0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ δεν κάθομαι γιορτές να κάνω μάθημα στον τόπο που με έστειλαν..εξαλλου πολλοί έχουν φύγει ήδη κρυφά..η απορία μου είναι ότι πως γίνεται ότι αναπαράγεται ως χαζομάρα ή απλή συζήτηση στο διαδίκτυο μετά γίνεται πραγματικότητα....σχετικά με τη σμίκρυνση των εορτών των Χριστουγέννων κτλ..
Εμείς δεν θα μετακινηθούμε για να δούμε τους γονείς μας. Έχω να δω τους γονείς μου, την αδερφή μου, τον κουνιάδο μου κ τα ανίψια μου από πέρσι τα Χριστούγεννα κ στην καλύτερη θα τους δω το Πάσχα. Μένω σε νησί κ σε αυτό το λοκνταουν δεν έχουν κοπεί δρομολόγια, άρα υπάρχει κόσμος που μετακινείται. Έχω όμως τη στοιχειώδη διακριτικότητα να μην απαιτώ να μείνει μακριά από την οικογένεια του ένας εργαζόμενος που βλέπει το παιδί του μόνο στις διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα. Φυσικά κ έτρεμα κάθε φορά που έφευγε συνάδελφος για Αθήνα, όπως κ έτρεμα για τους μαθητες που ταξίδευαν κ ελπιΩ να μην επιτρέψουν ταξιδάκια αναψυχής στις γιορτές, όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για υπευθυνότητα στο να μην πάει ο εργαζόμενος στο μόνιμο σπίτι του. άνθρωποι είμαστε.
Διακοπές θα έχουμε κανονικά προφανώς, αλλά αλλιώς φυσικά. Ανεπίτρεπτες οι μετακινήσεις σε μια τέτοια φάση! Δεν χρειάζεται καν να απαγορευτούν, κατά τη γνώμη μου. Έχουμε συναίσθηση της κατάστασης και θα παραμείνουμε στα μέρη εργασίας μας και χωρίς να μας ζητηθεί. Το θεωρώ αυτονόητο πάντως ότι θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.
Να υποθέσω ότι έχουμε την ίδια συναίσθηση της κατάστασης, όπως ο πρωθυπουργός και η γυναίκα του που κάνουν βολτούλες στη Πάρνηθα;;;;;;
Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα στον τόπο που υπηρετούμε; Το έχω δεδομένο και κανένας δε θα πει λέξη. Δυστυχώς οι αναπληρωτές και ειδικά οι νεότεροι, με 2-3 χρόνια υπηρεσίας, ενδιαφέρονται για το πως θα ανέβουν στα μάτια του Διευθυντή, στην προσπάθεια να αποδείξουν την επιστημονική ανωτερότητά τους, έναντι κυρίως του συναδέλφου αναπληρωτή, παρά να ασχοληθούν με τα σοβαρά ζητήματα του κλάδου. Με την αξιολόγηση έχει γίνει χαμός στα σχολεία του χρόνου. Θα πάει το θάψιμο από αναπληρωτή σε αναπληρωτή... Και ο πιο πονηρός, κατ επίφαση κοινωνικός, yes sir θα επιβιώσει. Όχι ο πιο άξιος εκπαιδευτικός. Άσε που μπορεί και ιδιότροποι μόνιμοι, αν δε σε γουστάρουν, να σου στήσουν και κανένα σκηνικό με γονείς... Χαράς ευαγγέλιο για ανάξιους διευθυντές με ποικίλα προβλήματα θα είναι η αξιολόγηση. Θα πηγαίνει το χώσιμο σε αναπληρωτή σύννεφο.
Κάτι δείχνει όλο αυτό ....Ο πρωθυπουργός της χώρας λέει σε μας τους υπόλοιπους: μάσκα κ άσκηση κοντά στο σπίτι σας και αυτός" βολτάρει " πολύ πιο μακριά από το σπίτι του και χωρίς μάσκα παρακαλώ!Τα συμπεράσματα δικά σας!!
Εγώ βγήκα με τα παιδιά μου βόλτα και πήραμε το αυτοκίνητο για να βγούμε λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης, επειδή βαρέθηκαν την ίδια βόλτα κάθε μέρα. Με το αυτοκίνητο είναι δεν είναι 7 λεπτά δηλαδή εκεί που θέλαμε να πάμε. Μας σταμάτησε η αστυνομία και μας είπε να γυρίσουμε πίσω, να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να πάμε για φυσική άσκηση όπου μπορούμε μόνο με τα πόδια.