0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τι ακούγεται; Πότε θα ανοίξει η πρωτοβάθμια;
Δεν ζούμε στην εποχή των σπηλαίων. Τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν στο σχολείο. Απλώς ανταποκρίνονται σε εξετάσεις. Ελάχιστα θυμούνται πράγματα. Τα παιδιά που έχουν γενικές γνώσεις κ θυμούνται, είναι αυτά που διαβάζουν άλλα πράγματα στο σπίτι κ συνήθως το σχολείο το βαριούνται, γιατί δεν καλύπτει τα ενδιαφεροντά τους... Συχνά εστιάζουμε στο αν οι μαθητες μελετούν κ πώς θα μπορούσαν να μελετούν περισσότερο, κ δεν ασχολούμαστε με το τι τους μένει. Αλήθεια εσείς πόσα μάθατε στο σχολείο σας; Εγω είχα άριστους καθηγητές, ειδικά φιλολόγους. Πολλά που μας είχαν πει ήταν σχεδον πανεπιστημιακού επιπέδου. Όμως παγκόσμια ιστορία, γεωγραφία, στοιχειώδεις έννοιες πολιτικών κ οικονομικών επιστημών, τεχνες, δεν τα έμαθα στο σχολείο παρολο που κάποια τα διδάχτηκα προφανώς. Τα εμπεδώσα κ τα συγκράτησα στη μνήμη μου αργότερα, από τα προσωπικά μου διαβάσματα, στη σχολική ηλικία ή αργότερα. Μπορεί όλοι μας να διδάσκουμε εξαιρετικά το αντικείμενο μας (το σχολικό αντικείμενο), σύμφωνα με τις απαιτήσεις των εξετάσεων, ας πάρουμε όμως μια απόσταση μα αναρωτηθούμε, τι από αυτά μένει, τι είναι πραγματικά χρησιμο, τι είναι γνώση πάνω στην οποία θα στηριχτούν άλλες γνώσεις, τι θα μπορέσει να εφαρμόσει το παιδί σε μελλοντικές σπουδές, τι θα κάνει το άτομο ενημερωμένο κ ευαισθητοποιημένο πολίτη στο μέλλον...
Απρίλιο λοιπόν προβλέπεται το άνοιγμα των σχολείων! 5 Απριλίου τα Λύκεια και 12 Απριλίου γυμνάσια και πρωτοβάθμια!
Αυτά στις ξε-κοκκινισμένες περιοχές
Ποιες είναι αυτές; Αφού πλέον όλη η Ελλάδα είναι στο βαθύ κόκκινο!
Παντως (και βάζω και στοιχημα) περιπου μια εβδομαδα ή δεκα μερες πριν τις 14/5, τα τεστ θα ελαττωθούν κατα πολυ και τα κρουσματα θα ειναι γυρω στα 300-500 τη μερα. Επισης, θα σταματησει και η καθημερινη ενημερωση και θα πουν οτι θα εμφανιζονται οταν υπαρχει αναγκη......Πως ελεγαν σ’ εκεινη την ταινια; Καλως ηρθε το δολαριο*!!!!!* οπου δολαριο βαλτε οποιο νομισμα θελετε!