0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φέτος θα πρέπει να σκεφτούμε out of the box. Ή θα πάμε σε ημίμετρα τύπου εκ περιτροπής, που δυσχεραίνει τα παιδιά αλλά και τους γονείς (μην αρχίσουμε το αν είμαστε μπειμπισιτερ, καλώς ή κακώς η σύγχρονη οικογένεια βασίζεται στο ότι τα παιδιά θα είναι κάποιε ςώρες τη μέρα στο σχολείο και οι γονείς εκεί κάνουν προγραμματισμό), ή θα αναδιαρθρώσουμε την εκπαίδευση, κ ας μην είναι όλα ιδανικά.Κατλααβαίνω ότι ο στόχος να μην μολυνθεί κανείς σε σχολείο είναι ανεφικτος γιατί δεν βλέπω προθυμία για τη μάσκα ούτε από εκπαιδευτικούς. Άρα πάμε στο να μη διασπαρεί ευρέως. Έπομένως, το κάθε τμήμα πρέπει να είναι κατά το δυνατόν απομονωμένο. Στο δημοτκό περνάνε πολλές ώρες με τον δάσκαλο κ επιτυγχάνεται, όμως οι ειδικότητες που πηγαινοέρχονται σε πολλά σχολεία είναι βόμβα. ΑΥτό πρέπει να αλλάξει. Εν ανάγκη, ας μην γίνουν κάποια μαθήματα πχ αν ένα σχολείο έχει μουσικό και όχι εικαστικό, ας κάνουν τα παιδιά δυο ώρες μουσική κ σε ένα άλλο ας κάνουν δυο ώρες εικαστικά, ή ας κάνουν παραπάνω γυμναστική, δεν έγινε και κάτι για μια χρονιά.στο γυμνάσιο κανονικά πάλι πρέπει να πάρουμε ώρες με τέτοιον τρόπο που να μπαίνουμε σε λίγα τμήματα για πολλές ώρες. εν ανάγκη ας ενεργοποιηθούν κ οι β αναθέσεις κ ας κάνιε κάθε τμήμα κάποια μαθηματα με μία ειδικότητα, πχ μαθηματική κ φυσική με τον ίδιο καθηγητή και αναλόγως πάλι ας μοιραστούν οι ώρες άλλων μαθημάτων πχ μουσική, εικαστικά, τεχνολογια, οικιακή, με τέτοιον τρόπο ώστε να τα κάνει ένας καθηγητής σε κάθε τμήμα. Αυτό για να μην περνάμε όλα τα μτήματα του σχολείου κ μεταφέρουμε τον ιό από το ένα στο άλλο, και πάλι βέβαια φροντίδα για να μην μετακκινούνται συνάδελφοιστο λύκειο είναι περισσότερες ώρες τα μαθήματα κ μπορεί να γίνει αυτό πιο εύκολα εκ των πραγμάτων, και δημιουργία τμημάτων με βάση τον προσανατολισμό αυστηρά ώστε να μην ανακατεύονται σε άλλες ώρες. Κανείς όμως δεν πορεί να σεκφτεί πρωτότυπα και ευέλικτα, γιατί τελικά θα κολλήσουμε στο πώς θα βγει μια ύλη ή στον αν είναι κατάλληλος κάποιος για κάποιο μαθημα, αντί να σκεφτούμε πώς θα είναι όλα τα παιδιά καθημερινά στο σχολείο.
Αχ αυτό το θέμα με τις φωτοτυπίες. Εμείς στην εποχή μου δεν είχαμε καθόλου φωτοτυπίες, δεν πάθαμε και τίποτα. Τώρα η αξία κάθε καθηγητή μετράται με βάση τις φωτοτυπίες που μοιράζει! Για να επανέλθω στο καίριο θέμα, υποψιάζομαι ότι οι υπουργοί μας θα αρκεστούν σε μια επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης, όπως έγινε με την πρόβα τζενεράλε του καλοκαιριού. Τότε, με τα μηδενικά κρούσματα, άριστοι μαθητές κλείστηκαν στα σπίτια τους γιατί είχαν ευπαθές άτομο στο σπίτι, τώρα με τα 200 φανερά την ημέρα θα έρθουν στο σχολείο; Το ίδιο ισχύει και για τους μεγάλους σε ηλικία και με ασθένειες συναδέρφους μας!!!
Ποιες αποστάσεις, εννοείς, όταν στις αίθουσες θα βρίσκονται 25 και βάλε μαθητές; Πρέπει να "σπάσουν" τα τμήματα σε υποτμήματα υποχρεωτικά, να μην έχουν κοινά διαλείμματα τα παιδιά και να μη λειτουργήσουν τα κυλικεία. Να μπει κι η τηλεκπαίδευση (η ασύγχρονη διδασκαλία) ως επιβοηθητικό στοιχείο της κανονικής διδασκαλίας, εκεί όπου οι μαθητές θα βρίσκουν σημειώσεις, θα κατεβάζουν φωτοτυπίες κι ασκήσεις, εφόσον οι ανταλλαγές τετραδίων και βιβλίων δεν πρέπει να επιτρέπονται.Τα αντισηπτικά και το άνοιγμα των παραθύρων δε θα προσφέρουν κάτι το σημαντικό. Όλοι οι ειδικοί τονίζουν την Κι όσο για την ύλη, τη βάζω σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην υγεία. Ας γίνουν περικοπές και μειώσεις.
Ακόμα στην εποχή φωτοτυπιών.. Το e-class τι το έχουμε; Θα μάθουν να τα κατεβάζουν από εκεί και να τα εκτυπώνουν μόνοι τους, αν είναι κάτι για συμπλήρωση στην τάξη κλπ. Υπάρχουν και λύσεις με επίλυση/συμπλήρωση ηλεκτρονικά και ανέβασμα από πλατφόρμες κλπ. (για να μην ακουμπάμε τίποτα). Να φροντίσει και του υπουργείο να βελτιώσει την πλατφόρμα με περισσότερες δυνατότητες. Αυτά εφαρμόζονται χρόνια τώρα από κάποιους συναδέλφους, ώρα να τα εφαρμόσουν όλοι τώρα. Όσοι δεν γνωρίζουν από.. υπολογιστές, να προβλεφθεί υποχρεωτική ταχύρυθμη επιμόρφωση (εκτός σχολικού ωραρίου) εντός Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου, ώστε να μην γκρινιάζει κανένας.
Οπουδήποτε έχω βρεθεί, όπου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, παρατηρώ ότι μεγάλο μέρος των ατόμων δεν τη χρησιμοποιεί όπως πρέπει. Λάθος μάσκες, π.χ. αυτή η μισή ασπίδα που προστατεύει από το πρόστιμο αλλά όχι από τον ιό, μεγάλο μερος φορά μια μάσκα κατεβασμένη στο πηγούνι και η μεγάλη πλειοψηφία αφήνουν την μύτη ακάλυπτη. Κάποιοι από αυτούς λόγω άγνοιας, κάποιοι επίτηδες, γιατί δεν πιστεύουν στη χρήση της μάσκας. Σε ένα group στο Facebook είχαν αναρτήσει μια ψηφοφορία για το αν θα άφηναν τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκα στα σχολεία και το μεγαλύτερο ποσοστό απαντούσαν όχι...Τα παιδιά ΑΥΤΩΝ των ανθρώπων θα έρθουν και στα σχολεία!Όταν ανοίξουν τα σχολεία, ποιος θα αστυνομεύει αυτά τα παιδιά ώστε να φορούν μάσκα, να φορούν τη σωστή μάσκα, να τη φορούν με σωστό τρόπο, κ.λπ; Θα κάνουμε τους αστυνόμους; Και τι θα γίνεται αν ένα παιδί φορά τη μάσκα κάτω από τη μύτη, αν κάποιο άλλο τη βγάλει, αν κάποιο φορά μη ασφαλή μάσκα; Θα του κόβουμε πρόστιμο; Θα το βγάζουμε από την τάξη; Ωριαία απόβολή; Και θα πρέπει να εξηγούμε στον γονιό ότι πήρε απουσία το παιδί τους και να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση, όχι ήταν μέσα η μύτη, όχι η μάσκα βλάπτει το αναπνευστικό, κ.λπ;
Σωστά αυτά αλλά τι άλλο μπορεί να γίνει; πώς θα προστατευτούμε κ πώς θα σταματήσει επιτέλους αυτή η διασπορά; όσο τραβιόμαστε με ημίμετρα παρατείνεται μια άρρωστη κατάσταση.