0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A83%CE%9F%CE%974653%CE%A0%CE%A3-%CE%9E6%CE%A6
Μόνο 3 συνάδελφοι πήραν απόσπαση στο υπουργείο;
Ρε παιδιά διαβάστε λίγο την απόφαση. Αφορά στους υπαλλήλους που είχαν αποσπαστεί στη ΓΓΕΤ (που μεταφέρθηκε σε άλλο υπουργείο) και τους δόθηκε η δυνατότητα να επεκτείνουν την απόσπασή τους μέχρι το 2020.
Από την αρχή είχα υποψιαστεί ότι το πάνε για μία (α΄ φάση) αποσπάσεων και ότι η β΄ φάση αποσπάσεων ήταν μόνο στις προσδοκίες και τις εκκλήσεις των αιρετών.
Υπενθυμίζω όσα έγραψα για να καταφανεί ότι οι αιρετοί δεν εργάστηκαν με τρόπο πειστικό και μεθοδικό ώστε να γίνει κατανοητό στη νέα ηγεσία ότι μία β΄ φάση αποσπάσεων είναι δυνατόν να γίνει χωρίς να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στη στελέχωση των σχολείων. Εάν τελικά πράγματι δεν γίνει β΄ φάση αποσπάσεων, όπως διαφαίνεται, θα υπάρξουν προσλήψεις αναπληρωτών σε περιοχές για τις οποίες υπήρχε ενδιαφέρον για απόσπαση μονίμων με πολλά χρόνια υπηρεσίας και άλλους λόγους (οικογενειακούς, υγείας κλπ) που πιθανόν μπορεί να αποτελέσει βάση για δικαστικές περιπέτειες του Υπουργείου (π.χ. αίτηση ακύρωσης και αίτηση προσωρινής άμεσης αναστολής της υπ. απόφασης πρόσληψης αναπληρωτών από μόνιμους αιτηθέντες και μη λαβόντες απόσπαση).
Εγω πραγματικα εχω προθεση να το κυνηγησω δικαστικα διοτιαν δεν αποσπασθω θα πρεπει να ξοδευω 500 ευρω το μηνα για διαμονη ενω θα υπαρχει αναπληρωτησ στην θεση που διεκδικουσα στην αποσπαση.Να στειλουμε ισως ενα εξωδικο στο υπουργειοοι θεσεις δεν ειναι τσιφλικι τους .... τις κερδίσαμε με πολύ κοπο
συνάδελφισσα είμαι μαζί σου, πρέπει να ρωτήσουμε άμεσα ένα νομικό για να δούμε αν έχει νομική βάση αυτό που πάμε να διεκδικησουμε. Μετά ένα εξώδικο μπορεί να ασκήσει πίεση. Κι εγώ είμαι διατεθειμένος (και θα) το διεκδικήσω νομικά καθότι η οργανική μου είναι 500χλμ μακριά από τον τόπο κατοικίας μου.