0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λέτε να ανοίξουμε μέσα Γενάρη; Αναφέρομαι στην πρωτοβάθμια. Σε κάθε περίπτωση αν συνεχιστεί η τηλεκπαιδευση οι πρωτοβάθμιοι πρέπει να μεταφερθούμε το πρωι μαζί με τον Πορτοσαλτε
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ίσως ανοίξουν τα δημοτικά. Αυτή τι δικαιολογία πάντως ότι έκλεισαν γιατί φταίει η κινητικότητα των γονέων, δεν την καταλαβαίνω. αν δεν ανοίξουν δεν θα μου κάνει εντύπωση να μεταφερθούν πρωί και μα αλλάξει κάτι στο δικό μας ωράριο. Οι γονείς είναι αγανακτισμένοι με αυτό. Δευτεροβάθμια έχω την αίσθηση ότι θα ήθελαν να ολοκληρωθεί το τετράμηνο διαδικτυακά για να μπουν όλα τα διαγωνίσματα έτσι. Σχετικά με τα τοπικά κλεισιματα. Σιγιυρα θέλουν σχολεία ίδιων ταχυτήτων τυπικα. μήπως καταφέρουν κ να εφαρμόσουν την τράπεζα. ουσιαστικά όμως, είναι τρελό να σκεφτόμαστε ξαφνικά ότι θα έχουν προβάδισμα κάποια παιδιά επαρχιακών σχολείων, όταν τόσα χρόνια σ αυτά τα μερη μπορεί να μην πήγαιναν εγκαίρως καθηγητές ή να έκλειναν τομείς και κατευθύνσεις. Τώρα θυμηθήκανε την ισονομία, που πλήττει τα παιδιά των πόλεων; Ίσως κ τα ιδιωτικά να πιέζουν γιατί δεν θα ήθελαν να προχωράνε τα παιδιά του δημοσίου κ εκείνοι να κάνουν τηλεκπαίδευση. Γενικα αυτή τη στιγμή το παρατεταμένο γενικό λοκνταουν είναι υπερβολή. Δεν έχουν όλα τα μερη την ιδθα επιβάρυνση. Φυσικά υπάρχουν μετακινήσεις κ αυτό φοβούνται. Αλλά είναι τρελό. Εγω έχω τρελαθεί στο νησί, γιατί είμαστε σε επιφυλακή από τον Αύγουστο που δεν ξέραμε κιόλας τα κρούσματα ανά νησί αλλά οι περισσότερες οικογένειες ήταν σε κατάσταση αυξημένης προσοχής κ σχετικού περιορισμού. Σεπτέμβρη το ίδιο γιατί είχε πολύ πήγαινε-έλα κ επισκέπτες. Και πάνω που ηρεμήσαμε τον Οξτωβρη, κλείσαμε. Πχ το καλοκαίρι με μεγάλη κινητικότητα κ πολλά κρούσματα, η παιδική χαρά ήταν γεμάτη, αδιαχώρητο. Δεν τολμούσαμε να πλησιάσουμε. Μέσα Σεπτεμβρίου κ μετά, είχε αραιώσει, ειδικά όταν άρχισε να νυχτώνει. Και τότε φυσικά ήταν πολύ πιο ασφαλές, στο δικό μας μέρος. Ε και τότε την έκλεισαν. Ή στο σ/μ, μια από τα ίδια. Τα ψώνια χτες που όλοι ετοιμάζονταν για το τραπέζι, είχαν λιγότερο κόσμο από μια απλή μέρα καλοκαιριού. Κι αφού περάσαμε την αγωνία τότε, τώρα είμαστε στην κατάθλιψη.
Το ότι τα μικρά/μεσαία νησιά έχουν μικρά τμήματα είναι κάπως αόριστο. Ισχύει περισσότερο για πολύ μικρά νησιά με 300-500 κατοίκους. Δεν είναι όλα ερημικές βραχονησίδες.Και στο μεσαίο από πυκνότητα πληθυσμού, νησί που βρίσκομαι, όπως έχω ξαναγράψει, υπάρχουν αρκετά μεγάλα τμήματα σε όλα τα σχολεία. Πολλά μικρά/μεσαία νησιά έχουν μεγάλα τμήματα, όπως η Τήνος και η Μύκονος. Χρειάζεται σπάσιμο τμημάτων ή διαφορετικές βάρδιες, μέτρα που για τους γνωστούς λόγους, δεν θα εφαρμοστούν.
Η γνώμη μου είναι ότι τα μέτρα είναι υπερβολικά -αριθμητικά μιλώντας- για έναν πληθυσμό 10.000.000 ανθρώπων και οικονομία που οδεύει προς την κατάρρευση. Δηλαδή άλλες χρονιές οι ΜΕΘ ήταν άδειες, δεν αρρώσταινε ο κόσμος; Το ότι δεν αντέχει το σύστημα υγείας, σημαίνει οτι έπρεπε να το είχαν αναβαθμίσει από χρόνια με ιατρικό εξοπλισμό (όπως κάνουν για τα στρατιωτικά εξοπλιστικά), σταθερό/μόνιμο ιατρικό προσωπικό και ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Δεν μας φταίνε οι ιοί (απ΄οπου κι αν αυτοί προέρχονται), αν το σύστημα δεν αντέχει στα ''δύσκολα'' για έναν πληθυσμό τόσων εκατομμυρίων[ιων. Γνώμη μου. Επίσης, το ότι όλοι μας έπρεπε από πάντα να προσέχουμε και να είμαστε καθαροί, να μην ακουμπάμε κοινόχρηστα πράγματα και μετά να βάζουμε το χέρι στο στόμα, να μην φτύνουμε τον συνομιλητή μας, αποτελεί συμπεριφορά σκεπτόμενου και ώριμου πολίτη. Δεν χρειαζόμασταν να μας το εξαναγκάσουν για να γίνουμε πιο προσεχτικοί! Επίσης, το να λένε οτι δεν ανοίγουν τα σχολεία επειδή έξω οι γονεις συνωστίζονται, με ξεπερνά! Οκ, αν ήταν όντως αυτός ο λόγος, ας έβαζαν άτομα να κάνουν συστάσεις για τήρηση αποστάσεως (δεν νομίζω ότι οι γονείς δεν θα άκουγαν, μην τρελαθούμε τώρα), αντί να πάνε στο άλλο άκρο και να κλείσουν τα σχολειά μας!
Όταν τα παιδιά κάνουν Αγγλικά στο σχολείο (25) ο ιός δεν μεταδίδεται. Όταν κάνουν Αγγλικά στο φροντιστήριο (6-8) άτομα ο ιός μεταδίδεται και θα μείνουν κλειστά. Την ίδια συμπεριφορά έχει ο ιός και στις δραστηριότητες του αθλητισμού. Στο σχολείο μπορούν να αθλούνται αλλά όχι στις ιδιωτικές δρστηριότητες άθλησης.
Το σχολείο όμως είναι υποχρεωτική εκπαίδευση κ είναι για όλους. Μπορούμε να δεχτούμε ως λογικό ένα ρίσκο για να λειτουργούν τα σχολεία για το καλό των παιδιών, δεν γιηεται όμως να πολλαπλασιάζεται το ρίσκο με τα εξωσχολικά. Αν υπήρχε υπουργός με τα κότσια να ανοίξει σχολεία με ρητή απαγόρευση εξωσχολικών, θα του έβγαζα το καπέλο.
Από τη στιγμή που τα παιδιά κυκλοφορούν και πάνε σχολείο όταν είναι ανοιχτό, γιατί να είναι κλειστές οι εξωσχολικές δραστηριότητες; Επειδή πάνε παιδιά από διαφορετικά σχολεία; Προσωπικά θεωρώ πως στις ιδιωτικές δομές και τις εξωσχολικές δραστηριότητες τα μέτρα τηρούνται καλύτερα και σαφώς ο αριθμός μαθητών είναι μικρότερος.