0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτο το πνευμα σου, πως το διαχεεις μεσω webex; Δεν βρισκει τοιχο;Και αυτοι οι μαθητες, πως φανταζεσαι οτι διεγειρεται το πνευμα τους; Μεσω οθονων και παγωμενης φωνης;Αφηστε τους βερμπαλισμους. Το σχολειο ειναι κλειστο. Εδω και καιρο.Εσυ, εγω, ο αλλος, εχουμε ΑΝΟΙΞΕΙ τις οθονες μας και απλα επικοινωνουμε. Ναι, εγω το ειπα! Αξιολογησε με αρνητικα, καλε στρατιωτη. Εγω το ειπα για τις καταληψεις.Φετος εγιναν καταληψεις λογω ελλειψης καθηγητων. Μπηκε στο πνευμα σου; Το αντιλαμβανεσαι;Δεν ειναι δικαιο το αιτημα των μαθητων;Η αξιολογηση, αν γινει σωστα, θα σου εδειχνε το σκληρο της προσωπο...*Περι καταληψεων... δεν απαντησα σε εσενα,ΤίpTop. Aλλα ειναι δυνατο το πνευμα σου, οπότε λογικο να το παρεις προσωπικα.
Δεν ξέρω ούτε μία περίπτωση παιδιού που δεν έχει πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση!
Τίποτα δεν δικαιώνει μια κατάληψη. Επαίσχυντος τρόπος εκδήλωσης δυσαρέσκειας άκρως αναποτελεσματικός που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι προσπαθεί να λύσει.
O τρόπος που γίνεται η τηλεκπαίδευση πλεον δημιουργεί αντίστροφα αποτελέσματα από τα πλεονεκτήματα που έχει η ηλεκτρονική μάθηση. Πριν ένα χρόνο έγραφα και ήμουν (εξακολουθώ να είμαι) υπέρ της τηλεκπαίδευσης. Πληροφορικός είμαι. Και ξεκίνησα από πέρυσι την Webex αμέσως μετά από το Πάσχα. Αλλά η τηλεκπαίδευση και γενικότερα η ηλεκτρονική μάθηση αποτελεί συμπληρωματική-παράλληλη διαδικασία στην διά ζώσης. Αυτό που κάνουμε εμείς εδώ είναι να προσομοιώνουμε την διά ζώσης με την τηλεκπαίδευση. Αναπαράγουμε το μοντέλο της φυσικής τάξης στη Webex. ΔΟΜΙΚΟ ΛΑΘΟΣ. Άλλο πράγμα το ένα, άλλο το άλλο. Συγκεκριμένα εκπαιδευτικά και χαρακτηριστικά και μαθησιακά αποτελέσματα το ένα, διαφορετικά το άλλο. Απλά εδώ για να δοθεί η αίσθηση της κανονικότητας και για να πληρώνονται τα ιδιωτικά σχολεία έχουμε βάλει τους μαθητές και τις μαθήτριες να ακολουθούν το ωρολόγιο. Εδώ υπάρχουν παιδικοί σταθμοί που για να πληρωθούν κάνουν τηλεδιάσκεψη. Παιδικοί σταθμοί, το καταλαβαίνετε;Όλοι έχουν κουραστεί από τη τηλεδιάσκεψη φέτος. Έχει κρατήσει υπερβολικά πολύ. Τώρα στο ερώτημα τι να κάνουμε, αυτό έχουμε η απάντηση είναι πως αυτό έχουμε γιατί δεν έχουμε σκεφτεί κάτι άλλο.
@ JUREΠαρέλειψες το πλέον σημαντικό. Με ποιον εξοπλισμό και με ποια σύνδεση στο διαδίκτυο γίνεται τηλεκπαίδευση; Με του δημοσίου;
Είναι ανάγκη, αν δεν μπορούσαμε δεν θα την κάναμε. Δεν θα πληρωνόμασταν και τέλος!
Εσύ, φίλε, που σε εκτιμώ δεόντως, θεωρείς δυνατό να εφοδιαστούν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί με εξοπλισμό; Μπράβο μας, σηκώσαμε ένα βάρος, αλλά απαλλαχθήκαμε από πολλά άλλα...αν βάλεις τα έξοδα για τη βενζίνη που οι περισσότεροι γλιτώσαμε, θα εξοπλιζόμασταν με dell, macbook όλο αυτό το διάστημα κι όχι μόνο με τη γραφίδα που ένα μέλος μας έπρηξε ένα χρόνο τώρα!!! Η σύνδεση είναι δωρεάν. Οι μισοί πάντως δικοί μου συνάδελφοι από το σχολείο κάνουν μάθημα. Για να ξεσκάνε λένε, διότι στο σπίτι είναι και τα παιδιά. Ανθρώπινο...Έπρεπε να ήμαστε στις ΗΠΑ όπου πληρώνει ο καθηγητάκος όλον τον εξοπλισμό από την τσέπη του, χειμώνα καλοκαίρι!!! Στα όπα όπα είμαστε, αλλά δεν το εκτιμάτε!!!! Οι συνδικαλιστικές μπαρούφες μας έχουν οδηγήσει σε τέλμα, αλλά δεν τολμάτε να το παραδεχτείτε!!! Για να προσλαμβάνονται στρατοί εκπαιδευτικών, σε ειδικότητες άσχετες με την εκπαίδευση - παραβάλετέ τες με εκείνες που δουλεύουν σε σχολεία στο εξωτερικό - πιέζεται το σύνολο του κλάδου. Ομάδες και ομαδούλες όχι στο ένα όχι στο άλλο μάς έχουν εξαντλήσει. Είναι ανάγκη, αν δεν μπορούσαμε δεν θα την κάναμε. Δεν θα πληρωνόμασταν και τέλος!