0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
TimPap γιατί αναπληρωτές;;;; Αν ξεκουραζεσαι εσύ ο μόνιμος ας ξεκουράζεται και όχι μαθητής σου. Αν αντέχει ο μαθητής σου θα αντέξεις και εσύ. Το κράτος ήδη σε πληρώνει και το καλοκαίρι Προσέχετε τι εύχεστε
Το εχω πει..... η περσινη «εθελοντικη» τηλεκπαιδευση μεχρι τη Μ. Τεταρτη ανοιξε τους ασκους του Αιολου...... Απο τη στιγμη που καποιοι εκαναν μαθημα (για οποιον λογο) και εδειξαν οτι δεν χρειαζονται αυτες οι τρεις μερες διακοπων, απεδειξαν οτι οι διακοπες ειναι παρα πολλες! Απεδειξαν στο υπουργειο οτι δεν χρειαζονται και οι 2,5 μηνες το καλοκαιρι (2 στη β/βαθμια).Οσο για το αν κανει καλο στα παιδια..... Μιας και μιλαμε-τε με κοινωνιολογικους ορους, ειναι αλλος ενας τροπος διαχωρισμου και ετικετοποιησης των παιδιων που για καποιο λογο αποτυγχανουν. Θα ειναι οι «καλοι» που θα κανουν διακοπες και οι «κακοι»/οι «αλλοι», που θα τους τιμωρουμε κανοντας τους μαθημα σε 40 βαθμους (τοσο εχουν τα σχολεια με παραθυρα γυρω γυρω και χωρις κλιματισμο). Επισης, πιθανον να τιμωρουμε και την οικογενεια, καθως πολλες φορες τα παιδια απο χαμηλα στεωματα που αποτυγχανουν στο σχολειο, στις διακοπες εργαζονται για να βοηθησουν οικονομικα τις οικογενειες τους
Μασέχεις πείσει ότι υποτιμάς την εκπαίδευση. Ίσως να μην είσαι καν εκπαιδευτικός, αλλά μία απελπισμένη μητέρα που δεν αντέχει τα τέκνα της. Ποιος ξέρει!
Δηλαδή εσυ σοβαρα πιστεύεις ότι αν κάνουμε μαθήματα Ιούνιο θα είναι για το καλό της εκπαίδευσης κ όχι για να κρατάμε τα παιδιά. Είναι φοβερό που οποιαδήποτε καταστροφική για την εκπαίδευση κ υποτιμητική για τον κλάδο πολιτική, μας την παρουσιάζεις εδώ σαν να είναι για το καλό της εκπαίδευσης. Εσένα σου φαίνεται λογικό ενα παιδί να πηγαίνει σχολείο όλο το χρόνο για να γεμίζει κενά που θα τα καλύπτει το καλοκαίρι με ενισχυτική; Σοβαρα τώρα; Στα ιδιαίτερα σπρώχνουν τον κόσμο όσοι έχουν ηδονή με τα διαγωνίσματα, τις εξετάσεις και τους βαθμούς. Ονόματα δε λέμε. Σίγουρα όχι πασχίζουμε να εξηγήσουμε ότι στο σχολείο πηγαινουμε για να μάθουμε και όχι να εξεταστουμε.
Από την πείρα μου, άσχετα με τα βιβλία και την ύλη, οι εκπαιδευτικοί που ξέρουν το αντικείμενό τους καλά δεν κολλούν στις οδηγίες του υπουργείου και δουλεύουν στην ουσία με τους μαθητές τους.
Πολέμιος του γραπτού φαντάζομαι. Δεν εξεταστήκατε για να πάρετε απολυτήριο ή πτυχίο. Συμφωνώ με τη λογική των λιγότερων εξετάσεων. Το έχω ξαναπει ότι το ιδανικό θα ήταν να υπάρχουν μόνο πανελλήνιες και μόνο στις μεταβατικές περιόδους: από το δημοτικό ατο γυμνάσιο από το γυμνάσιο στο λύκειο και φυσικά για το απολυτήριο λυκείου. Χωρίς συγκεκριμένη ύλη. Έλεγχος για απόκτηση γνώσεων σημαντικών και βασικών για τη ζωή. Οι μαθητές μας αγνοούν τη σημασία βασικών εννοιών και τη χρηστικότητα των γνώσεων με τις οποίες βομβαρδίζονται όλα αυτά τα χρόνια.Από την πείρα μου, άσχετα με τα βιβλία και την ύλη, οι εκπαιδευτικοί που ξέρουν το αντικείμενό τους καλά δεν κολλούν στις οδηγίες του υπουργείου και δουλεύουν στην ουσία με τους μαθητές τους. Το σχολείο είναι πηγή γνώσεων αλλά κυρίως πρέπει να είναι πηγή έμπνευσης και αναζήτησης της γνώσης. Αυτό έχει να κάνει με τον λειτουργό. Όσοι συγκρίνετε το ελληνικό σύστημα με άλλα ευρωπαικά, πρέπει να δείτε τις περγαμηνές και τις επιμορφώσεις των καθηγητών έξω και τις αξιολογήσεις που δέχονται. Ναι, προς όφελος του μαθητή και της κοινωνίας. Δεν νοείται στη Γερμανία καθηγητής χωρίς μάστερ στην εκπαίδευση και χωρίς πτυχίο τουλάχιστον σε δύο αντικείμενα. Καλό είναι να κάνουμε πού και πού και την αυτοκριτική μας. Γεμίσαμε αρίστους εδώ μέσα.
Θεωρείς ότι το υπουργείο σε αφήνει να το κάνεις αυτό; Όταν ο συνάδερφος που δεν έχει eclass έχει κάνει 15 κείμενα στη Λογοτεχνία και εγώ που έχω eclass έχω κάνει λιγότερα από 10 κείμενα, ποιος είναι ο άριστος κατά το υπουργείο; Δηλαδή το γεγονός ότι αξιοποιώ τις νέες τεχνολογίες ενδιαφέρει καθόλου ή ενδιαφέρει ο αριθμός των κειμένων;
Όταν ήμουν 5η δημοτικού, είχε γίνει μια δοκιμαστική εισαγωγή εξετάσεων, χειμερινών, και νομίζω οι θερινές κατργήθηκαν. Πάντως έγραψα μία φορά τότε. ΕΞετάσεις σε όλο το Γυμνάσιο. Πανελλήνιες 12 μαθήματα
Μαθητές με απολυτήριο και πτυχίο δεν μπορούν να κατανοήσουν ένα κείμενο. Αφού βάζουμε βαθμούς με τη σέσουλα και δίνουμε πτυχία σωρηδόν, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό που αξιολογεί. Για αυτό χρειάζονται εξετάσεις. Μπράβο σου για την όλη πορεία σου. Μπορεί όντως να είσαι καλύτερη από τον σύζυγό σου. Δεν μπορώ να ξέρω. Ίσως και το αντίθετο. Δεν μπορώ να το κρίνω. Με το καλό το διδακτορικό! Είναι επίπονο.
Όταν ήμουν 5η δημοτικού, είχε γίνει μια δοκιμαστική εισαγωγή εξετάσεων, χειμερινών, και νομίζω οι θερινές κατργήθηκαν.
Το ότι παρά τα τόσα διαγωνίσματα, εξετάσεις κλπ, οι μαθητές δεν μπορούν να κατανοήσουν ένα κείμενο, δεν σε προβληματίζει αντίστροφα; Μήπως δεν είναι η λύση οι εξετάσεις; Γιατί τα παιδιά φεύγουν από το δημοτικό έχοντας ξεχάσει τα πάντα, ενώ έγραφαν επαναληπτικό σε κ άθε ενότητα και έκαναν τόνους φωτοτυπιών στο σπίτι; Μήπως γιατί η νοοτροπία της εξέτασης και του βαθμού έχει αποπροσανατολίσει και αντί να κοιτάνε να μάθουν στο μάθημα, κοιτάνε απλά τι βαθμό θα πάρουν;