0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φαίνεται ότι γυμνάσια λύκεια πάνε για άνοιγμα στις 5 Απριλίου.https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/346574_pote-anakoinonetai-anoigma-ton-sholeion
Ακόμα και αν ήταν τόσο παράλογοι ώστε με αυτή την διασπορά που υπάρχει να ανοίξουν τώρα τα σχολεία, δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα ούτε με το δικό τους σχέδιο.Αφού θα πρέπει να γίνουν σελφ τεστ πριν μπούνε οι μαθητές στα σχολεία και σελφ τεστ ακόμα δεν υπάρχουν. Μέχρι να αποφασιστεί ο ανάδοχος από εβδομάδα, να παραδώσει τα τα τεστ, να τα παραλάβουν τα φαρμακεία, να τα βρουν οι πολίτες, δεν μου φαίνεται και τόσο εφικτό να είναι όλα αυτά έτοιμα για τις 5 Απριλίου.
εκτός αν μας τα φέρουν να τους τα κάνουμε εμείς...
Ούτε εμένα αλλά με δεδομένο ότι τα σελφ τεστ είναι γελοίο μέτρο, πολύ πιθανό να ανοίξουν στις σκέτο κόκκινες αρχικά απλώς για να πουν ότι άνοιξαν κ βλέπουμε.... Έτσι κ αλλιώς ποιος παίρνει στα σοβαρα το σελφ τεστ; εκτός αν μας τα φέρουν να τους τα κάνουμε εμείς...
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι την επόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου να ανοίξουν καταρχήν τα σχολεία, και ειδικότερα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, σε όλες τις περιοχές, ακόμη και αυτές που είναι σε “βαθύ κόκκινο”.https://www.newsit.gr/ellada/Lockdown-xalarosi-isos-kai-apo-ayti-tin-evdomada-oi-imerominies-gia-sxoleia-kai-lianemporio/3250705/πολύ υπεύθυνη απόφαση....
Εμείς είμαστε γελοίοι κι όχι τα μέτρα.
OK αλλά αν θες να παραδεχτείς ότι είσαι γελοίος, μπράβο σου, είναι δικαίωμά σου, αλλά μην βάζεις κι εμάς τους υπόλοιπους μαζί σου!Τα μέτρα είναι γελοία γιατί αφήνουν χωρίς έλεγχο να κάνει κάποιος μόνος του μια ιατρική πράξη, την οποία μπορεί να μην έχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες να φέρει εις πέρας. Επίσης η έλλειψη ελέγχου καθιστά ανούσιο το μέτρο.Η Ελλάδα δεν είναι κάποιο περίεργο μέρος που οι πολίτες της είναι για γέλια και γι’ αυτό θα αποτύχει το μέτρο όπως ισχυρίζεσαι. Σε οποιαδήποτε χώρα γίνονταν αυτό, τα ίδια προβλήματα θα είχει. Δεν υπάρχει κάποια ουτοπία στην οποία ΟΛΟΙ οι πολίτες της θα είχαν την ικανότητα να κάνουν σωστά σελφ τεστ και δεν θα απέκρυπτε κανείς το αποτέλεσμα, χωρίς κανέναν έλεγχο.
Κι όταν γίνονται έλεγχοι μιλάμε για αυταρχισμό και αστυνομικρατία! Δεν βρίσκεις άκρη σε αυτό τον τόπο. Σε μια λύση θα ανακαλυφθούν εκατό προβλήματα. Κανένας όμως δεν προτείνει μια λύση! Όλοι μαζί στην κριτική την κακόπιστη πουθενά στην αναγνώριση των θετικών και κρυμμένοι όταν πρέπει να αναλάβουν ευθύνη. Ποιες μίζες; Πόσα θέματα θα μπλέξουμε πάλι; Ερμηνείες συγκεκριμένων κέντρων χωρίς να έχετε υπόψη τα πραγματικά δεδομένα. Δεν παίρνω θέση γιατί δεν έχω μελετήσει το θέμα. Δεν θα στηριχθώ σε δημοσιεύματα όποιας πλευράς. Τα σελφ τεστ είναι θετικό μέτρο. Θα οριστεί ένα πλαίσιο για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ακόμη δεν έχω δει κάτι. Μέχρι να ανοίξουμε έχουμε καιρό.
Νομίζω ότι το μέτρο είναι μια χαρά για λογικούς ανθρώπους. Επειδή στην Ελλάδα ο μέσος πολίτης είναι για γέλια το μέτρο ίσως αποτύχει. Είναι αυτό που ζητούσαμε. Τεστ σε όλους. Είναι απλό, βολικό, ασφαλές! Εμείς είμαστε γελοίοι κι όχι τα μέτρα.