0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θεωρητικά, ναι. Όπως κ την κανονική άδεια. Αλλά, προσωπικά δε μου έχει τυχει. Καλό είναι, ανάλογα τον διευθυντή/ντρια, να ενημερώσεις λίγες μέρες νωρίτερα ώστε να κάνει προγραμματισμό/ τροποποίηση του ωρολογίου αν χρειάζεται. Εκτος κι αν προκύψει έκτακτη ανάγκη, επομένως ενημερώνεις την προηγούμενη μέρα ότι θα κάνεις χρήση της άδειας.
Εμένα ο διευθυντής μου δεν ήθελε να μου δώσει συνεχόμενες, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας προφορικά μου είπε δεν έχει δικαίωμα να στην κόψει. Και κάνει ερώτηση στο υπουργείο Παιδείας και του απαντάνε με λίγα λόγια ότι έχει δικαίωμα για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου να την αρνηθεί. Εγώ περίμενα να την αρνηθεί για το τραβήξω με το υπουργείο Παιδείας να πάρει ξεκάθαρα θέση. Συνάδελφοι να ρωτήσω κάτι απλό.. Είναι κίνητρο για κάποιον μόνιμο να δώσει αίμα όταν η άδεια η αιμοδοτικη έχει την ίδια αξία με την κανονική; Γιατί να δώσω αίμα, πέρα από τα προσωπικά κίνητρα όταν ο διευθυντής μου μπορεί ουσιαστικά να μην μου δώσει άδεια και θεωρητικά να την δώσει π.χ. τον Οκτώβρη. Θέλω να επισημάνω ότι στο νομό του 2018 για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης ξεκαθαρίζει και λέει όταν δώσουν π.χ. δύο υπάλληλοι αίμα. Και συνεχίζει και λέει ότι εντός 10 ημερών πρέπει να δώσει και στον δεύτερο υπάλληλο,
Φίλε victor123,εξήγησέ μου σε παρακαλώ τι θα γίνει στην εξής περίπτωση:Αναπληρωτής δίνει αίμα και δεν κάνει χρήση άδειας μέχρι τη λήξη της σύμβασης (έστω 30/6)Στη συνέχεια διορίζεται ως δημόσιος υπάλληλος (όχι αναγκαστικά ως εκπαιδευτικός) και ζητά από τη νέα του υπηρεσία αιμοδοτική άδεια για αιμοδοσία που έκανε εντός του ημερολογιακού έτους. Θα την πάρει ή όχι;
Αν σαν κοινωνία θεωρούμε ότι δίνουμε αίμα για να λείψουμε δυο μέρες έξτρα από τη δουλειά μας όποτε γουστάρουμε, έχουμε μεγάλο πρόβλημα σαν κοινωνία. Και η συμπεριφορά του υπαλλήλου που θέλει να την κοπανήσει δυο μέρες και ενοχλείται και αν δεν γίνει όταν θέλει ακριβως, ιδιως αν είναι εκπαιδευτικός, που η απουσία δεν αναπληρώνεται, δεν συνάδει με την κοινωνική προσφορά του να δίνει αίμα.
Ναι, γιατί ως λαός όλοι δίνουν αίμα και περισσεύει. Εκτός πραγματικότητας το αν "συνάδει" ή όχι. Κάντε μια ερώτηση στα κέντρα αιμοδοσίας της χώρας να δείτε τι πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας που έχουν τακτική ανάγκη αίματος. Να μη μιλήσω για χειρουργεία κλπ.Άλλωστε γι' αυτό και προβλέπονται 6 τριήμερα αιδοτικών (αίμα+αιμοπετάλια), γιατί δεν δίνει αίμα ο κόσμος. Αν έδινε...Καλά κάνουμε και δίνουμε αίμα και παίρνουμε και άδειες και να τις παίρνουμε όποτε θέλουμε. Είμαστε λίγοι. Πρέπει να γίνουμε περισσότεροι.Δίνετε αίμα όσο το επιτρέπει η υγεία σας!
dimitris_physΣυμφωνώ με όλους τους παραπάνω που στην "είπαν". Είπαμε να δίνουμε αίμα μόνο και μόνο για τις άδειες. Δεκτό και δικαίωμα σου είναι. Δεν βγαίνεις όμως να το διατυμπανίζεις. Είναι σαν κάνω δωρεά σε ένα ίδρυμα για παιδιά και να βγαίνω να φωνάζω ότι το κάνω για τις φοροαπαλλαγές. Ακόμα και έτσι να είναι δεν το λες γιατί θα σε πάρουν με τις πέτρες. Φυσικά ανώνυμα σε ένα φόρουμ μπορεί κάποιος να πει ότι θέλει.