0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και τι κανεις όταν το παιδί φοράει εμφανώς λάθος μέγεθος μάσκας; Που την ανεβάζει κ πέφτει στο λεπτό; που στρίβει τα λάστιχα κ πάλι δεν στέκεται; κανονικά έπρεπε ο διευθυντής να πάρει τηλέφωνο τους γονείς. που δεν θα το κάνει όμως...
Σε κάποια παιδιά είπα να κάνουν κόμπο το λαστιχάκι και σε ένα να πει στη μαμά του να του δέσει με κάποιο τρόπο τη μάσκα από πίσω για να την τεντώνει και να μην πέφτει-συμπτωματικά 2 μέρες μετά είδα πως κυκλοφορεί ένα τέτοιο προϊόν για... να μην πέφτει η μάσκα. Όμως η ερώτησή σου μου δίνει να καταλάβω πως δεν αντιλήφθηκες τον κίνδυνο του να αφήνεις χαλαρά τα παιδιά. Ξαναλέω, αν τα αφήνεις χαλαρά, εσένα θα κατηγορήσουν σε περίπτωση κρούσματος και τα παιδιά θα είναι μάρτυρες. Γιατί, όπως υπάρχουν οι αρνητές μάσκας, αντίστοιχα υπάρχουν κι οι υπερασπιστές κι οι φοβισμένοι κι όσοι ψάχνουν αφορμή για να στην πουν. Τα περί διευθυντή δεν καταλαβαίνω γιατί τα αναφέρεις αλλά, αφού τον αναφέρεις, αν βρισκόμουν με ανεύθυνο διευθυντή, θα του έλεγα ήρεμα ότι δε δέχομαι παιδί χωρίς μάσκα γιατί δε θέλω να με κατηγορήσουν. Κι αυτό σίγουρα θα το καταλάβει και θα τηλεφωνήσει.
Έσπερος, περαστικά !Θα μπορούσατε να συζητήσετε το θέμα με το προεδρείο του συλλόγου γονέων, ώστε οι γονείς να ενδιαφερθούν περισσότερο για τις μάσκες των παιδιών τους και να τους δίνουν να έχουν μαζί τους πάντα και μία δεύτερη εφεδρική.
Όταν είμαι μάλλον η μόνη καθηγήτρια που κάθε λίγο κάνει παρατήρηση για τος μάσκες κ που επαναλαμβάνει μανιωδώς στα παιδιά να φορούν σωστή μάσκα, δεν μπορείς να μου λες ότι δεν έχω καταλάβει τον κίνδυνο. οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν. ο διευθυντής μου όταν του είπα ότι έχω πυρετό είπε ότι είναι υπερβολή να κάνω τεστ μόνο γι αυτό κ αγχώθηκε μόνο τι θα κάνει με τα κενά. οποίος είναι απ έξω, κάνει εύκολα κριτική.
Καταρχήν περαστικά. Δεν κατάλαβα ότι αναφερόσουν στον διευθυντή σου-νόμιζα το έθετες σε υποθετικό επίπεδο. Αν λοιπόν ζητάς συμβουλή, σου προτείνω ό,τι ανάφερα στην αρχή, δηλαδή να εξηγήσεις στα παιδιά γιατί πρέπει να καλύπτονται μύτη και στόμα. Έτσι θα είσαι καλυμμένη απ'όλες τις πλευρές. Και να'σαι σίγουρη πως, αν εσένα σου μεταφέρουν τι κάνουν οι άλλοι καθηγητές, θα τους μεταφέρουν επίσης και αυτά που λες εσύ και πιστεύω θα φοβηθούν οι συνάδελφοι. Και θα πρότεινα να το κάνεις θέμα στον επόμενο σύλλογο μιλώντας εμπεριστατωμένα (ειδικά για νομικές συνέπειες σε περίπτωση κρούσματος).
Στον περίπατο, τα παιδιά φορούσαν μάσκα μόνο στη διαδρομή;