0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω ότι δεν έχει να κάνει ούτε με το πώς μπαίνεις στην υπηρεσία, ούτε με το αν αγαπάς τα παιδιά. Έχει να κάνει με την υποστήριξη που έχεις όλο το χρονικό διάστημα που εργάζεσαι, τις συνθήκες και τις περιστάσεις που αντιμετωπίζεις και τα κίνητρα που έχεις για να παραμένεις διαρκώς στις επάλξεις. Κάποιοι έχουν τεράστια εσωτερικά κίνητρα και βρίσκουν τρόπους να αυτοπαρωθούνται διαρκώς, όμως πόσοι είναι αυτοί; Ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα είμαι μετά από 27 χρόνια διαρκούς υπηρεσίας στα κοτέτσια που βρέθηκαν οι παλαιότερες συνάδελφοι και με την πολιτική τρομοκρατία και το μηδαμινό κύρος που είχαμε ως κλάδος παλαιότερα. Εννοείται ότι η ψυχική υγεία είναι κάτι που θα πρέπει να ελέγχεται, όμως πώς, από ποιον, με ποια αξιοπιστία και με ποιο τρόπο διαχείρισης των αποτελεσμάτων.
Με κάποιο τρόπο πρέπει να βγαίνουμε από την τάξη όταν δεν αντέχουμε άλλο. Αυτό είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μας ταυτόχρονα και πρέπει κάποια στιγμή να αποτελέσει και αίτημά μας ώστε να υπάρξει θεσμική ρύθμιση.
Σου μιλώ ειλικρινά ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο από ένα επίπεδο απογοήτευσης και έλλειψης ουσιαστικής υποστήριξης να μην τα βλέπεις καν τα παιδάκια. Θέλει τρομερή αυτοπειθαρχία και προσπάθεια όταν βιώνεις το παράλογο του δημόσιου σχολείου να μην κοιτάξεις κάποια στιγμή τη βολή σου. Και τα γράφω αυτά όχι γιατί επικροτώ τη στάση της συγκεκριμένης συναδέλφου, αλλά γιατί μπορώ να καταλάω τι είναι εκείνο που την οδήγησε σε τέτοιο επίπεδο αδιαφορίας. Ίσα ίσα αυτό που πιστεύω είναι ότι ακριβώς επειδή είναι πολύ εύκολο να πέσει κανείς στην κακώς νοούμενη δημοσιοϋπαληλική νοοτροπία, έχουμε χρέος και να βγαίνουμε εκτός τάξης όποτε μπορούμε και να διασφαλίσουμε τη θεσμική κατοχύρωση αυτού μας του δικαιώματος.Η αλλοτρίωση επέρχεται με τόσο αργές διαδικασίες που δεν το παίρνεις χαμπάρι.
Παράθεση από: Ritalamp στις Δεκεμβρίου 01, 2008, 07:46:55 pmΣου μιλώ ειλικρινά ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο από ένα επίπεδο απογοήτευσης και έλλειψης ουσιαστικής υποστήριξης να μην τα βλέπεις καν τα παιδάκια. Θέλει τρομερή αυτοπειθαρχία και προσπάθεια όταν βιώνεις το παράλογο του δημόσιου σχολείου να μην κοιτάξεις κάποια στιγμή τη βολή σου. Και τα γράφω αυτά όχι γιατί επικροτώ τη στάση της συγκεκριμένης συναδέλφου, αλλά γιατί μπορώ να καταλάω τι είναι εκείνο που την οδήγησε σε τέτοιο επίπεδο αδιαφορίας. Ίσα ίσα αυτό που πιστεύω είναι ότι ακριβώς επειδή είναι πολύ εύκολο να πέσει κανείς στην κακώς νοούμενη δημοσιοϋπαληλική νοοτροπία, έχουμε χρέος και να βγαίνουμε εκτός τάξης όποτε μπορούμε και να διασφαλίσουμε τη θεσμική κατοχύρωση αυτού μας του δικαιώματος.Η αλλοτρίωση επέρχεται με τόσο αργές διαδικασίες που δεν το παίρνεις χαμπάρι. Το καταλαβαινω οτι συμφωνα με την κατασταση που επικρατει και τις συνθηκες που δουλευουμε υπαρχει περιπτωση καποιες να κουραστουν, να αγανακτησουν, να σταματησουν να ασχολουνται οπως στην αρχη, να μη δινουν πολυ σημασια, ν ακοιτανε πως θα λιγοστεψει η δουλεια τους, πως θα γινει πιο ευκολη, πολλες φορες οπως λες να μη βέπουν καν τα παιδια, να ερθει αλλοτριωση οπως ειπες και πολλα αλλα.....μπορω να δεκτω οτι μπορει να συμβει κατι απολα αυτα ή και ολα αυτα....ομως η συμπεριφορα αυτη της συγκεκριμενης νηπιαγωγου δειχνει αναισθητο ανθρωπο! Δεν ειναι δυνατον να φερθεις ετσι σε ενα παιδακι..μονο και μονο επειδη εισαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Και στην τελικη το παιδι αυτο τι ηθελε...λιγη προσοχη και λιγο πιο λεπτο χειρισμο...η αλλη δηλαδη νηπιαγωγος πως το καταφερε με την πρωτη τους συνατηση..μαγικες ικανοτητες ειχε...? Και αν της τυχαινε ενα παιδακι με ειδικες αναγκες ή οτιδηποτε τι θα το εκανε θα το πεταγε στο δρομο??? δεν θα του εδινε καν διορια 1 μηνα?? (διορια=απαρεδεκτο!). Αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι σεβομαι το οτι οι συνθηκες μπορει καποιες φορες να μας κανουν λιγο "αδιαφορες" απεναντι στο επαγγελμα μας...αλλα δεν μπορω να διανοηθω οτι οι συνθηκες αυτες μας κανουν να μην ειμαστε πια ανθρωποι!!! Τοτε πως θα διαπλασουμε τις προσωπικοτητες των παιδιων, πως θα τους μεταδωσουμε αρχες, σεβασμο κτλ οταν εμεις οι ιδιες φερομαστε ετσι..
Τελικα είναι θέμα ανθρωπου , καλοσύνης !