0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μά-σκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τιςτάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό,καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.Ειδικά για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως καιτην Γ’ Δημοτικού ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαί-δευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση τηςμάσκας. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτικήστις ακόλουθες περιπτώσεις:β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδωνόταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά τηνπροσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα,καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικείαεξωτερικού χώρου,
Οι υπεύθυνοι covid σε κάποια σχολεία αρχίζουν να το σκέφτονται πολύ για το τι τους περιμένει ... Ειδικά στην Κρήτη
Αν δεν υπάρχει συνωστισμός στην είσοδο γιατί να φοράει μάσκα; Αν ένα παιδί έρθει 8 και είναι μόνο του δεν υποχρεώνεται να φοράει μάσκα.Σήμερα στα ΜΜΕ όσοι ήταν σε εξωτερικό χωρο δεν φορούσαν μάσκα: διευθυντές, δήμαρχοι κτλ...Τι θέλετε ;Να εξουθενώσετε τα παιδιά ψυχολογικά;;
Είναι καθημερινό φαινόμενο να παίρνουν οι δημοσιογράφοι συνέντευξη σε άτομα που δεν φορούνυν μάσκα. Εννοείται για να κρατούν μικρόφωνο μπροστά απ' το στόμα αυτού που μιλάει πρέπει να βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Επίσης στα στούντιο οι παρουσιαστές γιατί δεν φορούν ; Δεν είναι σε κλειστό χώρο με άλλους ; τεχνικούς, εικονολήπτες κτλ;;;;Την ίδια στιγμή κουνούν το δάχτυλο σε όποιον τολμήσει να βγάλει την μάσκα.
Κάνουν λάθος. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνω κι εγώ το ίδιο; Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου.
Λύστε μου μια απορία. Ας πούμε ότι μπαίνουν 25 παιδιά στο τμήμα και φορούν όλα μάσκα. Τα κρατάμε μέσα μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι για διάλειμμα, φαντάζομαι, αλλά μάθημα δεν κάνουμε, εννοείται. Τους λέμε τα σχετικά με τις οδηγίες. Μετά χτυπάει το κουδούνι, βγαίνουν έξω, κατεβάζουν τις μάσκες στην αυλή. Μετά έχουν πιάσει τουαλέτες, πόμολα, ό,τι μπορείς να φανταστείς, σιγά να μην έχουν απολυμάνει τα χέρια τους και βάζουν πάλι την μάσκα. Όλο αυτό δεν έιναι μια ωραιότατη εστία μόλυνσης της μάσκας;;;;;;;;; Συγγνώμη που ρωτάω εδώ, αλλά δεν έχει γίνει σύλλογος να τα θέσω κάπου. Σημειωτέον ότι οι αίθουσες δεν έχουν αντισηπτικά....happiness, η εφημερία στην προσέλευση και αναχώρηση υπήρχε μέχρι τώρα μόνο σε κάποια σχολεία (μουσικά, καλλιτεχνικά, που έχουν προσέλευση με λεωφορεία). Στα σχολεία που ήμουν και είμαι δεν υπήρχε και φέτος ούτε λόγος ακόμη....
Το λογικό θα ήταν να φορούν μάσκες στα διαλείμματα και όχι στην τάξη στην οποία θα βρίσκονται δίπλα σε συγκεκριμένο άτομο. Ενώ στα διαλείμματα θα συνομιλούν και θα συγχρωτίζονται με το μισό σχολείο....
Νέα ΥΑ που δεν την έχω βρει ακόμα για τις περιπτώσεις που παρέχεται υποχρεωτικά εξ αποστάσεως εκπαίδευση:https://www.newsit.gr/ellada/koronoios-sxoleia-se-poies-periptoseis-tha-efarmozetai-i-eks-apostaseos-ekpaideysi/3101822/