0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο Άγιος Πειραιώς και οι γνωστές "ομάδες" που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για να σωθούν τα "ήθη και τα έθμια" της χώρας, δεν ασχολούνται με "συμβιώσεις" και άλλα τέτοια.
Μάλιστα.Δηλαδή σκοπός του θέματος είναι οι αντιλήψεις μιας μερίδας πιστών και τα παλιά βιβλία θρησκευτικών.Αν απλώς θέλουμε να βγάλουμε τα απωθημένα μας, δεν αλλάζουμε τουλάχιστον τον τίτλο του θέματος;
Με το προηγούμενο μήνυμά μου, όπου παρέθεσα ένα απόσπασμα από την εισαγωγή του σχολικού βιβλίου "Χριστιανισμός και κόσμος
Για παράδειγμα, στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών και εκπαιδευτικού-διδακτικού υλικού στο πλαίσιο της Πράξης «Αναβάθμιση των Ιεροσπουδαστηρίων –Παιδαγωγική υποστήριξη της διδασκαλίας του Κορανίου στους μαθητές-μέλη της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης», με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2019. Το οποίο φυσικά χρηματοδοτείται και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο...Πείτε μου σας παρακαλώ: Γιατί ένας ορθόδοξος χριστιανός γονέας δεν δικαιούται να επιθυμεί αντίστοιχη θρησκευτική εκπαίδευση και για το δικό του παιδί και είναι φανατικός εάν το επιδιώξει;
1.Μπορείς να μου παραθέσεις αυτές τις ειδικές συμφωνίες που αφορούν στη θρησκευτική εκπαίδευση;
Προαιρετική[/u] θα είναι και η συμμετοχή των μαθητών σε ένα ομολογιακό χριστιανικό μάθημα, εάν υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ και πάμε σε δύο επιλογές.
2.Για πες μου ένα άλλο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου ισχύει η σαρία έστω και προαιρετικά.Πώς γίνεται οι υπερασπιστές του κοσμικού κράτους και της δήθεν δημοκρατίας δυτικού τύπου να υπερασπίζονται τη σαρία, πραγματικά με ξεπερνά... (δεν μιλάω για εσένα apri). 'Η είναι όλοι πολίτες του ελληνικού κράτους και ισχύει η ισονομία ή να επισημοποιήσουμε άλλο καθεστώς στη Δυτική Θράκη.
3.Ποιός είπε ότι αδιαφορεί; Ισα ίσα που η απόφαση του ΣτΕ το προβλέπει.Για αυτήν μιλάμε και όχι για προσωπικές πεποιθήσεις.Το πώς το κράτος θα καλύψει και αυτές τις ανάγκες επαφίεται στο ίδιο.Εκφράζεις προσωπικές εκτιμήσεις.
Θα μπορούσε κάποιος να σου απαντήσει αντίστροφα για το δικαίωμα ομολογιακού μαθήματος στις αστικές περιοχές,όπου η πλειοψηφία μπορεί να είναι άθεοι.
Το η πλειοψηφία των αστικών περιοχών μπορεί να είναι άθεοι είναι μια εικασία. Το ότι όσοι είναι χριστιανοί θέλουν ομολογιακό μάθημα είναι επίσης μια εικασία.
Η δική μου εμπειρία λέει ότι ευτυχώς ή δυστυχώς η πλειοψηφία των νεοελλήνων εμφανίζει χαρακτηριστικά κόμπλεξ μειονεξίας και μιμητισμού του δυτικού τρόπου ζωής,επομένως δεν μπορεί ο καθένας εκ των προτέρων να εικάζει τις εξελίξεις.
Τι εννοείς; Ότι όποιος δεν θέλει ομολογιακό μάθημα το κάνει από μιμητισμό; Αυθαίρετη κρίση.
Επίσης, εάν θέλεις να ενημερωθείς για το θρησκευτικό φαινόμενο,πρέπει να ξεκινήσεις από αυτό που σου επιβάλει η εμπειρία σου.Δηλαδή τη θρησκεία που έχει επηρεάσει άμεσα τον πολιτισμό του λαού σου και μέσω αυτού και εσένα τον ίδιο ,έστω και αν έχεις να πατήσεις σε ναό από τη βάπτισή σου.Μάθε πρώτα τα βασικά που σε βοηθούν να καταλάβεις τον ίδιο σου τον εαυτό και μετά μάθε και άλλες παραδόσεις.
Ετσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να γίνεις χριστιανός,μουσουλμάνος κτλ. μέσω ενός μαθήματος στο σχολείο.