*

Αποστολέας Θέμα: ΠΡΟΣΟΧΗ σε ένσημα, μηνιαίες αποδοχές, απολύσεις, ΑΠΔ και ΠΔΣ για το ταμείο ανεργίας  (Αναγνώστηκε 47236 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Επειδή μαζεύω και εγώ τα ένσημα 2ετίας για επίδομα αλλά μέσα σε αυτά είναι και παραίτηση μου είπανε στον ΟΑΕΔ ότι θέλουνε τις απολύσεις και τις λύσεις συμβάσεων μόνο του 2009.Μήπως ο κάθε ΟΑΕΔ ζητάει και διαφορετικά πράγματα;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
θελουν ολες τις συμβάσεις, σιγουρα?
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
Κορίτσια απο οτι κατάλαβα τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να πάει ο καθένας εκεί και να δεί τι θα του πούνε. Εγω αυτό που σκοπεύω να κάνω πριν πάω είναι να έχω μαζέψει όλα τα χαρτιά που μπορεί να χρειαστούν, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσω την πιθανότητα να ξαναπάω.  ;)

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Συγνώμη εννοούσα τη τελευταία απόλυση ή σύμβαση

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
Κορίτσια απο οτι κατάλαβα τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να πάει ο καθένας εκεί και να δεί τι θα του πούνε. Εγω αυτό που σκοπεύω να κάνω πριν πάω είναι να έχω μαζέψει όλα τα χαρτιά που μπορεί να χρειαστούν, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσω την πιθανότητα να ξαναπάω.  ;)
εκ πειρας σου προτεινω πρωτα να γραφτεις ως ανεργη στον οαεδ και μετα να συμπληρωσεις τα χαρτια που θα σου ζητησουν, γιατι αν δεν το ξερεις ηδη χανεις μερες απο την οποια επιδοτηση σου...

Τι να πω τώρα

Αν κάποιοι υπεύθυνοι δεν είναι ενημερωμένοι κρίμα στους συναδέλφους που τρέχουν άσκοπα
μαλιστα... δεν ειναι τοπικο δηλαδη το φαινομενο...

συμβουλη: βρειτε συγκεκριμενους ανθρωπους ειτε του σχολειου ειτε της ββαθμιας που μπορειτε να συννενοηθειτε, γιατι διαφορετικα θα τρελαθειτε...

Αποσυνδεδεμένος tonik

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Συνάδελφοι, μία από τα ίδια και σε μένα! Είμαι ωρομίσθια στην ανατ. Θεσ/νίκη, έκανα λόγο στο σχολείο χθες για τις βεβαιώσεις εργοδότη (με ισχύ ενσήμων), ώστε να μου τις ετοιμάσουν έγκαιρα... ούτε το έντυπο γνώριζαν, πόσο μάλλον ποιος και πώς το συμπληρώνει... μάλλον η διεύθυνση θα τις ετοιμάσει, μου είπε ο διευθυντής... τους είπα ότι πέρσι τις πήρα από τα σχολεία... τι να πω, δεν έβγαλα άκρη... ???
Η διαίρεση της αιωνιότητας σε δευτερόλεπτα, ώρες, μέρες και χρόνια, δεν έχει σημασία πλέον,
καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η τελειότητα της κάθε στιγμής.

Αποσυνδεδεμένος elenaaaaaa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Γεια σας!!
πω πω έχω πελαγώσει!
Ρώτησα κι εγς στο σχολείο μου και μου είπαν ότι θα μου δώσουν χαρτί απόλυσης και ένα χαρτί για το ΙΚΑ αλλά δεν ήξεραν κ πολλά.
Εγώ είμαι σε δύο σχολεία όμως.
Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να τρέχω εις διπλούν;
Και ποια μέρα απόλυσης μετρά;Γιατί από το ένα τελείωσα νωρίτερα.

Όσο για το επίδομα αν με τη απόλυση από το σχολείο παραιτηθώ  και από μια δεύτερη δουλείά που είμαι, θα πάρω κάποιο επίδομα κ απλά δεν θα μου μετρήσουν τα ενσημα και τις μέρες προυπηρεσίας από την εργασία που σταματησα οικιοθελώς;;
ευχαριστώωωω

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
Αναλυτικά ισχύουν τα εξής:

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Μισθωτοί των οποίων καταγγέλθηκε από τον εργοδότη ή έληξε η σύμβαση εργασίας και που έχουν ασφαλισθεί στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ μπορούν με ορισμένες προϋποθέσεις να εισπράξουν από τον ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Οι νόμοι και οι αποφάσεις που καλύπτουν την παροχή είναι οι εξής:
•   ν.δ.2961/1954 (άρθρα 11-38)
•   ν.1545/85 (άρθρα 3-8)
•   ν.1836/89 (άρθρα 15-24)
•   ν.1892/1990 (άρθρο 37)
•   ν.3552/4.4.07 (άρθρο 5)

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟ

Αποσυνδεδεμένος tomemeto1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Δηλαδή αν για παράδειγμα είσαι ωρομίσθιος σε σχολείο και τελειώνει η σύμβασή σου τώρα τον Ιούνιο ενώ

α) τον Δεκέμβριο παραιτήθηκες από μια περιοχή που ήσουν ωρομίσθιος για να πας σε μία άλλη περιοχή που σε βολεύει πρισσότερο ή
β)τον Δεκέμβριο παραιτήθηκες από ένα φροντιστήριο που δούλευες ή από κάποια δουλειά άλλη

Τότε δεν δικαιούσαι επίδομα ανεργίας επειδή είχεις παραιτηθεί στις περιπτώσεις α ή β ???

Αποσυνδεδεμένος Iaki

• Πλήρες μέλος
  • docendo discimus
    • Προφίλ
Προσωπικά είχα παραιτηθεί από όλες τις προηγούμενες δουλειές που έκανα αλλά απολύθηκα μόνο από την τελευταία...και το επίδομα το δικαιούμαι!
dum vita est, spes est ... ;)

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Καλησπέρα,
πήγα σήμερα να πάρω μια αναλυτική των ενσήμων και βλέπω ότι δεν έχει περαστεί κανένα ένσημο από ωρομίσθια παρά μόνο τα ένσημα από τη άλλη μου εργασία
Έχει συμβεί κάτι και πρέπει να ανησυχώ;
Μήπως έχει να κάνει με το ό,τι πληρώθηκα πρώτη φορά το Μάιο και τότε πλήρωσα και το ΙΚΑ.;;
ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος Iaki

• Πλήρες μέλος
  • docendo discimus
    • Προφίλ
Στο ΙΚΑ έχουν περαστεί τα ένσημα μέχρι και τον Μάρτιο του 2009... Περνιούνται κάθε τρίμηνο οπότε για τον Απρίλιο-Μάιο- Ιούνιο θα πρέπει να πας τον Ιούλιο για να πάρεις...
Εγώ που τα χρειαζόμουν για να τα πάω στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας πήγα στη δευτεροβάθμια και μου έδωσαν ένα χαρτί το οποίο το πήγα στο διευθυντή του σχολείου που εργαζόμουν και  μετά στο ΙΚΑ για να μου το υπογράψουν και μετά το πήγα στον ΟΑΕΔ...
Κατανοητό;;;  :) :)
dum vita est, spes est ... ;)

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Καλησπέρα,
πήγα σήμερα να πάρω μια αναλυτική των ενσήμων και βλέπω ότι δεν έχει περαστεί κανένα ένσημο από ωρομίσθια παρά μόνο τα ένσημα από τη άλλη μου εργασία
Έχει συμβεί κάτι και πρέπει να ανησυχώ;
Μήπως έχει να κάνει με το ό,τι πληρώθηκα πρώτη φορά το Μάιο και τότε πλήρωσα και το ΙΚΑ.;;
ευχαριστω
Θα πρέπει να συνεννοηθείς με το σχολείο και να τους ζητήσεις μια βεβαίωση που να φαίνονται τα ένσημα που σου έχουν δηλώσει με την ΑΠΔ.
Δεν έχει σχέση με την πληρωμή, έπρεπε να φαίνονται.
Εσύ πλήρωσες το ΙΚΑ?
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Ναι το θέμα είναι ότι δεν φαίνονται πουθενά οι μέρες απασχόλησης στο σχολείο από όλη τη χρονιά,δηλαδή από τον Οκτώβριο που είμαι ωρομίσθια.
Πως γίνεται αυτό;;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182529
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144