0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το άρθρο του Τσιριγώτη είναι κ ό σ μ η μ α.
@ΡΕΑ.ΤΑντί να εκτίθεσαι προσπαθώντας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα,ενημερώσου για τα ισχύοντα προγράμματα των Θρησκευτικών.Αν δεν μπορείς να τα βρεις στο διαδίκτυο, ζήτησέ τα από εξειδικευμένους συναδέλφους που συμμετέχουν στη συζήτηση.Ακόμα και από τους apri και Leon21,αν είναι θέμα οπαδικό,έστω και αν δεν είναι αυτή η επιστημονική ειδίκευσή τους.Κατανοώ βέβαια ότι δεν πρόκειται να ακούσεις από εμένα το ο,τιδήποτε, γιατί ξεμπρόστιασα το ότι δεν είχες ιδέα για το θέμα, έπειτα από 18 σελίδες συζήτησης.Δεν έχω κάτι προσωπικό φυσικά μαζί σου,αλλά, μέχρι να ενημερωθείς,είμαι υποχρεωμένος να αναδεικνύω την άγνοια και την προκατάληψή σου. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να συκοφαντείς ένα ολόκληρο μάθημα βγάζοντας απωθημένα.
Στόχοι της εκπαίδευσης:"Στον πνευματικό/νοητικό τομέα: Σκοπός μας είναι να βοηθηθεί ο μαθητής, ώστε σταδιακά να αποκτήσει και να χρησιμοποιεί την κριτική ικανότητα, την αφαιρετική σκέψη και να διαμορφώσει το προσωπικό του «μοντέλο» πρόσληψης, κατανόησης και εμπέδωσης της προσφερόμενης γνώσης."Ο στόχος του μαθήματος των θρησκευτικών ακυρώνει τον παραπάνω στόχο. Παρόλα αυτά εντάσσεται στο πρόγραμμα σπουδών του γυμνασίου και λυκείου.
Μάλιστα. Λοιπόν. Μετά απ' όλα τούτα που διάβασα από καθηγητές Θρησκευτικών και τα δηλητήρια που εχτοξεύει η διχάλα της γλωσσίτσας τους ένα έχω να πω.
Εγώ θεωρώ ότι σας παρασέρνει η ένταση της συζήτησης και οι παρεξηγήσεις και λέτε πράγματα που δεν ταιριάζουν σε μεγάλους ανθρώπους και δη εκπαιδευτικούς. Και αναφέρομαι και στους τρεις σας. Δεν είναι σχόλια αυτά.
Αυτό το αντιλαμβάνομαι, όπως και το γεγονός ότι έχουν παρεξηγηθεί κάποια λόγια σου. Δεν είναι όμως τρόπος αντίδρασης αυτός. Αν δεν σου αρέσει μια συμπεριφορά, η λύση δεν είναι να την υιοθετήσεις κι εσύ, γιατί αυτό δημιουργεί φαύλο κύκλο.Δεν θέλω να το παίζω δασκάλα. Καταλαβαίνω ότι πάνω στην ένταση του διαλόγου μπορεί κάποιος να πει και πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τα έλεγε. Και νομίζω ότι αυτό έχει συμβεί και τώρα. Απλώς, το λέω γιατί είναι κρίμα. Νομίζω ότι γενικά η συζήτηση είχε ένα ενδιαφέρον.