0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όταν μιλάει για την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων , τι εννοεί φίλε μου; Αυτά τα δύο διαμορφώνονται από την ελληνορθόδοξη παράδοση...
Συγγνώμη τώρα, αλλά εσύ από όλη τη συζήτηση, αυτό κατάλαβες; Ότι μιλάμε για αλλαγή φύλου και όχι για τα στερεότυπα και τις ιεραρχίες που δημιουργούν; ΥΓ. Θα ήθελα να μου πεις πού ακριβώς προβλέπει το Σύνταγμα ότι η αλλαγή φύλου δεν είναι αποδεκτή. Γιατί εγώ δεν το βρίσκω.
Αν ήταν αποδεκτή δεν θα λύσσαγαν κάποιοι να γίνει αναθεώρηση συγκεκριμένων άρθρων του Συντάγματος. https://avmag.gr/113537/anatheorisi-syntagmatos-choris-sexoyaliko-prosanatolismo-kai-taytotita-fyloy/
Η ανάπτυξη θρησκευτικής συνείδησης που αναφέρει το Σύνταγμα ουδεμιά σχέση έχει με το υποτιθέμενο πρόσταγμα διδασκαλίας σύμφωνα με τα ελληνορθόδοξα (sic) ήθη. Αυθαίρετες ερμηνείες δε χωρούν σ' ένα τόσο σοβαρό θέμα. Με απλά λόγια τα περί Σόρος και ΜΚΟ και τα ρέστα φανερώνουν έναν τρόπο σκέψης που παραπέμπει σε συνωμοσιολογικές ψεκασμένες θεωρίες. Κι όχι σ' επιστημονική υπεύθυνη και νηφάλια αντιμετώπιση του θέματος.
Η αναθεώρηση αφορά την προσθήκη του σεξουαλικού προσανατολισμού για να εκσυγχρονιστεί το άρθρο και να γίνει πληρέστερο. Η αλλαγή φύλου φυσικά κι είναι αποδεκτή απ' το Σύνταγμα. Μη γράφομε ό,τι να 'ναι λόγω άγνοιας.
Απίστευτο το πώς μια θρησκεία που έχει ως βάση της την αγάπη μπορεί να παράξει τόσο μίσος....
Όσον αφορά δε την κακοποίηση ζώων, δυστυχώς δεν πέρασε η πρόταση για ρητή συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας στο άρθρο 24. Παρ' όλα αυτά, η κακοποίηση κάθε είδους (και η κτηνοβασία) απαγορεύεται ήδη από το 2012 με νόμο που βασίζεται στο άρθρο 24 του Συντάγματος.
...Το κράτος έχει ως αποστολή την πνευματική ανάπτυξη των πολιτών και αυτή δεν καθορίζεται υποχρεωτικά από τις αρχές των θρησκειών. Δηλ. αν μια θρησκεία δεν συμφωνεί π.χ με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα ή με νεότερες απόψεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις της θρησκείας.
Αν όλα τα κράτη είχαν τις ίδιες παραδόσεις θα ήμασταν ένα κράτος και όχι πολλά. Τι μας διαφοροποιεί λοιπόν; Η ιστορία μας, η γλώσσα μας, η πίστη μας.
Είναι τόσο τραγικά άστοχο το παράδειγμα που φέρνεις που συγγνώμη που θα το πω αλλά προκαλεί γέλιο. Πήγαινε στους μουσουλμάνους της Θράκης να τους πεις για αυτά τα νομοσχέδια και θα μείνεις έκπληκτη ...Μην ξεχνάμε επίσης εκτος από τους μουσουλμάνους και την εβραϊκή κοινότητα που δεν συμφωνεί με θέματα περί φύλου κτλ