0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προφανώς δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά αυτή τη στιγμή ισχύει σε μεγάλο βαθμό αυτό που περιέγραψα. Δες και τα προγράμμα που έχουν αναρτήσει κάποια σχολεία και θα καταλάβεις τί γίνεται.
και παρα πολλοί έφυγαν για επαρχία. έτσι να αποτίσουν κορονοιο κ όσοι δεν είχαν.Δεν νομίζω ότι θα ανοίξουνε σε τρεις εβδομάδες. Ίσως κάποιοι χώροι, ενδεχομενως γυμνάσιο κ μικρά εμπορικα. Δεν νομίζω εστίαση.
Διαβάζοντας τα μηνύματα των συναδέλφων (ιδιαιτέρως των φιλολόγων), διαπιστώνω ότι ο χρόνος που δαπανούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας και ξαναγράφοντας τα ίδια και τα ίδια είναι τεράστιος.Πιθανότατα θα προλάβουν να προετοιμαστούν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση επαρκώς, αν ασχοληθούν μόνο με αυτή.Γκρινιάζοντας συνεχώς για τα προβλήματα που θα υπάρξουν μάλλον δεν τα λύνουν.
Εγω δεν κάνω παπάδες στην τάξη, όταν είχα διαθέσιμη αίθουσα έκανα προβολές στην ιστορία αλλά όχι κάτι συγκλονιστικό. όμως για την εξΑΕ πρέπει να κάνω παπάδες αν θέλω να παρακολουθούν. Αυτά που θα έγραφα στον πίνακα πρέπει να τα γράψω πχ σε διαφάνειες κλπ.,να φτιάξω ασκήσεις κα. Αλλιώς τι, θα κάνω διάλεξη 40 λεπτά;
Real, είσαι υποψήφιος; Δεν καταλαβαίνω την σύνδεση «ψηφίζω» = «ξεφτίλα». Ξεφτίλα είναι που ψήφισαν ελάχιστοι τώρα που η διαδικασία είναι απλή και άνετη, αλλά Σάββατο, μη εργάσιμη ημέρα! Θα φανεί ουσιαστικά ότι εξ ανάγκης πήγαιναν να ψηφίσουν όσοι πήγαιναν. Τα πρόσωπα είναι γνωστά. Καλό θα ταν η ΟΛΜΕ να ακολουθήσει το παράδειγμα των εκλογών αυτών για τις άλλες εκλογές. Είμαι εκτός θέματος, αλλά μου κάνει εντύπωση που σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία κάποιοι κυνηγούν φαντάσματα. Η ψήφος μας έχει δύναμη. Η ψήφος ανεξάρτητα το μέσο. Τα πρόσωπα στα συμβούλια πρέπει να αλλάξουν, αν η πλειοψηφία θέλει φυσικά. Έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα από τα δυο λεπτά που χρειάστηκαν για την ψήφο. Για αυτό αυτοί που μας εξευτελίζουν είναι οι συνδικαλιστές μας που έκαναν μέγα θέμα το ζήτημα.
Από τη στιγμή που σχεδόν όλες (αν όχι όλες) οι παρατάξεις απέσυραν τα ψηφοδέλτιά τους, αλλά το υπουργείο δεν έκανε δεκτή τη απόσυρση (για ευνόητους λόγους), και όταν οι ίδιες οι παρατάξεις (πρακτικά όλες) ζητούσαν να μην ψηφίσει κανένας, τότε είναι ξεφτίλα για τους λίγους που έπαιξαν το παιχνίδι της Κεραμέως. Αυτά.-
Η επιστροφή στο πατρικό δεν είναι κατακριτέα. Και ειδικά για τους αναπληρωτές. Εγώ π.χ. πέρυσι ήμουν στην Κρήτη. Internet στο σπίτι δεν είχα και εκμεταλλευόμουν τα GB του κινητού μου. Αν φέτος συνέβαινε κάτι αντίστοιχο, φυσικά δε θα μπορούσα να κάνω τηλεκπαίδευση μέσω κινητού. Άρα έπρεπε να πάω στο σχολείο. Στο οποίο, όμως, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα μεταφερόμουν με τα αυτοκίνητα των συναδέλφων, οι οποίοι ήταν Κρητικοί, και οι οποίοι φυσικά θα προτιμούσαν να μείνουν στο σπίτι τους και να κάνουν τη δουλειά τους από το δικό τους χώρο. Το σχολείο ήταν μια ώρα απόσταση από το Ηράκλειο, χωρίς καμιά δυνατότητα σύνδεσης με δημόσιες συγκοινωνίες. Επομένως, δε θα είχα επιλογή. Θα έπρεπε να επιστρέψω. Δε δουλεύουμε όλοι δίπλα στα σπίτια μας, δεν έχουμε όλοι αυτοκίνητα. Υ.Γ. Διαβάζω εδώ και κάποια ώρα τα σχόλιά σας, αλλά δεν έχω καταλάβει. Τα δεδομένα πια είναι αυτά. Καραντίνα και τηλεκπαίδευση. Τι ακριβώς προτείνετε; Θα προτιμούσατε δηλαδή με 2500 κρούσματα ανοιχτά σχολεία;
Αν δεν κάνω λάθος δουλεύεις σε Γυμνάσιο. Πέρυσι, ως φιλόλογος είχα 12 διδακτικά αντικείμενα. Δεν προλάβαινα να τους τα δώσω όλα σε φυλλάδιο. Στη λογοτεχνία π.χ. ό,τι αναλύαμε τους έβαζα να τα γράφουν εκείνη τη στιγμή στο τετράδιό τους. Έτσι ήμουν και σίγουρη ότι θα τα έχουν για το τέλος, ασχέτως αν δεν έγραψαν τελικά εξετάσεις. Κάτι τέτοιο κάντε και τώρα σε περίπτωση που δεν προλαβαίνετε. Το μόνο πρόβλημα για μένα αυτήν τη στιγμή είναι ότι δεν έχουν όλα τα παιδιά τον εξοπλισμό, για να παρακολουθήσουν τηλεκπαίδευση. Δεν μπορεί να υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Πέρυσι, ήταν πιο απλά τα πράγματα. Κάναμε επαναλήψεις. Φέτος, εφόσον η ύλη θα προχωράει κανονικά είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί.
https://www.newsit.gr/ellada/kikilias-me-maska-os-tin-anoiksi-pote-tha-vgoume-apo-to-lockdown/3137344/οπότε καταλαβαίνετε μέχρι πότε θα ειναι κλειστά τα σχολεία