0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν είναι αυτό. Όλα είναι θέμα Διευθυντή. Αν θα δείξει κατανόηση στην απουσία λόγω ανωτέρας βίας ενός συναδέλφου ή όχι. Μάλιστα θα έλεγα ότι στον αναπληρωτή θα έπρεπε να δείχνει λίγο περισσότερη κατανόηση, γιατί η λήψη κανονικής άδειας τον επιβαρύνει οικονομικά, αφού θα δει μειωμένη την αποζημίωση μη ληφθείσας αδείας, ενώ ο μόνιμος που δεν παίρνει αποζημίωση μη ληφθείσας αδείας δεν έχει κάποιον οικονομικό αντίκτυπο, οπότε είναι κυρίως ηθικό το ζήτημα. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κάποια δουλειά ιδιωτική ή δημόσια που ο εργαζόμενος να έχει 3-4 διαφορετικούς τόπους δουλειάς. Δηλαδή κάθε μέρα να έχει διαφορετική έδρα ή ακόμα και μέσα στην ημέρα διαφορετική έδρα και ο εργοδότης να μην φροντίζει τη μετακίνηση σου. Υπήρχε περίπτωση μόνιμης συναδέλφου που την ίδια μέρα την τοποθέτησαν σε δύο σχολείο που δεν υπήρχε συγκοινωνία μεταξύ των χωριών που είχαν την έδρα τους, αυτή δεν οδηγούσε και η απάντηση του προϊσταμένου ήταν να κάνεις auto stop. Αν αυτές οι υποθέσεις πήγαιναν σε εργατοδικείο πολλά στελέχη του υπουργείου θα έτρωγαν βαριές καμπάνες.
Δεν έχεις δίκιο γιατί η αεροπορική εταιρία μου έδωσε χαρτί ότι λόγω δικής της ευθύνης έχασα τα υπόλοιπα αεροπλάνα.Άλλωστε, με αυτή τη λογική, ο εκπαιδευτικός μόλις βλέπει ότι πάει να χαλάσει ο καιρός, θα πρέπει να πάει δίπλα στο σχολείο μην τυχόν και κλείσει ο δρόμος! Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να κλείνουν οι δρόμοι! Μάλιστα είναι, σε κάποιες περιπτώσεις, πιο συχνό από τις καθυστερήσεις των αεροπλάνων
Αφού όμως χρεώθηκες κανονική άδεια είναι σαν να αποδέχεσαι και τη δικιά σου ευθύνη.Επίσης είναι διαφορετικό να ξεκινάς από το σπίτι σου το πρωί για να πας στο σχολείο και άλλο το να ταξιδεύεις εκατοντάδες χιλιόμετρα, προφανώς από το εξωτερικό, για να πας στο σπίτι σου και μετά στο σχολείο.
Στην Ελλαδα ημουν!!!! Ηθελα απο το σπιτι μου μεχρι τον τοπο που εργαζομουν (και το αντιστροφο) 1 ωρα οδηγηση κσι 3 αεροπλανα! Συνολικα 14 ωρες! Απο τη μια ακρη στην αλλη στην κυριολεξια
ακριβως για αυτο πρεπει ολα να γινονται γραπτως....αυτα που λεει στο τηλεφωνο ο αλλος ας τα δωσει γραπτως να δουμε ...
Αυτό είναι το λάθος μας, λέμε μια χρονιά είναι θα περάσει να μην έρθω σε αντιπαράθεση και με στοχοποιήσουν.
Τελικά αποδέχτηκε, μάλλον απρόθυμα, τα δικαιολογητικά της συναδέλφου. Θα έλεγα ότι "εξαναγκάστηκε" από κάποιους στο σύλλογο που βεβαίωσαν ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και σε άλλα σχολεία και που το βρήκαν λογικό εφόσον επρόκειτο για έκτακτη περίπτωση. Αυτοί φαίνεται δεν είδαν καμία κοροϊδία. Βέβαια τη "χάρη" , θα την ξεχρεώσει... Δυο μέρες τώρα αγγαρείες, περνάει στοιχεία στον υπολογιστή, κάνει αρχειοθέτηση μέχρι και στο πρακτικό την έβαλε να γράφει... Και το ωράριο μέχρι τις 2. Αλλά μόνο για εκείνη. Οπότε μπορούν να ηρεμήσουν όποιοι θεωρούσαν ότι διασαλεύτηκε η τάξη στην εκπαίδευση. Τι να πω! Όταν η κοινή λογική πάει περίπατο κρυβόμαστε πίσω από άρθρα, νόμους και διατάξεις που ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει. Καλό σας βράδυ!
Οι εξωδιδακτικές υποχρεώσεις δεν είχαν ανατεθεί στην αρχή της χρονιάς; Η κατανομή τους έχει γραφτεί στο πρακτικό. Τώρα που έτσι κι αλλιώς ψυχράνθηκε με τον διευθυντή , μπορεί να το τραβήξει κι άλλο άμα θέλει και να ζητήσει την εφαρμογή της κατανομής (btw οι κανονικοί υπεύθυνοι των εργασιών αυτών τι λένε; πχ ο υπεύθυνος του πρακτικού; )
Καλησπέρα σας! Επαναφέρω το θέμα για να ζητήσω την γνώμη σας. Στο σχολείο που είμαι φέτος κάποιοι συνάδερφοι έχουμε θέμα με την διεύθυνση. Γίνονται πολλά, μεταξύ άλλων λεκτικές απειλές, έμμεσες και προσεκτικά διατυπωμένες. Επιπλέον, υπάρχει η τάση για μετακύλιση ευθυνών. Π.χ. εσύ φταις, εγώ δεν ξέρω τίποτα. Σε ποιον πρέπει να απευθυνθούμε;