0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κι εμένα δεν θε μου κάνει εντύπωση αν ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, ίσως μόνο της πρωτοβάθμιας κ μετά από καμία βδομάδα κ η βθμια, ίσα γθα να πουν ότι άνοιξαν, αφιυ μετά θα κλείσουμε για διακοπές. Άραγε θα γίνει καποοοα ρύθμιση για τε διαγωνίσματα; με δεδομένο ότι γενάρη φλεβάρη μας βλέπω ξανά μέσα, καλό θα ήταν να πουν από τώρα να εφαρμόσουμε εναλλακτικούς τρόπους κατά την κρίση μας, για να μην αγχωνόμαστε με αυτό.
Σιγά που θα αγχωνόμαστε για αυτό! Έχουμε τόσα άλλα στη ζωή να μας αγχώνουν Αλλά πρέπει να στείλει το υπουργείο εγκύκλιο από πριν (στοιχηματίζω τελευταία στιγμή θα στείλουν, μην πω και εκ των υστέρων).
Είμαστε κ κάποιοι ψυχαναγκαστικοί, ας μας λυπηθεί η υπουργός!Σοβαρα τώρα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν σπουδαιότερα ζητήματα από τα διαγωνίσματα κ γενικα από το να παριστάνουμε ότι είναι μια συνηθισμένη χρόνια. Το βασικό είναι τα παιδιά να μάθουν κ όχι οι βαθμοί κ τα διαγωνίσματα. Γι αυτό θέλω να δω ενέργειες στη ρύθμιση τέτοιων ζητημάτων. Καθολου δεν θα σκάσω αν δεν βαλω το διαγώνισμα στην ενότητα που θέλω ή αν δεν είναι τόσο άψογα στημένο. Αλλά ένα άγχος για να τα προλάβω, αν δεν γίνει κάποια ρύθμιση, θα το έχω. Γιατί τώρα τα είχα προγραμματίσει, σε επιλεγμένες ενότητες. Εξομολογούμαι ότι άρχισα να συνηθίζω την εξΑΕ κ μ φαίνεται σωματικά κ ψυχικά πιο ξεκούραστη. Περισσότερη προετοιμασια, αλλά χωρίς φασαρία, ψιθύρους, ξελαρυγγθασμα, μάσκες, εφημερίες, γκρίνιες..... Ντροπή μου, αλλά έτσι νιώθω.
Παρόλες αυτές τις χάρες, γιατί να ντρέπεσαι, είναι λογικό, είναι βαρετό το μάθημα χωρίς την ζωντάνια της τάξης. Είναι φυσιολογικό να συνηθίζουμε όλοι και να προχωρά καλύτερα, αλλά η ρουτίνα της εργασίας λείπει και είναι βασικότατη! Λέτε να ανοίξουμε μέσα Δεκεμβρίου, όπως ακούγεται;
αυτά όλα με την άνεση όμως ότι όλοι οι ναθητες μας έχουν πρόσβαση (κάποιες οικογένειες πιέστηκαν αλλά σ αυτό φταίει ο διευθυντής που τους είπε ότι είναι υποχρεωτικό), αν τους ρωτάω όλοι συμμετέχουν, γενικα νιώθω ότι γίνεται δουλειά κ δεν θε χρειαστεί να τα ξανά διδάξω. Ίσως με άλλες συνθήκες να παρακαλούσα να ανοίξουμε. άλλοι συγαφελφοι μου σίγουρα παρακαλούν. Εγω για να πω την αλήθεια, όχι...,
Το σημαντικό είναι πως τώρα στον 21ο αιώνα υπάρχει ένας τρόπος να προχωρήσει η εκπαίδευση έστω και κουτσαίνοντας. Πιο παλιά απλώς όλοι θα είμασταν δυο έτη πίσω. Είναι υποχρεωτική για όλους μας. Μαθητές και καθηγητές. Ξέρω και συναδέλφους που λουφάρουν! Με άδειες μούφα, με αεργία απόλυτη, αλλά ελπίζω ότι η διεύθυνση θα τους μπλοκάρει ή οι συνδικαλιστές "μας"! Χάθηκαν πολύτιμες ώρες δυο μέρες στη ββάθμια. Ελπίζω να είναι η τελευταία για την αβάθμια. Με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου. Όσο και αν το κατακρίνουμε όλοι, έχει τεράστια διαφορά στις συνειδήσεις των ανθρώπων αυτή η δυσχέρεια με το χάσιμο ωρών από καταλήψεις ή από άσκοπους συλλόγους ή από ανύπαρκτους καθηγητές είτε επειδή δεν προσελήφθησαν ποτέ είτε επειδή είναι ναι μεν διορισμένοι, αλλά δεν εργάζονται. Μαθαίνω τέτοια και εύχομαι να είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά νιώθω αδικημένος κάθε φορά που κάποιοι μπορούν να τη σκαπουλάρουν χωρίς επιπτώσεις, ενώ εμείς με χίλια εμπόδια στο σπίτι μας, παλεύουμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.
Εδώ στη