0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τελικά τη Τετάρτη θα γίνει μάθημα ή θα κάνουμε γιορτή;
Μα ποιος φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα βαρεθεί κλεισμένος σπίτι τα Χριστούγεννα; Εγω βαριέμαι κι ας εχω κ μικρό παιδί που θα μας κρατάει απασχολημένους!! θα ξεκουραστώ φυσικά απ όλη αυτήν την προετοιμασια, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ανυπομονώ για τις διακοπές....
Να τα πούμε;Καλήν εσπέρα μαθητέςμαμάδες και μπαμπάδεςμπροστά σας υποκλίνομαικαι κάνω τεμενάδες!Θαυμάζω πώς αντέξατετέτοια διδασκαλία‘’-Δε σας ακούω βρε παιδιά!’’‘’-Ούτε κι εμείς κυρία!’’Ντύνομαι και στολίζομαιΤακτοποιώ το φόντομα όλες μου οι προσπάθειεςπάνε ξανά στον βρόντο!Ψηφιακά τις γνώσεις μουεμπλούτισα βιαίωςμε τα καμώματα αυτάτης Νίκης Κεραμέωςμε ζήλο έμαθα κι εγώπώς να διαμοιράζωμα μοναχός απέμεινα‘’μ’ ακούτε;’’ Να φωνάζωΑυτά που προετοίμασανα μην μπορώ να δείξωΤο share δεν αποκρίνεταιόσο κι αν το πατήσωΣτην τάξη μπαινοβγαίνετεκέντρο διερχομένωνμην είστε απαισιόδοξοινικά ο επιμένωνεν τέλει δε βοήθησανμάσκες και παγουρίναπου μοίρασε η υπουργόςσ’ αυτή την καραντίναΤου κόσμου τα ευτράπελαμπορώ ν’ απαριθμήσωμα προτιμώ τα κάλανταμε μια ευχή να κλείσωΑπό καρδιάς σας εύχομαιυγεία κι ευτυχίατου χρόνου ν’ ανταμώσουμεκαι πάλι στα σχολεία!Να βγούμε να γλεντήσουμεσφιχτά ν΄ αγκαλιαστούμετις μάσκες να πετάξουμεχαμόγελα να δούμε!
Νήπιο και ως τρίτη ίσως και τετάρτη δημοτικού δεν θεωρώ ότι μπορεί να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση. Οι γονείς εκπαιδεύονται και όχι τα παιδιά. Δεν είναι φυσιολογικό. Απλώς μια επαφή με τη δασκάλα και τους συμμαθητές. Μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα όσο κέφι και όρεξη και μεράκι να έχει ο δάσκαλος ή ο νηπιαγωγός δεν γίνεται τίποτα στην ουσία. Πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξουν. Η αγραμματοσύνη αυτή θα στοιχίσει πολύ. Δεν είναι θέμα ύλης. Είναι ζωτικής σημασίας.
Στο γυμνάσιο οι καλοί μαθητές παρακολουθούν με όρεξη και βγαίνει δουλειά και με το webex και στο eclass. Και με σήματα καπνού ή ταχυδρομικά περιστέρια πάλι θα έκαναν δουλειά. Οι μέτριοι, όμως, κάπου χάνονται, κουράζονται και συχνά δεν επιμένουν. Αφιερώνω πολύ χρόνο σε όλους, αλλά δεν υπάρχει πάντα ανταπόκριση. Στο σχολείο μπορούμε να τους παρακινήσουμε, να σταθούμε κοντά τους, να τους ενθαρρύνουμε και να τους παρακολουθήσουμε καλύτερα. Στο webex είναι δυσκολότερο, θέλει πολύ προσπάθεια από όλους.