0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επειδη δεν εχω καταλαβει, όταν λέμε πως θα πάει με τους παλιούς πίνακες, εννοούμε πως δε θα γίνει φέτος πρόσκληση αναπληρωτών; Θα τραβήξει από τους ήδη υπάρχοντες; Ουσιαστικά, δηλαδή, είναι κλειδωμένοι; Προσωπικά, είμαι εγγεγραμμένη στο οπσυδ αλλά έχω τρία χρόνια να κάνω αίτηση για αναπληρώτρια, μιας και είμαι στους μηδενικής και θεώρησα πως δεν έχω πιθανότητες. Όπως πάνε τα πράγματα, επομένως, σημαίνει πως θα είμαι εκτός; Αυτός που πήρε πτυχίο φέτος, δηλαδή; Δε θα μπορέσει να το αξιοποιήσει; Και αν είναι κλειδωμένοι οι πίνακες, για πόσο, δηλαδή, υποτίθεται, πως θα μείνουν κλειδωμένοι; Πολλές οι ερωτήσεις αλλά πραγματικά δεν έχω καταλάβει!
Δεν πρέπει να απογοητεύεσαι. Όλα τα ενδεχόμενα είναι "ανοιχτά" από τη στιγμή που θα γίνουν εκλογές. Απλώς να παρακολουθείς το site του υπουργείου παιδείας, ώστε αν προσκληθούν αναπληρωτές να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες.YΓ. Οι αιτήσεις για την ενισχτυτική διδασκαλία και ΔΥΕΠ, ΖΕΠ αργούν. Δε βγαίνει η πρόσκληση μαζί με των αναπληρωτών, που και αυτές ακολουθούν πολλές φάσεις μέχρι και Απρίλιο- ΜΆΪΟ
Για ΔΥΕΠ και ΖΕΠ δε βγαίνει ξεχωριστα .. υπάρχει κουτάκι να τσεκαρεις στην αιτηση αναπληρωτων
Δεν θεωρώ δεδομένο ότι "θα" κλειδώσουν. Έχουν κλειδώσει με νόμο. Αν ξεκλειδώσουν θα είναι το διαφορετικό.Άσχετο: Τελικά η πληροφορία που είχα για το ΣτΕ δεν αφορούσε στη γενική αλλά στα ΔΕΠ του Πανεπιστημίου. Έγινε άρση αναστολής διαδικασιών από το ΣτΕ για μέλη ΔΕΠ και έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό και στο καπάκι το υπουργείο υπέγραψε απόφαση για την κατανομή 500 θέσεων.
Μα οι νόμοι τροποποιούνται ή και καταργούνται αν υπάρξει έκτακτη ανάγκη. Έτσι πιστεύω. Θα υπάρξουν αντιδράσεις και αυτό δεν εξυπηρετεί οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ήδη σχεδόν όλη η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται στα δικαστήρια.
Ναι φυσικά. Δε διαφωνώ σ αυτό. Απλά δε βλέπω που είναι η φοβερή ανάγκη να μετρήσει η φετεινή προϋπηρεσία. Όσο δουλέψαμε γράψαμε πάνω-κάτω τα ίδια μόρια. Στον πίνακά μου που βλέπω όλοι πάνω και κάτω από μένα έγραψαν μόρια. Δεν αλλάζει η θέση μου.
Δούλεψα τις σχολικές χρονιές 2010-2011 , 2011-2012 και οι πίνακες ήταν κλειδωμένοι, άρα δεν προσμετρήθηκε η προϋπηρεσία μου ( η μία χρονιά σε δυσπρόσιτο) Αποφάσισα ότι η οικογένειά μου δε 'σηκώνει¨ να εργάζομαι σε άλλον τόπο και έτσι οικοιοθελώς έμεινα εκτός δημόσιας εκπαίδευσης για 5 χρόνια.Εζησα το τραγελαφικό να "μισανοίξουν" οι πίνακες, δηλαδή να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία για όλα τα χρόνια εκτός από αυτές τις δύο χρονιές που δούλεψα και να με προσπεράσει κόσμος και λαός.Φέτος, εντελώς αναπάντεχα με κάλεσαν σε όμορο νομό , οπότε αποδέχθηκα τη θέση ( που σημαίνει ότι διένυα 1000 χιλιόμετρα την εβδομάδα ) .Οταν σε μια συζήτηση στο σχολείο έπεσε η πιθανότητα να " ξανακλειδώσουν " οι πίνακες , έπρεπε να είστε από μια μεριά να βλέπατε τους συναδέλφους που σοκαρίστηκαν , καθώς κόντεψα να πάθω το εγκεφαλικό.Τώρα όμως που το ξανασκέφτομαι, αν τελικά συμβεί το απευκταίο:1) θα διεκδικήσω το Πανελλήνιο