0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το επιχείρημα "δεν έχουμε χρόνο" είναι ξεκάθαρη κοροϊδία. Να μεριμνούσε το υπουργείο. Προφανώς πρέπει να γίνει κάποια κίνηση...
Το νέο σύστημα προσλήψεων και διορισμών μοριοδοτεί τα μεταπτυχιακά, τα δεύτερα πτυχία και τα σεμινάρια ανεξαρτήτως του αν οι τίτλοι αυτοί είναι συναφείς με το γνωστικό αντικείμενο του κάθε εκπαιδευτικού. Έχουμε έτσι το παράδοξο να είναι η συνάφεια προαπαιτούμενο για την αναγνώριση ενός μεταπτυχιακού για τη μισθολογική εξέλιξη, αλλά να μην εξετάζεται η συνάφεια αυτή για τον διορισμό.Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ μετά από συνάντηση με τον κ. Κασσιανό (3/1/2019), ο λόγος για τον οποίο δεν τέθηκε το κριτήριο της συνάφειας είναι ότι δεν επαρκεί ο χρόνος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το υπουργείο, επειδή καθυστέρησε επί μήνες να νομοθετήσει το σύστημα διορισμών και επείγεται τώρα για λόγους ψηφοθηρικούς να κάνει διορισμούς πριν τις εκλογές, καταλήγει χάριν της απλούστευσης των διαδικασιών να αφαιρέσει κριτήρια που θα έπρεπε να υπάρχουν.Αυτό δημιουργεί προφανείς αδικίες. Για παράδειγμα, κάποιος φιλόλογος που έχει 2ο πτυχίο στην ιστορία-αρχαιολογία ή στην παιδαγωγική παίρνει τα ίδια μόρια με κάποιον που έχει ένα άσχετο 2ο πτυχίο, παρότι ο πρώτος έχει πολύ περισσότερα ουσιαστικά προσόντα για τη δουλειά του. Ο δεύτερος με τη σειρά του παίρνει περισσότερα μόρια από κάποιον που δεν έχει 2ο πτυχίο, παρότι δεν έχει περισσότερα ουσιαστικά προσόντα για τη δουλειά του.Ως εκ τούτου, παραβιάζεται η συνταγματική αρχή με βάση την οποία ο καθένας δικαιούται να καταλαμβάνει θέσεις και αξιώματα κατά το λόγο της αξίας του. Επιπλέον, ζημιώνεται το δημόσιο, καθότι δεν προσλαμβάνονται οι καλύτεροι υπάλληλοι, με τα περισσότερα δηλαδή ουσιαστικά προσόντα, με βάση τα καθήκοντα της εκάστοτε θέσης. Το παραπάνω γίνεται εντονότερο από το γεγονός ότι μοριοδοτούνται και άλλα τυπικά προσόντα (2η ξένη γλώσσα) που στερούνται οποιασδήποτε συνάφειας με τα καθήκοντα των συγκεκριμένων θέσεων.Θέτω λοιπόν το ερώτημα αν συμφωνείτε ότι θα έπρεπε να υπάρχει το κριτήριο της συνάφειας και αν είστε διατεθειμένοι να προσφύγετε στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση του νόμου με βάση το σκεπτικό που εξέθεσα.
Σε αλλες προκηρυξεις εχω δει οτι δινουν πολλα μορια στο πρωτο μεταπτυχιακο αν ειναι συναφες και λιγοτερα στο δευτερο αν ειναι μη συναφες.
και σχετικά με ΕΑΕέχει β) Τα κριτήρια ένταξης στον επικουρικό αξιολογικό πίνακα είναι τα ακόλουθα:αα) Κατοχή πιστοποιητικού παρακολούθησης σεμιναρίου επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην Ε.Α.Ε. από ...αλλά δεν έχειΚριτήρια ένταξης στον αξιολογικό πίνακα
Νομίζω ότι καλύπτεται από δυο γενικές διατυπώσεις.Άρθρο 54, παρ. 2: "Στη διαδικασία γίνονται δεκτοί οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.
Ταπεινή μου γνώμη: ξέρει το υπουργείο πολύ καλά ότι θα καταρρεύσει από την ανομία του το σύστημα μετά τις προσφυγές. Για αυτό και δεν συμμορφώθηκε στις νομικές επιταγές. Αφήνει να ελπίζουν οι διάφοροι που βολεύονται με αυτό το σύστημα...και όταν δεν θα μπορεί κανείς να διοριστεί με αυτό ή όταν μπλοκαριστούν οι διορισμοί θα ρίξει ευθύνες σε εμάς που προσφύγαμε και φυσικά στην αντιπολίτευση ίσως μέλλουσα κυβέρνηση που δεν θέλει να διορίζει στο δημόσιο τουλάχιστον στην εκπαίδευση γιατί για άλλους τομείς δεν υπάρχει πρόβλημα! Μόνο με δικαστικές αποφάσεις θα γίνονται πλέον διορισμοί. Το έχουμε πιάσει το νόημα. Αφού το ΑΣΕΠ έπαψε να είναι ανεξάρτητη αρχή θα κινηθούμε προς την ανεξάρτητη ακόμη όσο την αφήνουν να είναι...δικαιοσύνη.
Έχεις, φυσικά, απόλυτο δίκιο. Απόλυτο. Μόνο για τις δύο ξένες γλώσσες θα σου πω ότι και στο υπόλοιπο Δημόσιο υπάρχουν
Το 2ο πτυχίο μοριοδοτείται λιγότερο από το 1ο. Το 2ο μεταπτυχιακό μοριοδοτείται λιγότερο από το 1ο. Η 2η ξένη γλώσσα μοριοδοτείται όσο και η 1η! Δεν μου φαίνεται λογικό.Επιπλέον, κάποιος που έχει συναφές 2ο πτυχίο και επομένως πολύ περισσότερα ουσιαστικά προσόντα για τη θέση του θα πάρει τα ίδια μόρια με κάποιον που έχει άριστη γνώση 2ης ξένης γλώσσας, παρότι αυτή δεν χρειάζεται για τη θέση του και δεν βοηθά στην επιτέλεση των καθηκόντων του. Ούτε και αυτό μου φαίνεται λογικό.