0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εσύ μπορεί να θεωρείς πως δε θα χάναμε και τίποτις αν εξέλιπε ο Αϊνστάιν απ' τον επιστημονικό χάρτη των φυσικών.
Έχω αλλιώτικη γνώμη, όμως, καθώς δε θέλω να μένουμε (ιδιοτροπία μου πες) με τη Φυσική καθηλωμένη στο Μεσαίωνα.
Μάλιστα η εξετασιομανία σκότωσε και τ' Αρχαία Ελληνικά αφού αντίς το βάρος να πέφτει στην ουσία, στο περιεχόμενο πέφτει στις γραμματικές και στα συντακτικά.
Η εγκύκλια εκπαίδευση είναι εννιαετής. Αρκετά χρόνια ώστε να μάθει το παιδί τα βασικά από κάθε τι που θα το μορφώσουν και θα του χρησιμέψουν στη ζωή. Τα τρία χρόνια του λυκείου κι οι εισαγωγικές δεν είναι γι' αυτή τη δουλειά. Αλλά για να δουλέψει ο μαθητής την κλίση του.
Εκόντεψε να χαθεί το ταλέντο του για την εξετασιομανία άλλων, ξένων προς την επιστήμη, αντικειμένων. Εσύ μπορεί να θεωρείς πως δε θα χάναμε και τίποτις αν εξέλιπε ο Αϊνστάιν απ' τον επιστημονικό χάρτη των φυσικών. Έχω αλλιώτικη γνώμη, όμως, καθώς δε θέλω να μένουμε (ιδιοτροπία μου πες) με τη Φυσική καθηλωμένη στο Μεσαίωνα. Η φυσική τα μαθηματικά η χημεία δεν είναι νεκρές γλώσσες που τις μελετούμε ταριχευμένες εδώ και δεκάδες αιώνες. Μάλιστα η εξετασιομανία σκότωσε και τ' Αρχαία Ελληνικά αφού αντίς το βάρος να πέφτει στην ουσία, στο περιεχόμενο πέφτει στις γραμματικές και στα συντακτικά. Αλλά δεν το προχωρώ το τελευταίο περαιτέρω, γιατί μπαίνω και σ' άλλα χωράφια και δε με κρίνω ικανό γι' αυτό. Αφήνω τα περισπούδαστα γι' άλλους ευφυέστερους. Κλείνω μόνο με δυο στίχους του Μαβίλη. Όσοι σκανδαλιστούν ας τους αγνοήσουν."Με γενικές απόλυτες κι ισόκωλααντίς να πάμε ομπρόςπάμε πισόκωλα."
Και τώρα θα έρθω και γω να σε "πειράξω" Leon21 , και θα σου πω, ότι εάν είχες "βασικές" γνώσεις ιστορίας και κοινωνικής επιστήμης, θα ήξερες ότι δεν θα είχε γίνει και τίποτα τόσο φοβερό εάν είχε λήψει ο Αϊστάιν. Γιατί η ιστορία έχει δείξει (και αποδείξει) ότι οι επιστημονικές ανακαλύψεις γίνονται όταν έχουν ωριμάσει οι επιστημονικές συνθήκες για να γίνουν (κάτι σαν τις επαναστάσεις δηλαδή ). Γίνονται είτε νωρίτερα, είτε αργότερα, στο ένα μέρος της γης ή στο άλλο. Αυτό που προσφέρουν οι "διάνοιες" στην ανθρωπότητα είναι ότι κάνουν τις ανακαλύψεις αυτές μία ώρα αρχύτερα και με πολύ λιγότερο κόπο για την ανθρωπότητα. Αλλιώς... οι ανακαλύψεις θα γίνουν, από την συνολική προσπάθεια χιλιάδων μέτριων φοιτητών, διδάκτορων, επιστημόνων, που θα καταθέσουν άπειρο κόπο και εργατοώρες... αλλά θα γίνουν.
Στην περίπτωση που δεν υπήρχαν οι πανελλήνιες εξετάσεις που επισκιάζουν τα πάντα στο Λύκειο, θα είχε νόημα η κατάργηση του μέτρου του 7ώρου στην Γ' Λυκείου. Όσο όμως υπάρχουν αυτές οι εξετάσεις και ο τρόπος που γίνονται δίνεται η δυνατότητα μέσω του 7ώρου να μην νιώθουν τα παιδιά πως χάνουν την ώρα τους το πρωί στο σχολείο και όντως αναβαθμίζεται το Λύκειο. Ας τελειώνει η γενική παιδεία στην