0 μέλη και 17 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια katkat! Είναι πασιφανές ότι το συγκεκριμένο Υπουργείο Παιδείας ευνόησε τον κλάδο της αγγλικής, πάρα πολλούς αναπληρωτές, αύξηση ωραρίου...αν αντικαθιστούσε και τα βιβλία μας θα ήταν θαύμα!Σίγουρα, αυτό μπορεί να μην αντικατοπτριστεί 100% στους διορισμούς αλλά γνώμη μου είναι ότι μία μικρή ώθηση στην ειδικότητα αυτή, θα την δώσουν αυτές οι συγκυρίες. Αυτό βέβαια μου υποδεικνύει η λογική, από την άλλη όμως δεν υπάρχει λογική στην Ελλάδα και όλα να τα περιμένεις!
Σαφώς και ευνοήθηκε ο κλάδος ΠΕ06 συναδελφισσα. Αυτό οφείλεται στη Ζαχαράκη και τη Γκίκα: απόφοιτοι της αγγλικής φιλολογίας και οι δύο.
Λίγο άσχετο με το θέμα, αλλά ούτε μια αναφορά για την αυριανή απεργία στα εκπαιδευτικά σάιτ (alfavita, e-sos).Τι έγινε; Λίστα Πέτσα;
Και στην πραγματικότητα...χωρίς υπολογιστές και ξένες γλώσσες δεν κάνεις τίποτα πια! Μια πιο ισόρροπη κατανομή ωρών, ώστε να υπάρχει ένας στέρεος σκελετός μαθημάτων γενικής παιδείας στο Λύκειο, θα ήταν το ιδανικό. Στις κατανομές θα υπάρχει και πρόβλεψη για τους Αγγλικής στα νηπιαγωγεία; Φέτος είναι πιλοτικό το πρόγραμμα...από του χρόνου; Θα δουν ανεβασμένο νούμερο.
Η Γκικα ειναι και φιλόλογος και διευθύντρια κάποτε στο Μαρουσι για όσους το θυμούνται.
Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη: οτιδήποτε αποτελεί «υπερβολή» μονο οταν θίγει τα συμφέροντα μας ;)Σε λίγο θα τα «ακούσουν» οι μουσικοί που θα «φάνε» θέσεις απο δασκάλους και νηπιαγωγούς στην 1ΓΕ.Και μη μου πείτε οτι δεν ακούγεται το περίφημο « ελα μωρε τωρα που θα πάρει και τόσους μουσικούς»....
Καθόλου υπερβολή τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο. Κορόιδα είναι στα ιδιωτικά που κάνουν τόσα χρόνια; Ούτε έχασαν ώρες οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί αφού το μάθημα γίνεται συνδιδασκαλία. Μακάρι να επεκταθεί και στα άλλα νηπιαγωγεία. Όσο για το δημοτικό να θυμίσω ότι μέχρι την σχολική χρονιά 15 16 το μάθημα ήταν 2ωρο στην α και στην β και 4ωρο στις υπόλοιπες. Από το Σεπτέμβριο του 16 το μάθημα έγινε 1ωρο στην α και στην β και 3ωρο στις άλλες. Χάσαμε δηλαδή 6 ώρες. Τώρα απλά μας επέστρεψαν πίσω τις 2 και είμαστε στο μείον 4 στο δημοτικό.
Ας μπουν και άλλες ειδικότητες. Γιατί πρέπει να είναι ή το ένα ή το άλλο;