0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καθίστε να δούμε αν θα έρθει και πως θα έρθει η τροποποίηση του 1566 και βλέπουμε. Οι περισσότεροι από εμάς ήμαστε ένα πενταωρο χαλαρά στο σχολείο. Δεν έγινε και τίποτα. Ορισμένοι προκλητικοί που ζητούν συνεχόμενο τρίωρο και φεύγουν θα ζοριστουν. Όσο αφορά τα σχολεία που δεν έχουν εξοπλισμό, ευκαιρία να αποκτήσουν. Αν δεν έχουν χρήματα τότε οι περισσότεροι έχουν έναν παλιό υπολογιστή, ας τον δωρίσουν. Ακόμα και γραφείο μπορεί να φέρουν. Όσοι δε είναι μαστοριά μπορούν να κατασκευάσουν ή να ανακατασκευάσουν ακόμα και στα πλαίσια μαθήματος. Στην τελική δεν θα είναι ταυτόχρονα όλοι με κενό κάποιοι κάνουν και μάθημα.Την μόνη ένσταση που καταλαβαίνω είναι κάποιος να θέλει ησυχία για να κάνει κάτι συγκεκριμένο. Αυτό είναι θέμα συνήθειας αλλά και πάλι δεν είναι πρόβλημα για την μια ώρα παραπάνω που θα κάτσει κάποιος στο σχολείο.Στα θετικά, ότι τώρα περισσότεροι θα μοιράζονται δουλειά που την έτρωγαν οι λίγοι φιλότιμοι. Ότι οι συνάδελφοι θα μπορούν να είναι διαθέσιμοι περισσότερες ώρες για μαθητές γονείς. Ότι θα μπορούν να μιλάνε, να σχεδιάζουν και γενικά να επικοινωνούν μεταξύ τους και να αποκτήσουν καλύτερο δέσιμο.Πολύ φασαρία για το τίποτα. Μακάρι αυτό να είναι το χειρότερο που μας ετοιμάζουν.
Καθίστε να δούμε αν θα έρθει και πως θα έρθει η τροποποίηση του 1566 και βλέπουμε. Οι περισσότεροι από εμάς ήμαστε ένα πενταωρο χαλαρά στο σχολείο. Δεν έγινε και τίποτα. Ορισμένοι προκλητικοί που ζητούν συνεχόμενο τρίωρο και φεύγουν θα ζοριστουν. Όσο αφορά τα σχολεία που δεν έχουν εξοπλισμό, ευκαιρία να αποκτήσουν. Αν δεν έχουν χρήματα τότε οι περισσότεροι έχουν έναν παλιό υπολογιστή, ας τον δωρίσουν. Ακόμα και γραφείο μπορεί να φέρουν. Όσοι δε είναι μαστόρια μπορούν να κατασκευάσουν ή να ανακατασκευάσουν ακόμα και στα πλαίσια μαθήματος. Στην τελική δεν θα είναι ταυτόχρονα όλοι με κενό κάποιοι κάνουν και μάθημα.Την μόνη ένσταση που καταλαβαίνω είναι κάποιος να θέλει ησυχία για να κάνει κάτι συγκεκριμένο. Αυτό είναι θέμα συνήθειας αλλά και πάλι δεν είναι πρόβλημα για την μια ώρα παραπάνω που θα κάτσει κάποιος στο σχολείο.Στα θετικά, ότι τώρα περισσότεροι θα μοιράζονται δουλειά που την έτρωγαν οι λίγοι φιλότιμοι. Ότι οι συνάδελφοι θα μπορούν να είναι διαθέσιμοι περισσότερες ώρες για μαθητές γονείς. Ότι θα μπορούν να μιλάνε, να σχεδιάζουν και γενικά να επικοινωνούν μεταξύ τους και να αποκτήσουν καλύτερο δέσιμο.Πολύ φασαρία για το τίποτα. Μακάρι αυτό να είναι το χειρότερο που μας ετοιμάζουν.
Ασχετα με την αποψή μου για το αν πρέπει να τηρείται το εργασιακό ωράριο ή όχι , έχω κάποιους προβληματισμός να θέσω. Πολλοί εκπαιδευτικοί και κυρίως αναπληρωτές τοποθετούνται σε 2,3, 4 σχολεία. Σε κάποια από αυτά πρέπει να μετακινηθούν εντός της ίδιας ημέρας. Αν τους συμβεί ατύχημα, θεωρειται εργατικό;Ας πούμε ότι το σχολείο τοποθέτησης βρίσκεται σε μια απόσταση 80 χλμ από το ένα από τα σχολεία διάθεσης όπου ο εκπαιδευτικός διατίθεται για 2 ώρες . Λόγω της αποστασης "διευκολύνεται" ο εκπαιδευτικός με το να τροποποιείται το πρόγραμμα έτσι ώστε να πηγαί νει μόνο σε αυτό το σχολείο μία ημέρα. Η μετακινηση θα είναι μέσα στο εργασιακό του ωράριο ή οφείλει να βρίσκεται εκεί στις 8 και να φεύγει στις 2;
@ LKΔεν νομίζω ότι υποστήριξα κάτι διαφορετικό.....αλλά τελικά αν μας υποχρεώσουν πρέπει να τηρήσουν στο ακέραιο ότι αναφερει το άρθρο.Ο αγαπητός συνάδελφος kinegiros να μου επιτρέψει να διαφωνήσω....Δεν είναι δυνατό να μην εχω καρέκλα να καθίσω και να με "υποχρεώνεις" να παρευρίσκομαι στο σχολείο χωρίς να εχω την δυνατότητα να εκτελέσω την οποιαδήποτε εκπαιδευτικη μου υποχρέωση.Δεν θα περιμένω τον κάθε συνάδελφο να φέρει και να δωρίσει έναν παλιό υπολογιστή (sic) Και άλλον να τον επισκευάσει (sic x 2) κλπ....κλπ....Τις εργασίες τις αναθέτει ο σύλλογος και όσοι τις έχουν αναλάβει είναι υποχρεωμένοι από τον ήδη ισχύοντα Νόμονα τις φερουν εις πέρας.....και δεν χωρά δεύτερη συζήτηση.Δεν είναι δυνατόν να διατίθεμαι σε 4 ή 5 σχολεία και να μην μπορώ να πιω ένα ποτήρι νερό με 10 λεπτά ησυχία...ελπίζω να είναι κατανοητό ....Δεν είναι φασαρία για το τίποτα...άλλα για αυτά που αποκρύπτουν εντέχνως....και θα ξεφουρνίσουν οσονούπω.Αυτά τα αλτρουιστικά τα υπερασπιζόσουν και πριν το 2015; ( Με το συμπάθιο ή χωρίς αυτό....όπως προτιμάς).Για το τέλος εχω μια καλή ερώτηση και περιμένω μια καλή απάντηση!!Ποια Πρωτοχρονιά θα γίνουν οι 20.000 χιλιάδες διορισμοί μονίμων;;......(ή έγιναν και συζητάμε ξαφνικά για το εργασιακό μας ωράριο);
Πρώτον, στην υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα. Είναι αυτό που υπογράψαμε και για όσους ενδεχομένως δεν το ξέρετε, είναι αυτό που ισχύει από το 1985. Τελεία και παύλα.Από τις δηλώσεις του Γαβρόγλου στην Κέρκυρα. Λοιπόν, ήρθε... Και μάλιστα, λένε και ψέματα ότι εφαρμόζουν το νόμο του 1985, ο οποίος λέει άλλο, το μέχρι 30 ώρες, δηλαδή. Έτσι, για να μη δουλευόμαστε. Εγώ αλήθεια, σε ποιο από τα σχολείο πρέπει να κάθομαι τις 30 ώρες;
Εσυ, εγώ και ο καθένας σαν εμάς θα γίνει έρμαιο των διαθέσεων του κάθε διευθυντή!!! Στα σχολεία που θα τελειώνουμε 13:15 θα μας λένε... μείνε μεχρι τι 14:00 και κανε αυτό και αυτό....και αν τολμήσεις να ξεστομίσεις ...ότι διατιθεσαι σε 4...5 σχολεία και απαλλάσσεσαι θα ακούσεις διάφορα....
εννοείται...Τι, κανιβαλίζουμε λιγάκι με τη γκαντεμιά μας. Πάντως, απορώ που ξεστόμισαν κάτι τέτοιο εν όψει των εκλογών για τα σωματεία. Καλά, οι άλλοι θα σουβλίζουν αρνιά.
Α ρε τρελα που κυκλοφορει εδω μεσα. Σε λιγο θα μας πουν να μαγειρευουμε εμεις γα τους μαθητες,να ριχνουμε και ενα σκουπισμα.Καθεστε που καθεστε βρε,καντε και κατι χρησιμο...
Δεν ξέρω ποιος σουβλίζει τι....αλλά ο εμπαιγμός από τους πολιτικούς μας προισταμένους έχει καταγράψει ρεκόρ.Έχω την εντύπωση ότι δεν τους αφορούν τα εκλογικά αποτελέσματα των συλλόγων.Ο γνωστός Ιταλός βιομήχανος Τζιάνι Ανιέλι (1921-2003) φέρεται να έχει πει την παρακάτω φράση η οποία αποδίδεται παρά τις διάφορες παραλλαγές της ως εξής: «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από τη Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».