0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κρίνοντας από τις δραστηριότητες του παιδιού μου, θα σου έλεγα ότι μάλλον δεν ισχύει. Στο φροντιστήριο η αγγλικών φορούσε προσωπίδα (δεν είναι τυχαίο το ότι κόλλησε και έκανε διαδικτυακά 10 μέρες πριν το γενικό κλείσιμο) και διακόψαμε τον αθλητισμό λόγω κάκιστου εξαερισμού του χώρου
Από τη στιγμή που τα παιδιά κυκλοφορούν και πάνε σχολείο όταν είναι ανοιχτό, γιατί να είναι κλειστές οι εξωσχολικές δραστηριότητες; Επειδή πάνε παιδιά από διαφορετικά σχολεία; Προσωπικά θεωρώ πως στις ιδιωτικές δομές και τις εξωσχολικές δραστηριότητες τα μέτρα τηρούνται καλύτερα και σαφώς ο αριθμός μαθητών είναι μικρότερος.
Δεν γνωριζω για τήρηση μέτρων γιατί κ στα σχολεία στους τύπους μόνο τηρούνται. καθαρα «ηθικά» το λέω. ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται όσο πιο πολύ βγαίνεις κ όσο πιο πολλά κανεις. Δεν μπορείς δυστυχώς να τα κόψεις όλα άρα κόβεις είτε τα πιο επικίνδυνα είτε τα λιγότερο σημαντικά. Αν θεωρήσουμε ότι δεν πρέπει να κλείσουν τα σχολεία, αλλά βλέπουμε ότι οι απογευματινές δραστηριότητες πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο, τι κάνουμε; τα κλείνουμε κ τα δυο ή δίνουμε προτεραιότητα στα σχολεία;
Δουλεύω φέτος στην πρωτοβάθμια. Οι μαθητές της Α' και
Άσε να κρίνουμε στο γυμνάσιο τι έμαθαν τα παιδιά με την τηλεκπαιδευση
Ξεκαθάρισα πως μίλησα για πρωτοβάθμια και τη δική μου εμπειρία και προβληματισμούς. Αν εννοείς πως γενικά στο γυμνάσιο ή ειδικότερα οι μαθητές σου δεν έμαθαν, προφανώς μπορείς να ξέρεις καλύτερα ως καθηγητής δευτεροβάθμιας.
Καταλαβαίνω τι λες. Ωστόσο, δεν νομίζω να γίνει εύκολα. Ίσως τις αθλητικές δραστηριότητες σε κλειστό χώρο να είναι πιο εύκολο να τις κλείσει με ανοιχτά σχολεία και θα συμφωνούσα κι εγώ ότι είναι πιο επικίνδυνο να αθλείσαι σε κλειστό χώρο, να λαχανιάζεις κλπ. Έχω γνωστούς φροντιστηριούχους, ωστόσο, που σίγουρα δε θα τους ήταν εύκολο να καταλάβουν πώς στην τάξη με 25 άτομα δεν κολλάει ο ιός αλλά κολλάει στο τμήμα των 10 ατόμων το πολύ. Τέλος πάντων, ή κάνεις lockdown ή δεν κάνεις. Τα ημίμετρα είναι όπως αποδεικνύεται αναποτελεσματικά.
Θυμάμαι τις αίθουσες των φροντιστηρίων που πήγαινα μαθήτρια κ ήταν κάτι τρύπες συνήθως χωρίς φυσικό αερισμό. δεν μπορώ να φανταστώ τήρηση μέτρων εκεί. Και τους ιδιώτες δεν τους εμπιστευομαι. λογικά θα τηρούν τα μέτρα στο βαθμό που τα ανέχεται η πελατεία τους κ ξέρουμε ότι πολλοί γονείς δεν πολύ θέλουν μάσκες ή άλλους περιορισμούς... Αλλά βασικά δεν καταλαβαίνω οι φροντιστές τι θέμα έχουν. θα ήθελαν να είναι εκείνοι ανοιχτοί με κλειστά σχολεία;
“ Έχω γνωστούς φροντιστηριούχους, ωστόσο, που σίγουρα δε θα τους ήταν εύκολο να καταλάβουν πώς στην τάξη με 25 άτομα δεν κολλάει ο ιός αλλά κολλάει στο τμήμα των 10 ατόμων το πολύ. »Αυτό που έγραψες με μπέρδεψε. Γιατί δεν κατάλαβα τι ακριβώς ενοχλεί. Μπήκε στα φροντιστήρια κάποιος περιορισμός πέραν της μάσκας; Δεν ήξερα ότι έχουν αλλάξει οι προϋπουεσεθς. ευτυχώς. γιατί αλλιώς τα θυμάμαι μαθήτρια κ ήταν απαράδεκτοι χώροι.
Μιλούσα σχετικά με αυτό που πρότεινες, να ανοίξουν τα σχολεία αλλά όχι οι λοιπές δραστηριότητες. Φαντάστηκα ότι αναφερόσουν και σε ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης.Όντως, πολλοί χώροι παλιά ήταν απαράδεκτοι. Ελπίζω σήμερα να τηρούνται από όλους τα μέτρα και να μην βρίσκουν παραθυράκια ή παρανομούν.
Λέτε να ανοίξουμε μέσα Γενάρη; Αναφέρομαι στην πρωτοβάθμια. Σε κάθε περίπτωση αν συνεχιστεί η τηλεκπαιδευση οι πρωτοβάθμιοι πρέπει να μεταφερθούμε το πρωι μαζί με τον Πορτοσαλτε