0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η μαθησιακή διαδικασία όλα καλά? Άραγε θα ενδιαφερθει κανένας αν τα παιδιά αυτά έμαθαν κατι μέσω τηλεκπαίδευσης?Η επειδή εδώ μέσα λέτε μερικοί πως όλα καλά η τηλεκπαιδευση πάει σουπερ πρέπει να το πιστέψουμε? Οι προαγωγικες εξετάσεις πρέπει να γίνουν. Απλά για να δούμε τι έμαθαν τα παιδιά σχολειο(ή και φροντιστήριο)
Το άγχος που το είδατε στα παιδιά?
Σωστά τα λες! Δεν είναι θέμα αξιολόγησης από μεριάς μας. Εγώ ξέρω καλά αυτόν που ξέρει για 1 και τον άλλον που ξέρει για 20! Τα ίδια τα παιδιά πρέπει να το δουν αυτό σε γραπτή εξέταση. Εκεί θα φανεί και αν όντως έμαθαν και πώς μπορούν να διαχειριστούν ευρύτερη ύλη. Θα αξιολογηθεί και η τηλεκπαίδευση. Κακά τα ψέματα. Πήγε καλά, αλλά δόθηκε η εντύπωση ότι δεν είναι σχολείο αυτό με ευθύνη πολλών καθηγητών. Απουσίες δεν θα μετρήσουν, διαγωνίσματα δεν θα γίνουν, βαθμοί δεν θα μπουν, οπότε οι μαθητές έκαναν διακοπές με τις πλάτες των καθηγητών τους. Οι ελάχιστοι που πιέζουν δεν αρκούν για να αλλάξουν την γενικότερη τάση. Τα εσωτερικά κίνητρα λειτουργούν σε λίγα παιδιά. Εξετάσεις και αν χρειαστεί επανάληψη της χρονιάς για κάποια παιδιά. Θεωρώ για ένα 10% των τάξεων απαιτείται.
Ψυχραιμία! Το καλό των παιδιών είναι να περνούν τις τάξεις χωρίς να ξέρουν τίποτα λοιπόν; Να κλείσουμε τότε τα σχολεία. Όλοι τα ξέρουν όλα!
Έσπερος τι να απαντήσω τώρα εγώ....
Η καραντίνα μάς επεσήμανε τις στρεβλώσεις, όλα τα άλλα χρόνια τώρα δεν τα βλέπαμε (και μιλάγαμε σε τοίχους και στόκους) ! φέτος δεν θα μάθουν. Ε, χωρίς εξετάσεις ειδικά στο γυμνάσιο οι παλιότεροι περισσότερα μάθαμε (υπήρχε πιο αυστηρή κουλτούρα στα σχολεία όμως - δεν θα πω άλλα, όσοι είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και έχουν χρόοοοονια εικόνα της εκπαίδευσης τα ξέρουν αυτά). και οι εξετάσεις του λυκείου τότε - πολύ σοβαρότερες από τις σημερινές- ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση με το διάβασμα και την εμπειρία των πανελληνίων (προσωπική αίσθηση και γνώμη). Όλα θα λυθούν με την εμμονή τους, εντάξει, πετάει ο γάιδαρος. Εδώ καράβια χάνονται... Αντί ένα χρόνο παράλληλα να τρέχουν για εξορθολογισμό προγραμμάτων, ουσίας, υπηρεσιακών , θεσμικού πλαισίου με εκτεταμένη διαβούλευση, ακούμε για την επιμόρφωση που (ΔΕΝ) έκαναν και τη στήριξη στους εκπαιδευτικούς και την αξιολόγηση (α, και τις προαγωγικές). Εντωμεταξύ παίζει να μην ανοίξει ούτε η Γ' λυκείου λες και το σύμπαν τσαντίζεται και αυτό με την εμμονή τους ! Καλό το τρολάρισμα αλλά έχει και όριο.