0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν έμαθα κάτι από το σπίτι μου είναι να σέβομαι όλο τον κόσμο και να μην κοροϊδεύω.
Παρ' όλα αυτά, νομίζω πως είσαι το μόνο troll με αίσθηση του χιούμορ που έχω πετύχει στο διαδίκτυο. Άλλωστε, η κατάσταση στην εκπαίδευση είναι τραγελαφική, για να τη βλέπει κανείς μόνο με σοβαρή ματιά.
Μα δεν σου λέω ότι είσαι παράλογα δύσπιστη ως προς τους διορισμούς. Σου λέω ότι δεν μπορεί από τη μία να είσαι δύσπιστη ότι θα γίνουν διορισμοί και από την άλλη εύπιστη ότι θα αλλάξει το σύστημα διορισμού από κάποιον που πιστεύεις ότι δεν θα διορίσει. Το λογικό θα ήταν να είσαι δύσπιστη και στα δύο.Χαίρομαι. Κι εγώ παρομοίως κινούμαι.Και ο λόγος που γράφω δεν είναι γιατί με ενθουσιάζει ο νόμος του Γαβρόγλου, οπότε δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογείς εναντίον του.Προσπαθώ εδώ και καιρό να πω δυο πράγματα:1. Ότι δεν μπορεί να βρεθεί κοινά αποδεκτό σύστημα όσο το κριτήριο του καθενός είναι να διοριστεί κατά προτεραιότητα η ομάδα στην οποία ανήκει. Όσο έχουν όλοι αυτήν την τακτική, να μη σοκάρονται με τα συστήματα που φέρνουν οι εκάστοτε υπουργοί ανάλογα με το ποια ομάδα έκανε καλύτερο lobbying. 2. Ότι πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια ως προς το τι επιθυμούν οι εκπαιδευτικοί όταν προτείνουν ένα σύστημα.Θέλουν σύστημα μοριοδότησης για να διοριστούν κατά προτεραιότητα μόνο οι αναπληρωτές; Τότε έχουμε ένα άδικο σύστημα που αποκλείει κι άλλες κατηγορίες που δικαιούνται να διοριστούν. Θέλουν γραπτό διαγωνισμό, γιατί ψάχνουν τον καλύτερο εκπαιδευτικό; Τότε έχουμε ένα ελλιπές σύστημα, γιατί ο εκπαιδευτικός πρέπει να έχει και προσόντα που δεν εξετάζονται γραπτώς.Θέλουν γραπτό, γιατί ψάχνουν αυτούς που τουλάχιστον γνωρίζουν άριστα το γνωστικό αντικείμενο; Τότε έχουμε ένα σύστημα περιττό, αφού υπάρχει ήδη πιο αξιόπιστη πιστοποίηση του πανεπιστημίου σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο.Θέλουν ένα σύστημα που να δίνει την ευκαιρία σε περισσότερους να διοριστούν; Μπορεί να επιλέξουν γραπτό ή μοριοδοτικό, αλλά αποδεχόμενοι ότι δεν θα διοριστεί κατά προτεραιότητα η ομάδα τους, αλλά τα άτομα με τα περισσότερα προσόντα από κάθε ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μετράει περισσότερο η προϋπηρεσία ή τα πτυχία ή η επίδοση σε γραπτές εξετάσεις κλπ.
Αφού καταψήφισε τον νόμο , προφανώς δεν θα τον εφαρμόσει.
Θα μείνει ανενεργός ο νόμος Γαβρογλου και θα προσλαμβάνονται αναπληρωτές.
Προφανές δεν είναι ποτέ τίποτα κατά τη μετάβαση από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Ίσως, το πιο πρόσφατο περιστατικό είναι η υπαγωγή του ελέγχου ντόπινγκ στον Δημόκριτο. Ως αντιπολίτευση η ΝΔ καταψήφισε τη διάταξη τον Ιανουάριο, ως κυβέρνηση λέει ότι θα βγάλει κοινή υπουργική απόφαση για να το εφαρμόσει.Αυτά για να επιβεβαιώσω τη γενικότερη δυσπιστία σου στους πολιτικούς.Αυτό είναι και το πιθανότερο γιατί μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να τους απασχολούν οι διορισμοί στη γενική (άρα και το πώς θα γίνουν).
Αν έμαθα κάτι από το σπίτι μου είναι να σέβομαι όλο τον κόσμο και να μην κοροϊδεύω. Ακόμη θυμάμαι όταν με τα παιδιά του χωριού πετούσαμε πέτρες στον Γιάννη τον τρελό. Με πήρε στην άκρη ο πατέρας και μου έδωσε μια σφαλιάρα που ακόμη τη νιώθω. Από εκείνη τη μέρα ειπα, δεν ξανακοροϊδευω και όποτε γίνεται κανένα τέτοιο περιστατικό στο σχολείο το χειρίζομαι άμεσα. Με τις νέες παιδαγωγικές μεθόδους βέβαια πλέον.
Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αυτό στη λειτουργία του φόρουμ. Από τη μία υπάρχει συγκεκριμένος τίτλος σε κάθε θέμα και δεν τον σεβόμαστε και από την άλλη υπάρχει όρεξη για κουβέντα, το οποίο το βρίσκω ανθρώπινο και αυτό. Ίσως θα πρέπει να επιλυθεί αυτό το μπέρδεμα με κάποιες κινήσεις από τους υπεύθυνους με ωραίο τρόπο. Θα μπορούσε για παράδειγμα να υπάρχει ένα θέμα (τόπικ) με τίλο επίκαιρα-εκπαιδευτικά μόνιμα καρφιτσωμένο στη λίστα και ο καθένας να εκφράζεται ελεύθερα αλλά μέσα στα πλαίσια των γενικών όρων του φόρουμ. Ότι δηλαδή ξεφεύγει από τα όρια ενός θέματος να γράφεται ή να μεταφέρεται από τους διαχειριστές εκεί. Θα μπορούσε να υπάρχει και λειτουργία για παραπομπή. Για παράδειγμα ο sapore έθιξε ένα σοβαρό ζήτημα με ωραίο τρόπο που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νεοφερμένοι εκπαιδευτικοί σε ένα σχολείο. Αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί παράλληλα σε ένα τέτοιο γενικό τόπικ.
Δεν θα είχε αποτελεσμα, το πρόβλημα θα παρέμενε. Η μόνη λύση είναι πλαφον στα μηνύματα, πχ έως 3 ημερησίως. Αυτό μέχρι τουλάχιστον να καταλάβουμε ότι η ατερμονη επανάληψη δεν οδηγεί πουθενά.
Ρίξε μια ματιά στα μηνύματα των τελευταίων μηνών και μπορεί και να καταλάβεις ποιος "κλαίει" και ποιος έχει τη μύγα. Άφησε και κανένα άλλο να νοιαστεί τους νέους. Ξεκουράσου, θα ζήσουμε και χωρίς εσένα. Αλλά ξέχασα, εσύ είσαι ικανή να ρωτάς και να απαντάς μόνη σου για να γεμίζεις σελίδες και να αυτοικαναποιείσαι. Η ανάγκη σου να πείσεις πνίγει το όποιο δίκιο πιθανώς έχεις. Τα δικαστήρια θα κάνουν τη δουλειά τους, το ίδιο και το υπουργείο. Ξεκουράσου λίγο. Με συμπάθεια στο λέω, δεν έχω κακή πρόθεση...