0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αφορά στο σκέλος κατάρτισης πινάκων. Φεκ με κατανομή θέσεων δεν υφίσταται.
Ρέα οι διορισμοί στην ειδική αγωγή γίνονται με τον γνωστό,νεοελληνικά τραγελαφικό τρόπο.Χωρίς γραπτό τουλάχιστον παρά μόνο με κριτήρια τύπου σεμιναρίων ωρών(!),μεταπτυχιακά της...πλάκας,τρουπώματα από την γενική(<<χώθηκα στην ειδική για να δουλεύω κατά τα άλλα την σιχαίνομαι>>) και άλλα τέτοια...ωραία απείρου,νεοελληνικού,κάλλους.
Μη θυμίζεις "οικεία κακά" συνάδελφε! Προσπαθώ να το ξεχάσω! Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι μετά την κατάργηση της επετηρίδας επεκράτησε η αξιοκρατία!!!
Μακάρι να διαψευστώ από τα γεγονότα, μια απλή ανάγνωση των πολιτικών προθέσεων κάνω. Επίσης να θυμησω ότι παλιότερα οι πολύτεκνοι, νομίζω ως το 2008, διορίζονταν μονιμοι στην εκπαίδευση χωρίς κανένα άλλο κριτηριο.
Ο βασικός λόγος που αποσύρθηκα από τα συνδικαλιστικά ήταν ότι ποτέ τα προβλήματα της παιδείας δεν αντιμετωπίστηκαν διαχρονικά αλλά υπό κομματική χροιά. Επίσης μιας και αναφέρεσαι στην επετηρίδα θα σου πω ότι ακόμα κι εκεί οι ημέτεροι έβρισκαν χώρο εισδοχής, απλά ήταν πολύ πιο περιορισμένα τα κρούσματα. Το πιο τραγικό που μου έτυχε ήταν τότε με την ρύθμιση του 16μήνου όταν ήρθε σχολείο μόνιμος άρρεν ετών 21 !!
Η πλάκα είναι ότι κάποιοι πιστεύουν ότι η δικαιοσύνη είναι αδιάφθορη.Μάλιστα την επικαλούνται συνεχώς και ταυτόχρονα προπαγανδίζουν για την αξιοπιστία της.Μήπως οι αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης συνάδουν με την πολιτική χροιά της εκάστοτε περιόδου;Μήπως ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί διορίζονται από τις κυβερνήσεις;Μήπως σε ύστερο χρόνο πολιτεύονται μάλιστα με τα κόμματα εξουσίας;Για να γίνει πειστική η προπαγάνδα σας περί αξιοκρατίας και δικαιοσύνης βρείτε το πολύ ένα παράδειγμα στον ελληνικό δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπου οι επιλογές ήταν αξιοκρατικές, δίκαιες και συνάμα αποτελεσματικές βάσει αποδείξεων. Χαρούμενες διακοπές και καλό βόλι.
Σε καταλαβαίνω: 12μηνα,24μηνα,36μηνα και πάει λέγοντας. Στην επετηρίδα γίνονταν κάποιες " μυστήριες" προσλήψεις αναπληρωτών από ο,τί γνωρίζω. Μετά όλα σχεδόν γίνονταν με μεταβατικές διατάξεις και "φωτογραφικές" ρυθμίσεις. Χειρότερα δε γίνεται!
Εφόσον το σύστημα αφορούσε μόνο αναπληρωτές/συμβασιούχους και όχι μόνιμους διορισμούς, θα στεκόταν μια χαρά. Υπάρχουν άπειρες προκηρύξεις για συμβασιούχους, εκτός ΑΣΕΠ, και δεν έχω δει κανένα να προσφεύγει εναντίον τους.
Κια για να μην ισοπεδώνουμε. Διορισμοί έγιναν.Με την 1Κ/2017 πήρε 400Με την 6Κ/2017 πήρε 600Με την 8Κ/2017 πήρε 200Με την 10Κ/2017 πήρε 100Με την 15Κ/2017 πήρε 400Με την 3Κ/2018 πήρε 8.200Με την 6Κ/2018 πήρε 600κλπ κλπΔείτε εδώ https://workenter.gr/page/exelixi-diagonismonΜονιμοπιήθηκαν 2.186 πυροσβέστες πενταετούς θητείαςhttp://www.alphafm.gr/archives/150661Έκλεισε η υπόθεση 400 καθηγητών ΑΣΕΠιτών του 2008.Την ίδια ώρα άνοιξε ο δρόμος για μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων. πχ 400 στη ΔΕΣΦΑ (http://bankingnews.gr/index.php?id=414965), στους Δήμους, κλπ
Πιστευω οτι σε 2-3 χρονια που θα ειναι οι μισοι αναπληρωτες ΑΝΕΡΓΟΙ τοτε θα μιλανε οι περισσοτεροι για γραπτο διαγωνισμο γιατι δεν θα φτανει ουτε η προυπηρεσια ουτε τα μεταπτυχιακα ουτε κτλ...Εδω θα ειμαστε και θα το δειτε... ΥΓ.