0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο πλαίσιο του χιούμορ μια χαρά τη βρίσκω. Επί του πραγματικού όμως χωλαίνει. Εξηγούμαι: 1ον ότι τα λεωφορεία είναι σε κάποιες πόλεις γεμάτα, δεν δικαιολογεί τον συνωστισμό όπου αλλού ιδιαίτερα εκεί όπου δεν χρειάζεται να βρεθούμε, 2ον οι πλατείες ήταν γεμάτες κάθε βράδυ, με τον έναν πάνω στον άλλον, αφού νέα παιδιά είναι και η κοινωνικότητά τους έτσι εκδηλώνεται, στην εκκλησία (όπου εγώ έχω να πάω από τον γάμο μου), ελάχιστοι πηγαίνουν και σε συγκεκριμένες μέρες. Δεν είναι κάθε μέρα του Αγίου Δημητρίου. Φυσικά όμως έπρεπε να αντιμετωπιστούν και οι ιερείς με τον ίδιο τρόπο όπως ο καθένας μας: πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας. Τα υπόλοιπα σχόλια είναι απλώς ειρωνικά. Δεν ταιριάζει σε όλο αυτό που βιώνουμε νομίζω το ειρωνικό ύφος (αν και γενικά μου αρέσει, αφού η σωστή ειρωνεία είναι δείγμα ευφυίας)! Θα έπρεπε να εστιάσουμε το αντιπολιτευτικό μας πνεύμα στις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού. Μαθαίνω ότι δρομολογούνται. Μακάρι να τις δούμε. Μπορείτε όμως να σκεφτείτε τη διαφορά του συνωστίζομαι στο λεωφορείο (για πόσο, πώς λειτουργώ μέσα σε ένα λεωφορείο) από τον συνωστισμό στην πλατεία. Και έτσι λογικά προκύπτει ότι ναι πιο πιθανό είναι να κολλήσεις στην πλατεία, παρά στο αστικό ή στην σχολική τάξη. Περιοριζόμαστε όλοι και δεν είναι ευχάριστο. Ελπίζω να είναι για λίγο ακόμη. Είναι πιο δημοκρατικός ο ιός τελικά από όλους μας.
"Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω όμως, κάποιοι δεν άκουσαν" λεει ο Κικιλιας.Εχει δικιο ο υπουργος. Η κυβερνηση ελεγε τοσο καιρο να μη συνωστιζεται ο κοσμος στα μεσα μαζικης μεταφορας ας πουμε. Αλλα καποιοι ανευθυνοι το βιολι τους! Αντι να παρουν ταξι για να πανε στη δουλεια επαιρναν το μετρο και τα αστικα.
Να συμπληρώσω ότι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις εκκλησίες ο κόσμος φοράει μάσκες ενώ στις πλατείες και τις συγκεντρώσεις όχι.
Είναι γνωστό πως για τα δεκάδες κρούσματα σε Δράμα, Ροδόπη, Έβρο και Γιάννενα φταίνε οι τουρίστες, ο συνωστισμός στη στάση Σύνταγμα του Μετρό και στο λεωφορείο της γραμμής 146.Δεν λέω ότι το κράτος δεν έχει κάνει λάθη στο θέμα των συγκοινωνιών. Ότι θα έπρεπε πιο νωρίς να αποσυμφορήσει δρομολόγια και να προσθέσει λεωφορεία όπως ακούω ότι κάνει τώρα. Το να κάνουμε όμως ότι δεν βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας και ότι μια κρίσιμη μάζα πολιτών δεν τηρεί σχεδόν τίποτα γιατί "καταπιέζεται" καταντάει αστείο.
Είναι γνωστό πως για τα δεκάδες κρούσματα σε Δράμα, Ροδόπη, Έβρο και Γιάννενα φταίνε οι τουρίστες, ο συνωστισμός στη στάση Σύνταγμα του Μετρό και στο λεωφορείο της γραμμής 146.
Δεν λέω ότι το κράτος δεν έχει κάνει λάθη στο θέμα των συγκοινωνιών. Ότι θα έπρεπε πιο νωρίς να αποσυμφορήσει δρομολόγια και να προσθέσει λεωφορεία όπως ακούω ότι κάνει τώρα.
Το να κάνουμε όμως ότι δεν βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας και ότι μια κρίσιμη μάζα πολιτών δεν τηρεί σχεδόν τίποτα γιατί "καταπιέζεται" καταντάει αστείο.
Αυτό που καταντά αστείο είν' η αγωνιώδης προσπάθεια να επιρρίψεις τις κυβερνητικές ευθύνες για τα φουλαριστά σχολειά και τις συγκοινωνίες που κρέμεται ο κόσμος σαν τα τσαμπιά στους πολίτες. Μιλάμε για ξεκάθαρη πλαστογράφηση ευθυνών λεβέντη μου.
Στα μμμ και στις εκκλησιες πανε οι υπευθυνοι, ενω στις πλατειες και στις συγκεντρωσεις οι ανευθυνοι; Δηλαδη αυτοι που πανε στις πλατειες και στις συγκεντρωσεις δεν ειναι εργαζομενοι και δεν πανε στην εκκλησια; Ειναι αλλοι;Ετσι εξηγειται που στα ΜΜΜ και στην Εκκλησια δεν κολλαει!
Πολύ ωραία τα λέτε. Όταν είσαι στο πεδίο και πρέπει να αποφασίσεις όμως είναι αλλιώς. Τη δήλωση του Τσιόδρα προφανώς δεν την ακούσατε οι ίδιοι, αλλά διαβάσατε την ερμηνεία κάποιων για το τι είπε. Δεν μπορεί καμιά ομάδα ειδικών να εφαρμόσει όσα θεωρεί επιστημονικά σωστά από μόνη της. Εξυπακούεται ότι οι αποφάσεις θα παρθούν εν τέλει από την εκτελεστική εξουσία. Όταν πράττεις θα κάνεις και λάθη. Παρόλα τα λάθη, δεν σας κάνει εντύπωση ότι είμαστε στη μόνη χώρα με υψηλά ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος; Τροφή για σκέψη...Η στοχοποίηση επιστημόνων είναι επιπέδου καφενείου...κρίμα!Πέρα από κόμματα, από πολιτικές αποφάσεις, στον χώρο μας θα εργαστούμε προσεχτικά και θα παλέψουμε να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Ήδη διαψεύστηκαν όσοι θεωρούσαν ότι τα κρατούσαν ανοιχτά, για να κινείται η οικονομία...μόνο τα σχολεία ανοιχτά στη Σαλόνικα και στις Σέρρες. Μόνο!! Περισσότερο και από κάποιους εδώ μέσα, θεωρούν κάποιοι εκτός του χώρου σημαντικά τα σχολεία για την κοινωνία...Ας μείνουμε ενωμένοι...φαντάζομαι ότι κάποιοι απογοητεύτηκαν που δεν έκλεισαν τα σχολεία, ε;
Το να κάνεις lockdown ειδικά όταν πρώτα έχει πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα είναι εύκολη επιλογή. Το να καταφεύγεις μετά από 6 μήνες στην ίδια επιλογή, είναι παραδοχή αποτυχίας.
Παρόλα τα λάθη, δεν σας κάνει εντύπωση ότι είμαστε στη μόνη χώρα με υψηλά ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος; Τροφή για σκέψη...