0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ποσο μα ποσο θα συμφωνησω. Αυτή η διάχυτη προσκόλληση στην αντίληψη πως αυτό που κάνει ο εκπαιδευτικός, συνιστά λειτούργημα, και όχι επάγγελμα. Εξαιτίας αυτής της αντίληψης, αναρίθμητοι κ. Κήτιν, ξεχύνονταν καθημερινά στα σχολεία, επιθυμώντας "να καούν σαν λαμπάδες" για να φωτίσουν τους μαθητές τους και να διαπλάσσουν τον χαρακτήρα τους. Εξαιτίας αυτής της αντίληψης άνθρωποι τυφλωμένοι από τη βεβαιότητα των ιδεολογικοπολιτικών προκαταλήψεών τους, προσπαθούσαν "να ρίξουν φως στα σκοτάδια των μαθητών", συχνά παραμελώντας το καθαυτό έργο τους, πολλές φορές και ελλείψει γνωστικών και άλλων, προϋποθέσεων ώστε να το ασκήσουν.Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό όλων όσοι ασπαστήκαμε αυτή την αντίληψη, πόσο ελάχιστα περιθώρια επιλογής άφηνε στους μαθητές μας, ο ... ανιδιοτελής αυτοπυρπολισμός μας, και οι βεβαιότητες των πεποιθήσεών μας.Θυμάμαι μερικούς από τους δασκάλους μου. Όχι όμως αυτούς που αποπειράθηκαν να διαπλάσσουν ενσυνείδητα και πιεστικά τον χαρακτήρα μου. Αλλά αυτούς, που χωρίς πολλά, πολλά έκαναν με επαγγελματικό τρόπο τη δουλειά τους, αφήνοντας πίσω τους ένα ανεξίτηλο χνάρι, επάρκειας, ηθικής, αισθητικής και αξιοπρέπειας.
Θυμάμαι μερικούς από τους δασκάλους μου. Όχι όμως αυτούς που αποπειράθηκαν να διαπλάσσουν ενσυνείδητα και πιεστικά τον χαρακτήρα μου. Αλλά αυτούς, που χωρίς πολλά, πολλά έκαναν με επαγγελματικό τρόπο τη δουλειά τους, αφήνοντας πίσω τους ένα ανεξίτηλο χνάρι, επάρκειας, ηθικής, αισθητικής και αξιοπρέπειας.
Όταν το αμέσως παραπάνω post μου απ'το ένα μπαίνει και απ'το άλλο βγαίνει (
++++Από τα καλύτερα σχόλια που έχω διαβάσει στο pde.Πάντως για το θέμα μας, η υπουργός μας είπε την προηγούμενη Τρίτη ότι εκτός από τους διορισμούς της ειδικής αγωγής, που έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη γενική. Για να δούμε....
Όσοι βλέπουν το λειτούργημα του εκπαιδευτικού ως μια απλή εργασία, θα φτάσουν πολύ σύντομα να ρουτινιάσουν και να "εξοντωθούν"!
Ακούς εκεί παιδαγωγικος έρωτας, τί άλλο θα βρουν για να μην αλλάξουν μυαλά?
Είναι αναμενόμενο η παραίτηση της νυν υφυπουργού ως το καλοκαίρι 2020 , λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης υπόσχεσης (και "κάποιος πρέπει να την πληρώσει"),ΕΝΩ άλλοι λόγοι κρύβονται από πίσω,είναι αναμενόμενο να έεεεεεερχεται (και να μην κατέουμε που πάμε).
Λοιπόν. Ακούστε κύριοι καθηγητές. Ο δάσκαλος είν' ένα επάγγελμα. Όπως ακριβώς ο λογιστής, ο οικοδόμος, ο πατατοπαραγωγός κι ο καμαρότος. Τα περί λειτουργήματος είναι ψευτιές ασύστολες και γελοίες των συνδικαλιστών (να ένα ακόμη επάγγελμα) για να περιαυτολογούμε με μωρία. Λίγη ασκησιολογία λίγος χαβαλές λίγη βαθμολογία λίγη πειθαρχία λίγη νουθεσία και βγήκε το μεροκάματο. Τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες ανέξοδες. Τζάμπα είν' εξ άλλου τα λόγια κι οι κουβέντες. Άμα θέλει κανείς ν' ασκήσει λειτούργημα (αληθινό κι όχι φωτεινή επιγραφή νέον σαν το λάμδα της ΟΛΜΕ) ν' ακολουθήσει το επάγγελμα του σκουπιδιάρη. Άμα δεν υπήρχαν αυτοί θα 'χαμε πάθει όλοι χολέρα. Κι ας αφήσομε τα υποκριτικά. Μεταξύ μας μιλάμε στο pde. Άμα θέλει ν' αναζητήσει κανείς τον Κήτινγκ δε θα τον εύρει στις τάξεις των εκπαιδευτικών. Αλλά στα σινεμασκόπ. Αυτά. Και τελεία από μένα. Τα ρέστα δικά σας.
Θα παραιτηθει επειδη δεν θα βγαλει ο ΑΣΕΠ αποτελεσματα ? Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις?Ποιοι ειναι οι λογοι για πες μας...