0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μας ζητουν να κάνουμε 40 λεπτά μάθημα, ενώ πολλοί καθηγητές έχουν μόνο ένα ταμπλετ και πολλά παιδιά μόνο κινητό.Ανέβασαν ψηλά τον πήχη γι αυτό θα αποτύχει η τηλεκπαίδευση. Πολλές ειδικότητες δυσκολεύονται να κάνουν τόση ώρα μάθημα δεν είναι μόνο οι γυμναστές και οι καλλιτεχνικοι ή οι Θεολόγοι π.χ. οι φυσικοί και οι καθ. πληροφορικής που έχουν εργαστηριακά, οι μαθηματικοί και οι φιλόλογοι σε κάποια μαθήματα όπως στην έκθεση που πρέπει να βάζουν συχνά ασκήσεις και εκθέσεις μέσα στη τάξη. Επί 40 λεπτά τί θα κάνουμε βρε παιδιά; θέλουμε εξοπλισμό και εμείς και τα παιδιά... Να δείχνουμε βιντεο στα παιδιά, να έχουμε γραφίδες...
Επειδή πιο πολύ θα βγάζουμε ύλη και δεν θα κάνουμε ασκήσεις την ώρα της της τηλεκπαιδευσης πρέπει το Υπουργείο να αποσύρει αυτή την ανεφάρμοστη εγκύκλιο. Γιατί το παιδί και εμείς να παίρνει τόση ακτινοβολία; 6 ώρες το πρωί και 2 τρεις ώρες το απόγευμα τουλάχιστον για τα φροντιστήρια! 8 τα παιδιά μπροστά σε έναν υπολογιστή!Έλεος!!!Το Υπουργείο πρέπει να βγάλει συμπυκνωμένο πρόγραμμα με τις μισές ώρες σε κάθε μάθημα και να κάνουν μάθημα όλες οι ειδικότητες. Όσοι έχουμε διορθώσεις ή θέλουμε να δειχνουμε βίντεο θα χρησιμοποιούμε και το eclass. Δεν έχουμε όλοι τον εξοπλισμό δείχνουμε βιντεο στη συγχρονη εκπαιδευση. Π.χ. στο γυμνάσιο μαθηματικά δύο 30/40λεπτα αντί για τέσσερα την εβδομάδα, θρησκευτικά ένα 30/40λεπτο αντί για δύο!!!!Πόσο μυαλό χρειάζεται πια....
Ακριβώς. Γιατί κ εγω πχ σκεφτόμουν ότι σε κάποια μαθήματα θα δουλέψω περισσότερο με εργασίες λατομική ανατροφοδότηση στο eclass κ λίγο πιο σύντομα μαθήματα. πχ αρχαία διδάσκω κλίση ρήματος. κανονικά στο 45λεπτοβθα σήκωνα παιδιά στον πίνακα, τώρα δεν γίνεται, θα έφτιαχνα λοιπόν φύλλα εργασίας για το σπίτι. Αν όμως πρέπει απλώς να είμαι τυπική υπάλληλος, θα κάνω το σαραντακεπτο μου κ οι ασκήσεις για το σπίτι θα διορθώνονται όπως στην τάξη κ γ ασύγχρονη θα ελαχιστοποιηθεί. υπάλληλο με θέλουν; σαν υπάλληλος θα συμπεριφέρομαι.
Όμως δεν θέλω άλλη θεωρια κ διάλεξη. ουυε παιδιά καθηλωμένα. αυτοί οι κλάδοι αν θέλουν κάνουν κορυφαίο μάθημα με κάποιο project που θα δουλευτεί εξ αποστάσεως κ θα είναι κ δημιουργικό κ θα προσφέρει. Το ότι μας στερούν την ευελιξία σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το τι θα γίνει, αλλά για το τι θα φανεί. Θα μου πείτε τώρα ότι κάποιοι δεν θα το έκαναν αυτό ούτως ή άλλως κ τα παιδιά θα έχαναν; όχι δεν θεωρώ ότι θα έχαναν γιατί δεν θεωρώ ότι κερδίζουν κάτι κάνοντας τηλεδιάσκεψη για μαθήματα βιωματικά, καλλιτεχνικά, κινητικά. θα μου πείτε, αυτοί θα κάνουν «διακοπές»; πρώτον η καραντίνα δεν είναι διακοπές κ δεύτερον, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα υπολειτουργούν κ κάποιες θα κλείσουν κ δεν τέθηκε θέμα γι αυτές κ τους υπαλλήλους τους. Σημειώνω ότι εγω είμαι φιλόλογος επομένως δεν έχω κανένα συμφέρον απ αυτά που λέω. Μιλάω καθαρα σαν γονιός.
Πέρσι που είχα την τύχη να κάνω την
ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΛΑΘΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ) ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΛΠ.....ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΚΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΡΗΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ Π.Χ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΛΠ. OFF THE RECORD ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΩΡΑ (30 ΛΕΠΤΑ) ΚΑΙ ΑΝ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
. Πολλά ιδιωτικά πάντως πέρσι έκαναν αναστολή σε κάποιους κλάδους αλλά πήραν κανονικά τα δίδακτρα.
Επειδή πιο πολύ θα βγάζουμε ύλη και δεν θα κάνουμε ασκήσεις την ώρα της της τηλεκπαιδευσης πρέπει το Υπουργείο να αποσύρει αυτή την ανεφάρμοστη εγκύκλιο. Γιατί το παιδί και εμείς να παίρνουμε τόση ακτινοβολία; Ήδη τα παιδιά παραπονιόντουσαν πέρσι για πονοκεφάλους!!! Τελείως αντιπαιδαγωγικό... Ούτε οι φοιτητές δεν κάνουν τόση ώρα τηλεκπαίδευση.6 ώρες το πρωί και 2 τρεις ώρες το απόγευμα τουλάχιστον για τα φροντιστήρια! 8 τα παιδιά μπροστά σε έναν υπολογιστή!Έλεος!!!Το Υπουργείο πρέπει να βγάλει συμπυκνωμένο πρόγραμμα με τις μισές ώρες σε κάθε μάθημα και να κάνουν μάθημα όλες οι ειδικότητες. Όσοι έχουμε διορθώσεις ή θέλουμε να δειχνουμε βίντεο θα χρησιμοποιούμε και το eclass. Δεν έχουμε όλοι τον εξοπλισμό δείχνουμε βιντεο στη συγχρονη εκπαιδευση. Π.χ. στο γυμνάσιο μαθηματικά δύο 30/40λεπτα αντί για τέσσερα την εβδομάδα, θρησκευτικά ένα 30/40λεπτο αντί για δύο!!!!Πόσο μυαλό χρειάζεται πια....
Θα πληρώνεσαι όμως για δύο 40λεπτα στα μαθηματικά οκ?