*

Αποστολέας Θέμα: Μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ΣΔΕ για μισθολογική εξέλιξη & μείωση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 17822 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος psira

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
ουτε για μειωση ωραριου υπολογιζονται τα ΣΔΕ. υπαρχει και νεότερη εγκύκλιος που αναφέρει οτι δεν προσμετραται. κατεθεσα ερωτημα και μου απαντησαν αρνητικα απο το υπουργειο. περιμενω και γραπτως
ούτε σε εμενα αναγνωριστηκε από τη διδε δωδεκανήσου

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος kokkino_mpaloni

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μου αναγνωρίστηκε η προυπηρεσία στα ΣΔΕ για τα έτη που δεν ήμουν αναπληρώτρια πλήρους ωραρίου από ΔΔΕ Δωδεκανήσου, ΜΟΝΟ για το διδακτικό ωράριο.

Αποσυνδεδεμένος mariliane

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
εγω περιμενω ακομα απαντηση απο τη Δ Αθηνας. εθεσαν ερωτημα στην περιφερεια και απο εκει στο υπουργειο. από 1/07/2024. και ακομα τιποτε. μου λενε να κανω υπομονη....

Αποσυνδεδεμένος gagarin_3

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ04.05
    • Προφίλ
εγω περιμενω ακομα απαντηση απο τη Δ Αθηνας. εθεσαν ερωτημα στην περιφερεια και απο εκει στο υπουργειο. από 1/07/2024. και ακομα τιποτε. μου λενε να κανω υπομονη....

Ίδια διαδικασία και για συνάδελφο από δδε Κιλκίς! Έκλεισε χρόνο το καλοκαίρι κι ακόμα να απαντήσει το υπουργείο στην δδε!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
σημερα τηλεφωνησα στο υπουργειο και μιλησα με 4 ατομα. μου ειπαν οτι βεβαιως και τα σδε αναγνωριζονται για μειωση ωραριου και θα πρεπει να πιεσουμε τις ΔΔΕ οπου και ανηκουμε. πηρα τη διευθυνση οπου ανηκω και η οποια εχει θεσει ερωτημα στην περιφερειακη διευθυνση ... απο τις 20-10-2024 και ακομα να απαντησει θετικα ή αρνητικα. απο τη δδε μου ειπαν θα προχωρησουν σε αποφαση γιατι ξερουν οτι αυτη η κατασταση δεν παει αλλο.
εγω προσωπικα εχω κανει βηματα και προς τον συνηγορο του πολιτη και συναντηση με δικηγορο. ειναι καταπτυστη η κατασταση!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 30, 2025, 11:23:25 pm από mariliane »

Αποσυνδεδεμένος eleanna

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Και εμένα δεν μου έχουν αναγνωρίσει ουτε μισθολογικά ούτε για μείωση.Το παράξενο είναι ότι σε συνάδελφο που δούλευε πλήρους ωραρίου του αναγνωρίστηκε για μείωση και όχι μισθολογικά.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
μονο για μειωση ωραριου θα επρεπε να αναγνωριζεται. μισθολογικα οχι γιατι ειναι συμβαση εργου. μονο συνταξιμα
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 30, 2025, 11:24:11 pm από mariliane »

Αποσυνδεδεμένος fivi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
σημερα τηλεφωνησα στο υπουργειο και μιλησα με 4 ατομα. μου ειπαν οτι βεβαιως και τα σδε αναγνωριζονται για μειωση ωραριου και θα πρεπει να πιεσουμε τις ΔΔΕ οπου και ανηκουμε. πηρα τη διευθυνση οπου ανηκω και η οποια εχει θεσει ερωτημα στην περιφερειακη διευθυνση ... απο τις 20-10-2023 και ακομα να απαντησει θετικα ή αρνητικα. απο τη δδε μου ειπαν θα προχωρησουν σε αποφαση γιατι ξερουν οτι αυτη η κατασταση δεν παει αλλο.
εγω προσωπικα εχω κανει βηματα και προς τον συνηγορο του πολιτη και συναντηση με δικηγορο. ειναι καταπτυστη η κατασταση!!!
Έχεις κάποια εξέλιξη; Ο συνήγορος έκανε τίποτα; Και ύστερα λέει υποχρεούνται να απαντούν στον πολίτη σε 60 ημέρες...Κανείς δεν απαντά και κανείς δεν τιμωρείται.

Αποσυνδεδεμένος stvv

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλησπερα συναδελφοι,
Το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω και εγω παρολο που ειχα συμβασεις εργασιας .Μονο που ημουν σε ιεκ του οαεδ.

Ειμαι τεχνικος εργαζομενος σε δημοσιο οργανισμο αυτην την στιγμη,εδω και 4 χρονια.Ο οργανισμος στον οποιο δουλευω
 αναγνωριζει(ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ) δημοσιες προυπηρεσιες μισθολογικα.

Υπηρξα ωρομισθιος εκπαιδευτικος  σε ιεκ  του οαεδ από τον νοεμβρη του 2015 μεχρι τον ιουνιο του 2018 ,κάθε χρονο με ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
Ο εργοδοτης μου,  δεν μου αναγνωριζει την συγκεκριμενη προυπηρεσια ως δημοσια, χωρις να μου εχει απαντησει  γραπτως.Καθε φορα που τους ενοχλω τηλεφωνικως, μου λενε και μια διαφορετικη προφορικη απαντηση.
Εχω κανει και γραπτως αιτησεις αναγνωρισης της συγκεκριμενης προυπηρεσιας με αρ.πρωτοκολλου και δεν μου εχουν απαντησει εδώ και 2 χρονια.

μηπως ειχατε καποια εξελιξη με τις δικες σας υποθεσεις?

Αποσυνδεδεμένος pati

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλησπέρα, αναγνώρισαν χθες και ανέβηκε στη διαύγεια, προϋπηρεσία εκπαιδευτικού από τα ΣΔΕ για μείωση διδακτικού ωραρίου. Αυτό έγινε από τη ΔΔΕ Σερρών. Η σύμβαση στα ΣΔΕ είναι σύμβαση έργου, όπως στα ΔΙΕΚ. Τελικά τι ισχύει για μείωση ωραρίου; Μπορώ να διεκδικήσω μείωση ωραρίου με ώρες δύο χρόνων από ΔΙΕΚ με σύμβαση έργου; Βλέπω ότι για άλλη μια φορά δεν είναι ξεκάθαρο τι ισχύει και η κάθε ΔΔΕ λέει τα δικά της. Βοηθήστε οι πιο έμπειροι πως μπορούμε να κινηθούμε όσοι έχουμε συμβάσεις έργου από ΔΙΕΚ! Ευχαριστώ!

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%A56%CE%9D46%CE%9D%CE%9A%CE%A0%CE%94-%CE%943%CE%9C

Αποσυνδεδεμένος IoannisDr

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Δεν είμαι βέβαιος αλλά το γεγονός ότι προσμετράται η προϋπηρεσία σε ΣΔΕ για μείωση ωραρίου δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο για αυτές σε ΟΑΕΔ ή ΔΙΕΚ.
Των ΣΔΕ άλλωστε, προσμετρούνταν, μέχρι 8 ώρες, για τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών/διορισμών, των υπολοίπων όχι.

Αποσυνδεδεμένος pati

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Δεν είμαι βέβαιος αλλά το γεγονός ότι προσμετράται η προϋπηρεσία σε ΣΔΕ για μείωση ωραρίου δε σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο για αυτές σε ΟΑΕΔ ή ΔΙΕΚ.
Των ΣΔΕ άλλωστε, προσμετρούνταν, μέχρι 8 ώρες, για τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών/διορισμών, των υπολοίπων όχι.
Σας ευχαριστώ, το γνωρίζω ότι τα ΣΔΕ έχουν διαφορετική αντιμετώπιση για αυτό ρωτώ αν τουλάχιστον σε αυτό έχουν την ίδια μεταχείριση με τα ΣΔΕ όλες οι διδακτικές προϋπηρεσίες σε δημόσια ΙΕΚ με συμβάσεις έργου. Γιατί για να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία για μείωση διδακτικού ωραρίου, που ειναι διαφορετική απο τη μισθολογική, δεν έχει σημασία η σύμβαση (έργου ή εργασίας).

Αποσυνδεδεμένος kokkino_mpaloni

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ναι, τα ΣΔΕ έχουν ίδια μεταχείριση με όλες τις προϋπηρεσίες στο δημόσιο με σύμβαση έργου, δηλαδή δεν μετράνε για  το μισθολογικό και την αναγνώριση προϋπηρεσίας. Μετράνε μόνο για μείωση ωραρίου εφόσον το ίδιο χρονικό διάστημα ο εκπαιδευτικός δεν ήταν αναπληρωτής πλήρους ωραρίου. Η δικαιολόγηση είναι ότι τα ΣΔΕ δίνουν απολυτήριο γυμνασίου.

Αποσυνδεδεμένος pati

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ναι, τα ΣΔΕ έχουν ίδια μεταχείριση με όλες τις προϋπηρεσίες στο δημόσιο με σύμβαση έργου, δηλαδή δεν μετράνε για  το μισθολογικό και την αναγνώριση προϋπηρεσίας. Μετράνε μόνο για μείωση ωραρίου εφόσον το ίδιο χρονικό διάστημα ο εκπαιδευτικός δεν ήταν αναπληρωτής πλήρους ωραρίου. Η δικαιολόγηση είναι ότι τα ΣΔΕ δίνουν απολυτήριο γυμνασίου.
Παρόλα αυτά, σε πολλούς εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία στα ΣΔΕ δεν τους έχει αναγνωριστεί για μείωση ωραρίου και φαίνεται ότι εξαρτάται από την κάθε ΔΔΕ. Εγώ ρωτώ αν μπορεί να αναγνωριστεί για μείωση ωραρίου αντίστοιχα η προϋπηρεσία σε ΔΙΕΚ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)