0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και εγώ παρακολουθώ τη συζήτηση αυτή αλλά νομίζω ότι πλέον από καμία απεργία δεν είναι εφικτό να προκύψει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, όχι γιατί δεν το θέλουν οι πολιτικοί αλλά γιατί δεν μπορεί να το προσφέρει η οικονομία της χώρας.Οι πολιτικοί, πειθαρχημένα και νουθετημένοι από την ΤΡΟΙΚΑ οχυρώνουν, τα με υπαγόρευση της ΤΡΟΙΚΑ μέτρα των αλλεπάλληλων μνημονίων , με περαιτέρω μεθοδεύσεις και νομοθετήματα, προκειμένου να μην εκτροχιασθεί το τρένο- υποτίθεται της ανάπτυξης.Για ποια υπεράσπιση των εργασιακών και οικονομικών συμφερόντων των εργαζομένων μιλάμε σήμερα μέσω της απεργίας, όταν ένα κράτος είναι σε καθεστώς χρεωκοπίας απείρως χειρότερης από αυτή της Αργεντινής?Ποιά απεργία, ποια κινητοποίηση , ποιοι αγανακτισμένοι, ποιοι πρωθυπουργοί ήταν αυτοί που απέτρεψαν τη μειωση των μισθων, των συνταξεων , τους πλειστηριασμούς, την εκποιηση της δημοσιας περιουσιας, την αυξηση των φορων, τη φυγη των επιχειρησεων στη
Gia θα σου απαντησω στην ιδια γλωσσα που χρησιμοποιεί. Νομίζω ότι γνωρίζω τι πρέπει να κάνω και δεν είμαι καθόλου παρατημένος και αν σχημάτισες αυτή την εντύπωση, τη σχημάτισες με πολύ ελαφρότητα. Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα εδώ δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά η συνέπεια συμπεριφορών ενός λαού αξιακα , ηθικα, πολιτικά και πολιτισμικά ξεπεσμενου, ο οποίος λαός νομίζει ότι γεννηθηκε για να δικαιούται διορισμό στο δημόσιο και ότι σε μια χρεωκοπημενη χωρα που δεν παράγει ούτε μπαλονια, τα ψηλά στη λίστα των προτεραιοτητων της ιεραρχημενα προβλήματα είναι να "γίνουν μαζικό διορισμοί στο δημοσιο"!!! Αλλιως να κανουμε απεργιες για να λυθουν τα προβληματα κ να ερθει η ανάπτυξη! .Μου φαίνεται δεν έχεις συνειδητοποιησει που βρίσκεσαι και ποια είναι τα περιθώρια βελτίωσης της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, λαμβάνοντας ασφαλώς υπόψη αυτούς που κατοικούν εδώ. Έχεις αντιληφθεί ότι από το 2009 έχουν περάσει σχεδόν 9 χρόνια και η κατηφόρα συνεχίζεται? Εκτός κ αν νομίζεις ότι αν πετύχεις το "διορισμό που δικαιουσαι" ότι θα λυθούν όλα μονομιάς.
Για όλα τα προαναφερθέντα, λοιπόν και για να μην συνεχιστεί ο ξεπεσμός του εκπαιδευτικού λειτουργήματος: ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ! Θα είναι ένα καλό μήνυμα, που θα φτάσει στ'αυτιά τους!
@guestteacher1) Προφανώς έχω δει/πληροφορηθεί τα σχετικά στοιχεία και δεν τα αναφέρω στην τύχη. Επίσης, για την τρέχουσα χρονιά κάποια στιγμή το Μάρτιο έλεγαν για περίπου 4000 λιγότερους Αναπληρωτές, αλλά μετά το άλλαξαν το τροπάριο και ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση να καταναλωθεί εμπροσθοβαρώς το ΕΣΠΑ του Παιδείας που αφορά Αναπληρωτές.Για να μη γεμίζουμε με στοιχεία και δεν μπορεί να μας παρακολουθήσει κανείς, δες μόνο το εξής (αφετηρία για να το ψάξω υπήρξε το http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/mikri-ayxisi-ston-proypologismo-toy-ypoyrgeioy-paideias-2018):http://www.minfin.gr/web/guest/proupologismosΠήγαινε Προϋπολογισμός 2018 -> Κεντρικές Υπηρεσίες έτους 2018Εκεί θα δεις ότι στον ΚΑΕ 19-210 και 19-220 (γνωστοί ΚΑΕ για όσους ασχολούνται με αυτά) έχουμε τις αυξήσεις που λέει το άρθρο στον Κωδικό Αριθμό 0001 «Αποδοχές και συντάξεις» (σελ. 112 στο pdf αρχείο).Άρα το συντριπτικό ποσοστό της αύξησης στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας πάει σε «Αποδοχές και συντάξεις» και εκτιμώ ότι δεν οφείλεται σε ξεπάγωμα των ΜΚ.2) Το βασικό σε αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι με τι προτάσεις κατεβαίνεις. Αν είναι ανίσχυρες, όποιος και να πάει, ναι, το αποτέλεσμα θα είναι πάνω-κάτω το ίδιο. Από εκεί και πέρα, αν είναι καλές οι προτάσεις και η BATNA της ομάδας διαπραγμάτευσης, μετράει και ποιοι μετέχουν σε αυτήν και πώς δομούν τη στρατηγική της ομάδας. Αυτά είναι πολύ σοβαρά θέματα για να τα αναλαμβάνουν ερασιτέχνες, τη στιγμή που από την άλλη πλευρά υπάρχουν επαγγελματίες. Και μη νομίζεις ότι δεν υπάρχουν κρατικοί υπάλληλοι με γνώση και δεξιότητες σε αυτά τα θέματα. Όχι πάντως στην αυλή του εκάστοτε Υπουργού.
Ακόμα καλύτερο μήνυμα θα είναι να βγαίνουν προκυρήξεις και να μην γίνονται αιτήσεις.Καλώς ή κακώς η ελεύθερη αγορά στην οποία ζούμε με αυτό τον τρόπο ισορροπεί.Όταν πάψει να υπάρχει ζήτηση για τις θέσεις αυτές, τότε θα υπάρξει αναπροσαρμογή των όρων εργασίας με σκοπό να προσελκύσει νέους (και ικανούς) ανθρώπους.Όταν ο ένας πατάει επάνω στον άλλο για να προλάβει να πάρει μία θέση, ο εργοδότης καταλαβαίνει - και σωστά - ότι προσφέρει πολλά περισσότερα τουλάχιστον από τις εναλλακτικές των εργαζομένων. Θα καταλάβαινα αυτό που λες αν έβλεπα παραιτήσεις συναδέλφων λόγω των εξαντλητικών ωραρίων ή των χαμηλών μισθών ή όπως προείπα, μηδαμινή συμμετοχή σε προκυρήξεις ΑΣΕΠ, προσκλήσεις αναπληρωτών κτλ. Μπορείς μήπως εσύ να εξηγήσεις - αντίστροφα - γιατί σκοτωνόμαστε να διοριστούμε σε ένα περιβάλλον που μας ωθεί να ξενιτευτούμε, έχει αυξημένες ώρες διδασκαλίας και γενικά άσχημες συνθήκες όπως τις εννοείς εσύ;Μέχρι τότε θεωρώ ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε πολλά.Καμία ηττοπάθεια λοιπόν για τον προηγούμενο συνάδελφο.Ρεαλισμό θα το αποκαλέσω εγώ και θα συμφωνήσω μαζί του.Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με την σημαντικότητα της παιδείας και στο ότι ο τομέας αυτός και μόνο μπορέι να αλλάξει την πορεία ολόκληρης της χώρας αν αξιοποιηθεί σωστά.Αυτό όμως προϋποθέτει δουλειά από όλες τις πλευρές, σχέδιο 12ετίας τουλάχιστον ώστε να αρχίσουμε να παίρνουμε τους πρώτους καρπούς.
Έτσι κι εμείς όλοι που σπουδάσαμε στις καθηγητικές σχολές (από επιλογή μας κι όχι τυχαία) προσπαθούμε να βρούμε εργασία πάνω στο αντικείμενο των σπουδών μας, το οποίο είναι και το ιδανικό για τον οποιονδήποτε εργαζόμενο, δηλ. να δουλεύει πάνω στο επάγγελμα που επέλεξε να κάνει/να εξασκήσει/να σπουδάσει, γιατί σαφώς τότε και καλύτερα αποδίδει και πληρέστερος νιώθει ο ίδιος!
Επομένως, δεν είναι περίεργο από τη στιγμή που έχουν να γίνουν 8 χρόνια διορισμοί στη δημόσια εκπαίδευση, να στοιβάζονται χιλιάδες συνάδελφοι στους πίνακες αναπληρωτών και να κάνουν αιτήσεις για ΑΚΩ και ΑμΩ, καθώς το να βρουν εργασία πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους, θα είναι μια μεγάλη δικαίωση πρώτα απ'όλα για τους ίδιους!
Δεν μπορώ να καταλάβω ο εργοδότης τι υποχρέωση έχει επάνω σε αυτό. Δηλαδή αν είχες σπουδάσει οικονομικά θα ήταν υποχρεωμένη η Χ τράπεζα να σε προσλάβει;Πρέπει να καταλάβουμε ότι ως δημόσιοι υπάλληλοι πληρωνόμαστε από όλους τους άλλους συμπολίτες μας για να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Δεν καθορίζουμε εμείς πόσοι θα διορίζονται κάθε χρόνο. Εμείς έχουμε μία σύμβαση εργασίας (μόνιμοι, αναπληρωτές, ορισμένου, αορίστου οτιδήποτε) την οποία ακολουθούμε.Δεν γίνεται επειδή το δημόσιο παρέχει μονιμότητα και κάποια δικαιώματα επιπλέον, να θεωρούμε ότι έχουμε δικαίωμα και λόγο σε όλα.Κάθε φορά λοιπόν που μιλάμε με αυτό τον τρόπο πρέπει να ξέρουμε πόσο προκλητικοί γινόμαστε απέναντι σε συνανθρώπους που μας πληρώνουν (αυτός είναι ο δημόσιος υπάλληλος, υπάλληλος όλων των υπολοίπων).Αντί να προκαλούμε λοιπόν ζητώντας να παρέμβουμε στην λειτουργία του ίδιου του κράτους καλό θα ήταν να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε.Αν θεωρούμε ότι αδικούμαστε, η πόρτα είναι ανοιχτή για τον καθένα μας.Περίεργο δεν είναι καθόλου. Και αυτό που λες επαυξάνει αυτό που θέλω να πω εγώ. Όσο η στοίβα μεγαλώνει τόσο ο μισθός, τα δικαιώματα και οι συνθήκες θα χειροτερεύουν.Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί στρέβλωση.Στο κάτω κάτω ας παρουσιάσουμε μία λύση σχετικά με το ποιος θα μας πληρώνει, ας βρούμε ένα βιώσιμο μοντέλο και ας ζητήσουμε μετά.Αλλά δυστυχώς η απάντηση που δίδεται συχνά εδώ είναι "αυτό είνα δουλειά των κυβερνώντων όχι δική μας".Λοιπόν δυστυχώς ή ευτυχώς το ίδιο ισχύει και για τον καθορισμό του αριθμού των προσλήψεων - διορισμών, τον καθορισμό των συνθηκών και το ύψος των μισθών.Να έχουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση όταν ζητάμε κάτι αλλιώς δεν θα μας πάρει κανείς στα σοβαρά.Ζητάμε κάτι και καλά κάνουμε αλλά να έχουμε και προτάσεις για το πως αυτό θα υλοποιηθεί.Ο παράγοντας που (θα πρέπει να) τα επηρεάζει είναι η ζήτηση και μόνο.
Δεν μπορώ να καταλάβω ο εργοδότης τι υποχρέωση έχει επάνω σε αυτό. Δηλαδή αν είχες σπουδάσει οικονομικά θα ήταν υποχρεωμένη η Χ τράπεζα να σε προσλάβει;Πρέπει να καταλάβουμε ότι ως δημόσιοι υπάλληλοι πληρωνόμαστε από όλους τους άλλους συμπολίτες μας για να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Δεν καθορίζουμε εμείς πόσοι θα διορίζονται κάθε χρόνο. Εμείς έχουμε μία σύμβαση εργασίας (μόνιμοι, αναπληρωτές, ορισμένου, αορίστου οτιδήποτε) την οποία ακολουθούμε.Δεν γίνεται επειδή το δημόσιο παρέχει μονιμότητα και κάποια δικαιώματα επιπλέον, να θεωρούμε ότι έχουμε δικαίωμα και λόγο σε όλα.Κάθε φορά λοιπόν που μιλάμε με αυτό τον τρόπο πρέπει να ξέρουμε πόσο προκλητικοί γινόμαστε απέναντι σε συνανθρώπους που μας πληρώνουν (αυτός είναι ο δημόσιος υπάλληλος, υπάλληλος όλων των υπολοίπων).Αντί να προκαλούμε λοιπόν ζητώντας να παρέμβουμε στην λειτουργία του ίδιου του κράτους καλό θα ήταν να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε.Αν θεωρούμε ότι αδικούμαστε, η πόρτα είναι ανοιχτή για τον καθένα μας.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι ως δημόσιοι υπάλληλοι πληρωνόμαστε από όλους τους άλλους συμπολίτες μας για να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Δεν καθορίζουμε εμείς πόσοι θα διορίζονται κάθε χρόνο. Εμείς έχουμε μία σύμβαση εργασίας (μόνιμοι, αναπληρωτές, ορισμένου, αορίστου οτιδήποτε) την οποία ακολουθούμε.Δεν γίνεται επειδή το δημόσιο παρέχει μονιμότητα και κάποια δικαιώματα επιπλέον, να θεωρούμε ότι έχουμε δικαίωμα και λόγο σε όλα.Κάθε φορά λοιπόν που μιλάμε με αυτό τον τρόπο πρέπει να ξέρουμε πόσο προκλητικοί γινόμαστε απέναντι σε συνανθρώπους που μας πληρώνουν (αυτός είναι ο δημόσιος υπάλληλος, υπάλληλος όλων των υπολοίπων).Αντί να προκαλούμε λοιπόν ζητώντας να παρέμβουμε στην λειτουργία του ίδιου του κράτους καλό θα ήταν να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε.Αν θεωρούμε ότι αδικούμαστε, η πόρτα είναι ανοιχτή για τον καθένα μας.