0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ο υπουργος Κωστας Γαβρολου ειναι κατα των φροντιστηριων και των ιδιαιτερων μαθηματων.Αυτη την εντυπωση μου εδωσε ακουγωντας την παρακατω συνεντευξη (βαλτε το βιντεο στο 8:50 )Συγγνωμη αλλα εμεις οι αδιοριστοι Μαθηματικοι ΠΕ03 τι θα κανουμε, θα μεινουμε ανεργοι; λογω των ιδεολογικων πεποιθησεων της αριστερας που ειναι κατα της ιδιωτικης εκπαιδευσης και γενικα εναντιον του ιδιωτικου τομεα;Μας απαξιωνει ετσι πληρως το πτυχιο μας με αυτα που λεει . Αυτος και η παρεα του ειναι η κυβερνηση των μηδενικων μονιμων προσληψεων ενω ο Φίλης άλλα έλεγε το 2016.
Αγγλικά φροντιστήριο 1200 το χρόνο.Αρχαία φροντιστήριο 600 το χρόνο.Μαθηματικά φροντιστήριο 600 το χρόνο.
Όλοι έχουμε περάσει από τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια και αλίμονο κανείς εκπαιδευτικός δεν μπορεί να καταφέρεται εναντίον συναδέλφου του που καλύπτει μια ανάγκη δική του και των μαθητών. Από εκεί και πέρα είναι απόλυτα λογικό ο όποιος Υπουργός Παιδείας να είναι ενάντια στην Παραπαιδεία, αφού η ύπαρξή της και μόνο είναι για την κοινωνία απόδειξη της ανεπάρκειας του συστήματος εκπαίδευσης της χώρας. Λέω για την κοινωνία, γιατί όσοι εργαζόμαστε σε σχολεία γνωρίζουμε ότι αρκεί και με το παραπάνω η προετοιμασία στο σχολείο, αν ο μαθητής είναι επιμελής (πράγμα που είναι η βασική προυπόθεση και για να επιτύχει είτε κάνει είτε όχι φροντιστήρια) και αν οι καθηγητές είναι στην ώρα τους στο σχολείο (αυτό είναι το βασικό έλλειμμα του δημοσίου σχολείου). Από κει και πέρα καταλήψεις, απεργίες μειώνουν τις διδακτικές ώρες, αλλά ελάχιστα επηρεάζουν την προετοιμασία ενός μαθητή, επαναλαμβάνω, μαθητή που μελετά. Γιατί αν δεν μελετά όσα μαθήματα κι αν κάνει σε σχολείο ή φροντιστήριο πάλι 3-5 θα γράψει!!!!Όσο για τον κίνδυνο να μείνουν άνεργοι όσοι κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα, δεν υπάρχει αυτός λόγω της αλλαγής συστημάτων πρόσβασης στα πανεπιστήμια, αλλά λόγω των πάρα πολλών αποφοίτων καθηγητικών σχολών.
Από εκεί και πέρα είναι απόλυτα λογικό ο όποιος Υπουργός Παιδείας να είναι ενάντια στην Παραπαιδεία, αφού η ύπαρξή της και μόνο είναι για την κοινωνία απόδειξη της ανεπάρκειας του συστήματος εκπαίδευσης της χώρας. Λέω για την κοινωνία, γιατί όσοι εργαζόμαστε σε σχολεία γνωρίζουμε ότι αρκεί και με το παραπάνω η προετοιμασία στο σχολείο,
Αν αλλάξει η νοοτροπία τα φροντιστήρια θα πάψουν να έχουν αξία.
Επικρατεί η νοοτροπία του Έλληνα: ό.τι πληρώνω εγώ είναι το καλύτερο. Σε κοινωνίες επαρχιακές χωρίς δυνατότητα για φροντιστηριακά μαθήματα παιδιά που ενδιαφέρονται έχουν πετύχει ακόμη και ιατρική!! Χωρίς ώρα ιδιαίτερου. Και πολλά άλλα παιδιά τα κατάφεραν μόνα τους - με την καθοδήγηση των καθηγητών των σχολείων τους- περίφημα. Πέτυχαν σε σχολές που τους ταίριαξαν. Όπως και πολλά άλλα που έχουν δώσει περιουσίες δεν πέτυχαν πουθενά. Ό.τι κι αν λέμε, αν δεν διαβάσει ο μαθητής τίποτα δεν πετυχαίνει. Για τις ξένες γλώσσες βέβαια έχεις δίκιο. Υπάρχει πρόβλημα συνέχειας στο σχολείο. Ίσως αν εφαρμόζονταν τα επίπεδα εξ αρχής και με σχεδιασμό να άλλαζε η κατάσταση. Υπάρχουν κ πάλι αρκετοί που πήραν ακόμη και c2 χωρίς μαθήματα! Συγνώμη κιόλας αυτά που λες τα πιστεύεις;;Για ρώτα τα παιδάκια γιατί κάνουν φροντιστήρια και ιδιαίτερα και η απάντηση που θα λάβεις είναι μια και μοναδική: ''ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ των καθηγητών του σχολείου'' είτε σου αρέσει είτε όχι ΔΕΝ μπορούν ή ΔΕΝ θέλουν οι περισσότεροι καθηγητές στο σχολείο να βοηθήσουν τα παιδάκια..Φταίει η νοοτροπία;; Φταίει η έλλειψη γνώσεων και εμπειρίας;; Φταίει ο ωχαδερφισμός;;Μετρημένοι είναι αυτοί οι συνάδελφοι που και μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν ουσιαστικά τους μαθητές...Στο λέει συνάδελφος με 18 χρόνια στα φροντιστήρια και μετά σχολείο..Όποιος ξέρει πώς να μαθαίνει πετυχαίνει όσα χρειάζονται γνώσεις για να πετύχεις. Πάντως σε όσα σχολεία έχω πάει ποτέ καθηγητής δέν αρνήθηκε βοήθεια και καθοδήγηση σε μαθητή που του το ζήτησε. Αν αλλάξει η νοοτροπία τα φροντιστήρια θα πάψουν να έχουν αξία.
Συγνώμη κιόλας αυτά που λες τα πιστεύεις;;Για ρώτα τα παιδάκια γιατί κάνουν φροντιστήρια και ιδιαίτερα και η απάντηση που θα λάβεις είναι μια και μοναδική: ''ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ των καθηγητών του σχολείου'' είτε σου αρέσει είτε όχι ΔΕΝ μπορούν ή ΔΕΝ θέλουν οι περισσότεροι καθηγητές στο σχολείο να βοηθήσουν τα παιδάκια..Φταίει η νοοτροπία;; Φταίει η έλλειψη γνώσεων και εμπειρίας;; Φταίει ο ωχαδερφισμός;;Μετρημένοι είναι αυτοί οι συνάδελφοι που και μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν ουσιαστικά τους μαθητές...Στο λέει συνάδελφος με 18 χρόνια στα φροντιστήρια και μετά σχολείο..quote]