0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν εφαρμόζεται κανένα lockdown πουθενά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός του ανοίγματος δραστηριοτήτων. Σε λίγες μέρες ανοίγουμε.
Μετά;Υ.Γ Κι εγώ πιστεύω ότι είναι ικανοί να ανοίξουν. Αλλά ξέρω και ότι αν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία τώρα θα ήταν όλα πιο καλά.
Μιλώντας στο MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής ΑΠΘ, είπε ότι πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό που ξεπέρασε και τις προβλέψεις.«Είναι μεγάλο νούμερα και μεγαλύτερο από τις προβλέψεις μας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μεγαλύτερο βαθμό διασποράς».Κρίσιμο σε αυτήν τη φάση είναι να τηρούνται όλα τα μέτρα και να υπάρχει «αυτοσυγκράτηση στο θέμα του ανοίγματος».Ο κ. Σαρηγιάννης είπε στο LiveNews, όχι στο άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα, αλλά ναι στο άνοιγμα μόνο των λυκείων, ενώ τόνισε ότι η χώρα δεν βρίσκεται στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας.«Μέχρι και την αρχή της επόμενης εβδομάδας θα μπορούμε να δούμε αριθμούς ίσως και μεγαλύτερους από αυτόν», κατέληξε.https://www.newsit.gr/ellada/psyxrolousia-apo-sarigianni-gia-ta-krousmata-mporei-na-doume-megalyterous-arithmous/3252041/
Θα το χάσεις.
Έσπερε θέλω να ξέρεις ότι σε εκτιμώ, δεν έχω καμιά διάθεση αντιπαράθεσης και ο λόγος για τον οποίο εμπλέχθηκα σε μια συζήτηση περί εμβολίων, κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου να κάνω, είναι γιατί έθιξες με πολύ υποτιμητικό τρόπο την αγωνία κάποιων συναδέλφων σχετικά με το εμβόλιο που θα κληθούν να κάνουν.Δεν θα αποδείξουμε οι δυο μας εδώ στο pde αν το εμβόλιο της astra είναι ασφαλές ή όχι, απλά θέλω να επισημάνω ότι είναι απόλυτα θεμιτό και δικαιολογημένο κάποιος να ανησυχεί για την υγεία του βάσει όλων αυτών που έχουν συμβεί και αφορούν το συγκεκριμένο εμβόλιο. Οπότε βρίσκω άκομψο να κρίνουμε αυτούς τους ανθρώπους ως ψεκασμένους ή ως ‘αχάριστους‘ γιατί δεν τους φτάνει που τους δίνουν ένα εμβόλιο, θέλουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα πάθουν κάτι κάνοντάς το. Και όσο μιλάμε να και ένα ολόκληρο κράτος, ο Καναδάς, που εκφράζει τις ίδιες ακριβώς επιφυλάξεις: https://edition.cnn.com/2021/03/29/americas/canada-astrazeneca-vaccine-intl/index.htmlΥΓ Όσον αφορά το τι θα πρέπει να ζητήσουμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο σχετικά με τους ελέγχους, την εξ αποστάσεως κ.λπ. δεν σου κρύβω ότι εγώ σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε δεν επιθυμώ να ζητήσω τίποτα. Δεν βρίσκω το νόημα. Έχουν αποδείξει οι αρμόδιοι ότι είναι τόσο αδιάλακτοι, τόσο εμμονικοί, τόσο αδιαπραγμάτευτοι, τόσο απάνθρωποι, που πραγματικά δεν έχω τίποτα περαιτέρω να ζητήσω προσωπικά ή να απαιτήσω από το συνδικαλιστικό μας όργανο να ζητήσει... Θα κάνει κάποια διαφορά;