0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είμαι νηπιαγωγός ΕΑΕ .Προσληφθηκα σε νησι. Γίνεται μάχη για τα δυσπρόσιτα απο συναδέλφους Γενικής.Καλά τα κριτήρια και μπράβο που δίνουν κίνητρα αλλά υπάρχουμε κΙ εμείς που έχουμε σχέσεις από μακριά (και ούτε παιδί μπορουμε να κάνουμε, ούτε να ζήσουμε μαζι).Ο δικός μου είναι στρατιωτικός και είναι δύσκολο να με ακολουθήσει.Δε ξέρω τι μπορεί να γίνει γι'αυτο θέμα, ας δώσουν καλύτερα επιδοματα σε όσους έχουν 3-4 παιδιά.
Καλημέρα!Όποιος συνάδελφος γνωρίζει το e-mail του Κ. Κορδή ή κάποιου άλλου αιρετού της Δευτ/θμιας, ας μου το στείλει, παρακαλώ, γιατί σκοπεύω να στείλω μήνυμα με τους προβληματισμούς μας για τον τρόπο κλήσης και πρόσληψης τρίτεκνων και πολύτεκνων αναπληρωτών και στο οποίο επίσης να εκθέτω την δική μας ανησυχία για το άμεσο μέλλον και την πρότασή μας για έναν διαφορετικό τρόπο βοήθειας των παραπάνω κατηγοριών εκπαιδευτικών κι όχι μέσω της επαγγελματκής προώθησής τους. Ευχαριστώ πολύ.Υ.Γ. Ακόμη, θα ζητούσα η ΠΕΑΔ να συντάξει και να κοινοποιήσει κείμενο σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και να το θέσει υπόψιν των Διευθυντών και των Γραμματέων του Υπουργείου στις συναντήσεις των μελών της μαζί τους!
Καλημέρα!Όποιος συνάδελφος γνωρίζει το e-mail του Κ. Κορδή ή κάποιου άλλου αιρετού της Δευτ/θμιας, ας μου το στείλει, παρακαλώ, γιατί σκοπεύω να στείλω μήνυμα με τους προβληματισμούς μας για τον τρόπο κλήσης και πρόσληψης τρίτεκνων και πολύτεκνων αναπληρωτών και στο οποίο επίσης να εκθέτω την δική μας ανησυχία για το άμεσο μέλλον και την πρότασή μας για έναν διαφορετικό τρόπο βοήθειας των παραπάνω κατηγοριών εκπαιδευτικών κι όχι μέσω της επαγγελματκής προώθησής τους. Ευχαριστώ πολύ.Υ.Γ. Ακόμη, θα ζητούσα η ΠΕΕΑ να συντάξει και να κοινοποιήσει κείμενο σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και να το θέσει υπόψιν των Διευθυντών και των Γραμματέων του Υπουργείου στις συναντήσεις των μελών της μαζί τους!
Το γεγονός σήμερα η μισή Ελλάδα να καταφέρεται βίαια εναντίον της άλλης μισής, αποτελεί επικινδυνη πραγματικότητα , τέτοιας σοβαρότητας που η ρήση του αείμνηστου ότι ¨η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο" να φαίνεται πολύ λίγη.
Διαβάζοντας κανείς τα όσα έγραψε ο corto_maltese 3 σελίδες πριν αντιλαμβάνεται γιατί όλο και περισσότεροι αρχίζουν και αντιδρούν. Το πρόβλημα με τους πολύτεκνους είναι ακόμη μεγαλύτερο γιατί εκεί δεν υπάρχει ποσόστωση.Δεν έχουμε πρόβλημα με τα παιδιά κανενός και ούτε μας απασχολεί ιδιαίτερα τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή.Οι περισσότεροι αξιώνουμε όμως ένα αξιοκρατικό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών και κάποια στιγμή μονίμων διορισμών όπου θα μετρούν τα τυπικά προσόντα και θα υπάρχει μια λογική ποσόστωση για τρίτεκνους, πολύτεκνους και ειδικές κατηγορίες τέτοια που να δίνει σε όλους το δικαίωμα αποκτώντας προσόντα και όχι μόνο παιδιά να μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας.Συμφωνούμε ότι το πρόβλημα έχει διογκωθεί λόγω της χρόνιας αδιοριστίας και όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση θα υπάρχουν όλο και περισσότερες αντιδράσεις γιατί πως να το κάνουμε δεν είναι εύκολο κάποιος με 100+ μόρια στον πίνακα αναπληρωτών να βλέπει συνάδελφό του με 1 μόριο προυπηρεσίας να δουλεύει δίπλα στο σπίτι του από την α΄ φάση. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους 2; Ο πρώτος έχει 2, 1 ή κανένα παιδί και ο δεύτερος έχει 4. Αν κάποιοι από εσάς θεωρείτε αυτή την κατάσταση λογική τι να πω;Μάλλον έχετε λύσει το επαγγελματικό σας πρόβλημα και έτσι κατηγορείτε τους άλλους για κακία, μίσος, ότι έχουν αισθήματα σαν του Ηρώδη (αν είναι δυνατόν ένας γονιός να θέλει το κακό οποιουδήποτε παιδιού!) ή φτάνετε σε σημείο να προτρέπετε τους άλλους σε αχαλίνωτο σεξ για τεκνοποίηση!!!!! Το σίγουρο είναι ότι το πρόβλημα θα διογκώνεται και όλο και περισσότεροι θα αντιδρούν. Καλύτερα λοιπόν να βρεθεί μια λύση σύντομα.
Νομίζω ότι τα πραγματα έχουν λίγο ξεφύγει. Όταν δημιουργησα το θέμα ήταν όχι για να έρθω σε αντιπαράθεση με όσους έχουν 3 ή 4 παιδιά. Το μόνο που θέλω είναι τα πραγματα να είναι ισότιμα για όλους μας. Οσο το συζητάμε δεν λύνεται το θέμα. Παντα θα βρίσκεται καποιος με περισσότερα κοινωνικά κριτήρια και όχι ακαδημαικά προσόντα μπροστά απο εμάς (αναφέρομαι μόνο στο θεμα των παιδιών και όχι σε περιπτώσεις υγείας ή εκπαιδευτικών με παιδιά με ειδικές ανάγκες). Και εμεις στην ανεργία όσο προσόντα και να έχουμε.
Και θα πρέπει να συνεχίσουμε να το δεχόμαστε αυτό; Πού ακούστηκε να μπαίνουν στις σχολικές αίθουσες οι έχοντες 3, 4 και παραπάνω παιδιά και κανένα άλλο επιπρόσθετο και αντκειμενικό προσόν κι όχι τόσοι συνάδελφοι με τόσα προσόντα; Προσωπικά, μέσα στις επόμενες μέρες θα στείλω σχετικό μήνυμα σε αιρετό, ζητώντας του να παρέμβει και να υποστηρίξει τις άμεσες αλλαγές που πρέπει να γίνουν ως προς την επιλογή των αναπληρωτών, αλλιώς πολλοί εξ ημών θα καταδικαστούμε στην δια βίου ανεργία! Κι αυτό επειδή κάποιοι πιθανότα λιγότερο άξιοι και ικανοί εκμεταλλεύονται καταστάσεις για δικό τους όφελος!Καλώ τέλος την ΠΕΑΔ να πάρει θέση στο θέμα και να το προωθήσει στις συναντήσεις που έχει με τα στελέχη του Υπουργείου!