο επάγγελμα που αγαπώ, όλα όμορφα και ωραία θα τα έβλεπα και δεν θα έβλεπα τον λόγο να αγχώνονται οι άλλοι. Και εγώ άμα πήδαγα 500-1000 θέσεις στο πίνακα κάθε φορά, μηνύματα ευτυχίας, αγάπης και αδελφοσύνης θα μοίραζα. Που ακριβώς έρχεσαι να με διορθώσεις; Αν όμως η προϋπηρεσία σου από την ειδική δεν μέτραγε στον γενικής; Αν δεν γίνονταν προσλήψεις ειδικής; Αν μετά από 15 χρόνια είχες μόλις 5-10 μήνες προϋπηρεσίας. Αν έβλεπες ότι το να θέλεις να κάνεις αυτό που αγαπάς σε ένα περιβάλλον όπως αυτό του σχολείου, που είναι αρκετά διαφορετικό από τα φροντιστήρια, με σταθερότητα αξιοπρεπή μισθό σε σύγκριση με τα φροντιστήρια και εγγυημένα ένσημα, σου είχε καταστρέψει την ζωή; Διότι εγώ νιώθω πλέον στα 40+ μου και με το 1/3 της προϋπηρεσίας σου ότι κατέστρεψα την ζωή μου την μέρα που μπήκα στο πανεπιστήμιο, πιστεύοντας ότι με την επιμονή μου και την υπομονή μου κάποια στιγμή θα δω φως. Αλλά βλέπω απλά ότι όποιος έχει λεφτά να στάξει στους Κύπριους με ξεπερνάει, όχι απλά μερικές θέσεις στον πίνακα, αλλά δύο δεκαετίες, μια ζωή.Να ξεκαθαρίσω κάτι.
Κάπως πάντως κάποιοι πρέπει να ξεχωρίσουν από τη μεγάλη μάζα των εκατοντάδων χιλιάδων πτυχιούχων καθηγητικών σχολών. Με το βασικό πτυχίο πιστεύω ότι δεν θα δούλευα. Δεν είναι πάντως η Κύπρος το πρόβλημα. Υπάρχουν μεταπτυχιακά στην Ιταλία, που όχι μόνο δεν πατάς ποτέ, αλλά ούτε χρειάζεται να ξέρεις Ιταλικά σε Ιταλόφωνο πρόγραμμα.
john πόσο δίκιο έχεις! Και πόσοι είμαστε στην ίδια κατάσταση που νιώθουμε και έχουμε χάσει τα χρόνια μας και τα νιάτα μας! Και δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε την αναπλήρωση με τόσους που μπαίνουν κάθε χρόνο από παντού στους πίνακες. Κι αν εκφράσουμε τις διαμαρτυρίες μας είμαστε κακοί, ρατσιστές κτλ. ενώ στη πραγματικότητα είμαστε τα κορόιδα και τα θύματα μιας κατάστασης που σε μια πραγματικά προηγμένη χώρα θα ήταν κάτι σα σενάριο επιστημονικής φαντασίας!
Δεν είσαι ο πρώτος που με μεταπτυχιακό από Κύπρο αμφισβητείς αυτά που προέρχονται από τις άλλες χώρες. Και λογικό μιας και αυτά είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές σου. Οπότε καθόλου παράξενο το ότι στο προηγούμενό σου ποστ έσπευσες να με διαβεβαιώσεις ότι απέκτησες το δικό σου με την αξία σου. Το θέμα όμως είναι ότι δημιουργείται κοινωνική ανισότητα. Αν ήσουν κάποιος που δεν του περίσσευαν 6 χιλιάρικα, πόσα μεταπτυχιακά θα είχες;Το θέμα είναι οι καθηγητές να έχουν ίδιες πιθανότητες πρόσληψης, όχι να σκάμε 6 χιλιάρικα και μετά να μιλάμε για μάζες. Διότι μεγάλο μέρος της μάζας έχει φτύσει περισσότερο αίμα από εσένα, έχει κάνει περισσότερες χρονιές μακριά από το σπίτι της, έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από σένα στο θέμα της διδασκαλίας. Μέρος της μάζας έχει περάσει ΚΑΙ ΑΣΕΠ. Anyway, απόλαυσε το ότι το σύστημα σε ευνοεί και πες και ένα ευχαριστώ στους Κύπριους.Με αγάπη,η ΜΑΖΑΥπάρχουν τόσες πολλές αδικίες σε αυτή τη χώρα, σε τόσους πολλούς τομείς και επαγγέλματα, που ότι και να πω ή να πεις, θα αγνοηθεί στην καλύτερη των περιπτώσεων. Πάντως θα έχει μεγάλο γέλιο αν μετά από 5-10 χρόνια βγει κανένας βολευτής με προεκλογικό σύνθημα την επιστροφή της επετηρίδας.
Φίλε μου μου φαίνεται, τα έχεις μπερδέψει. Δεν έχω να πω κανένα ευχαριστώ στους Κύπριους. Ότι πήρα, το πήρα με τα λεφτά μου και την αξία μου. Πως έχει στηθεί μία μπίζνα στο ζήτημα δεν είναι μυστικό πια, ειδικά στηνΙταλία. Δεν το θεωρώ απίθανο να σκάσει από στιγμή σε στιγμή, για αυτό οι περισσότεροι μπαίνουμε στη Γενική Εκπαίδευση σιγά σιγά.