0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό αγαπητέ είναι θέμα του υπουργείου. Να μην μπορεί ο μαθητής να συνδεθεί είναι προβλήμα γενικά όπου γίνεται σύγχρονη, παγκοσμίως. Αλλά ο μαθητής δεν πληρώνεται.
Συμφωνώ με τον συνάδελφο που μίλησε για μικρόβιο δημοσίου. Πραγματικά λυπηρό όταν άτομα με σπουδές, κάποια ακόμη και με 2 μεταπτυχιακά ή και διδακτορικό θέλουν απλώς τη λούφα του δημοσίου.
Το μάθημα της σύγχρονης για να είναι ουσιαστικό και όχι απλά να διαβάζουμε το βιβλίο παρέα με τα παιδιά και να το εξηγούμε, χρειάζεται πολύ χρόνο προετοιμασίας. Έκανα πολύ όμορφα μαθήματα στην προηγούμενη καραντίνα, όπου είχα ετοιμάσει παρουσίαση με έξτρα φωτογραφίες, βίντεο, online πειράματα, λυμένες ασκήσεις που παρουσιάζονταν η λύση σταδιακά, κ.λπ. για την σύγχρονη και ασκήσεις και εργασίες για την ασύγχρονη πάνω στο ίδιο μάθημα. Στα παιδιά φάνηκε να αρέσει αυτό το μάθημα και συμμετείχαν. Απαιτείται όμως πολύς χρόνος για να προετοιμαστεί. Και αν έχεις αρκετά δίωρα και μονόωρα μαθήματα είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ετοιμάσεις π.χ. 23 τέτοια διαφορετικά μαθήματα και για τις 23 ώρες και να κάνεις και ταυτόχρονα 23 ώρες. Διαφορετικά, αν κάνεις το ίδιο μάθημα σε περισσότερα τμήματα, τότε είναι λιγότερα τα μαθήματα που πρέπει να ετοιμάσεις και μπορεί να βγει κάπως.Το ζήτημα είναι ότι το σύγχρονο online μάθημα δεν είναι απλά λεω στα παιδιά αυτά που θα τους έλεγα στο δια ζώσης. Ξέρω πολλούς συναδέλφους που έμπαιναν και διάβαζαν για ατελείωτες ώρες το σχολικό βιβλίο στους μαθητές και αυτό το ονόμαζαν σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία και περηφανεύονταν γιατί ’έγραφαν’ περισσότερες ώρες από άλλους συναδέλφους. Αντί 2 ώρες που είχε το πρόγραμμα, έκαναν και 2,5. Γιατί όχι; Πού η δυσκολία και πού και η αξία όμως.Αν κάνεις σωστή δουλειά είναι αδύνατον να ‘γράψεις‘ τόσο εύκολα πολλές ώρες!
Δυστυχώς, ισχύει! Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αποκτήσει ξαφνικά τις υποδομές τηλεκπαίδευσης προηγμένων χωρών όπως η Φινλανδία, η Δανία ή η Σουηδία.Αν έμεναν ανοιχτά τα σχολεία οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, θα είχαν πρόβλημα. Με την τηλεκπαίδευση πάλι έχουν.Άλλη λύση δεν υπάρχει.
Πάμε για 6 διδακτικές ώρες 40 λεπτών υποχρεωτικα
Ο μαθητής δεν πληρώνεται αλλά παίρνει απουσία!
Σωστό. Αυτό παλι είναι προβλήμα της διοίκησης για να βρει λύση αν θα υπάρξει προβλήμα - παντού όχι μόνο εδώ. Ο εκπαιδευτικός κάνει μάθημα, πληρώνεται τηρεί το διδακτικό του ωράριο.
Κατακαβαινω πωπς το λετε, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν με είχαν κατηγορήσει για λούφα κ παθαίνω σοκ, όταν μάλιστα πέρσι ήμουν στους λίγους του σχολείου μου που έκανα σύγχρονη, αλλά δεν με ξέρετε, δεν σας ξέρω, το ξεπερνώ.Το θέμα είναι να κάνουμε το ωράριο μας ή να μάθουν κάτι όλοι (στο βαθμό που μάθαιναν κ στην τάξη;)Αν συνδέονται οι μισοί, για πρακτικούς λόγους, είναι ηθικό να το θεωρήσουμε διδαγμένο κ να συνεχίσουμε σαν να μην έγινε τίποτα; Γιατί δεν μιλάμε για απουσία λόγω ασθένειας, μιλάμε για κάτι πέρα από τη θέληση των μαθητών. Μπορούμε να τους επιβάλουμε αποκλεισμό από τη μάθηση; Κ αυτό δεν θα τραβήξει πίσω το τμήμα, όταν με το καλό ανοίξουμε, που κάποιοι θα έχουν κενά; Αλλά εμείς θα έχουμε τη συνείδηση μας ήσυχη ότι κάναμε το ωράριο μας;
Κατανοητοί και σωστοί οι προβληματισμοί που εκφράζεις αλλά οι άλλοι μαθητές τι φταίνε; Υποθετικό σενάριο: Εργαζόμαστε σε φροντιστήριο και τα μαθήματα γίνονται πλέον διαδικτυακά. Καποιοι μαθητές λόγω έλλειψης εξοπλισμού δεν συνδέονται. Θα προχωρήσουμε ή όχι κανονικά; Ναι, ξερω, εκεί είναι ιδιωτικό και δεν είναι υποχρεωτικό να πάνε οι μαθητές και δεν είναι το δημόσιο αγαθό της παιδείας. Αν δεν κάνουμε όμως τη δουλειά μας, δε θα πληρωθούμε οπότε την κάνουμε. Αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε κακοί άνθρωποι. Στο δημόσιο σχολείο γιατί έχουμε τέτοιους ενδοιασμούς; Μήπως επειδή ο μισθός είναι σίγουρος; Ή μήπως οι του δημοσίου είναι πιο ευαίσθητοι και κοινωνικά δίκαιοι;Φαντάζομαι, βέβαια, πως το πρόβλημα που συζητάμε θα λυθεί φέτος παρόλες τις αντιρρήσεις...
Εμένα χθες μου τηλεφώνησαν από το φροντιστηριο αγγλικών ότι θα συνεχίσουν online τα μαθήματα και αν δεν συμφωνώ γιατί π.χ. μπορεί να μην έχω εξοπλισμό για να παρακολουθεί το παιδί, λύνεται η συμφωνία μας και δεν έχω υποχρέωση να συνεχίσω να πληρώνω.Δεν είναι υποχρεωτικά το φροντιστήρια, δεν παίρνει απουσία ο μαθητής, δεν υπάρχει υποχρέωση συγκεκριμένης ύλης, δεν υπάρχει τράπεζα θεμάτων... Τι συζητάμε ακριβώς;