0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ. Να προβλεφθούν κάποια επιπλέον μόρια ανά παιδί, αλλά όχι να προηγούνται στους πίνακες. Γνωρίζω μάλιστα περιπτώσεις εκπαιδευτικών που μπήκαν στην διαδικασία να κάνουν τέσσερα παιδιά, ακριβώς και μόνο για να διοριστούν.
Δύο σημεία αγαπητοί συνάδελφοι να καταθέσω χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση.Πρώτο σημείοΈχει προσέξει κανείς μείωση των τμημάτων στα δημοτικά γυμνάσια και λύκεια ;Στα σχολεία που φοίτησα εγώ π.χ. για γυμνάσιο ήταν 6 με 7 τμήματα των 25+ παιδιών σε κάθε τάξη, στο λύκειο το ίδιο.Είναι έτσι στα σχολεία μας σήμερα ; Δεν είμαι σίγουρος, νομίζω παντού είναι πλέον μειωμένα και η "μείωση των παιδιών" οφείλεται σε πολλούς λόγους (τεράστια συζήτηση με πολύ πόνο από κάθε πλευρά). Δεν αποτελεί και αυτό μια απειλή για το επάγγελμα μας ;Παραθέτω από την Α.Σ.Π.Ε. τα επίσημα στοιχεία Ληξ. πράξεων του ΥΠΕΣ2017: Θάνατοι: 89.121 / Γεννήσεις : 61.422 (11/9/2017)2016: Θάνατοι: 118.623 / Γεννήσεις : 93.4182015: Θάνατοι: 121.785 / Γεννήσεις : 92.984Δεύτερο σημείοΑς έχουμε κατά νου ότι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ των πολυτέκνων. Ας το προσέξουμε αυτό, λέει ΕΙΔΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ και όχι απλά "βοήθεια" με κάτι που σκέφτηκα εγώ και με βολεύει.
ΡΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΛΕΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...
που τον είδατε τον "παρτακισμό";;; Και εδώ που τα λέμε, έχετε πάρει την άδεια της κυρίας να πάρετε ένα κείμενο το οποίο ίσως να μην επιθυμούσε να δημοσιευτεί εδώ;
Όποιος θε, "παρουσιάζει" ό,τι "στοιχεία"
Τι σχέση έχουν αυτά που γράφει η δασκάλα με το θέμα μας; Ο καθένας έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και τις απόψεις του για τη ζωή και τον κόσμο και κάνει ό,τι θέλει εφόσον δε δημιουργεί πρόβλημα στο διπλανό του.Και που ξέρουμε εμείς ότι αυτά είναι αληθινά λόγια πραγματικής δασκάλας; Ποια είναι η πηγή του αποσπάσματος;Οι άλλοι που κάνουν ένα σωρό παιδιά και περιμένουν να τους βοηθήσει το κράτος να τα ζήσουν είναι πιο υπεύθυνοι;Και μάλιστα δε τους τα ζει μόνο το κράτος αλλά εγώ, εσύ και τα δικά μας παιδιά γιατί εμείς είμαστε το κράτος!Αλλά εμείς είμαστε βλάκες (για να μην πω τίποτα χειρότερο) που προσπαθούμε να δουλέψουμε με τα μόριά μας και δεν κλαιγόμαστε δεξιά κι αριστερά ότι θέλουμε δουλειά γιατί έχουμε παιδιά να ζήσουμε. Μόνο σε ένα τριτοκοσμικό κράτος μπορεί να είναι αποκλειστικό προσόν εργασίας η πολυτεκνία! Αυτά δε γίνονται πουθενά αλλού στον κόσμο!
PATRIK, θεωρείς ότι τα λόγια της εκτός από σκληρά-κατά τη γνώμη σου- είναι και αληθινά;