0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο Γυμνάσιο, στα τμήματα όπου έχω τελειώσει την ύλη, προσπαθώ να σώσω την κατάσταση με "τεστάκια" τελικής αυτοαξιολόγησης όχι επάνω στο γνωστικό, αλλά με ερωτήσεις τύπου κατά πόσον συμμετέχουν στο μάθημα, συνεργάζονται μεταξύ τους, προσφέρουν βοήθεια στους συμμαθητές τους αν τους ζητηθεί κλπ (τα πρωτάκια συμμετέχουν με προθυμία), προβολές και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Από τη μία η παράταση του σχολικού έτους λειτούργησε θετικά ως προς την ανετότερη ολοκλήρωση της ύλης σε κάποια τμήματα που είχαν μείνει πίσω, από την άλλη, όμως, από τη στιγμή που τα έχω τελειώσει όλα με τους υπόλοιπους, πρέπει διαρκώς να επινοώ νέες δραστηριότητες, ώστε να μην αποδιοργανώνονται.
ε ναι χτυπάει ασχημο. ακόμα κ για σχολεία που δεν απεργεί κανεις χτυπάει ασχημο για το σύνολο ειδικά σε μέρα πανελλαδικής απεργίας. εγω βέβαια σε μονοήμερες απεργίες δεν συμμετέχω.. το θεωρώ απλώς συμβολικό άνευ λόγου (εκτός αν νεκρώνουν τα πάντα). συνήθως απεργούμε εναλλάξ με τον συζυγο. πάντως σ εμάς έχει τύχει να ψιλοκανονιστεί περίπατος κ να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει απεργία κ να τον αναβάλουμε, κι ας μην έχουμε σχεδον ποτέ συμμετοχή.
Μπορείς να κάνεις και επαναλήψεις! Έτσι μας συμβούλεψε ο συντονιστής! Εγώ δεν τελείωσα την ύλη, οπότε προχωράω κανονικά! Την επόμενη εβδομάδα θα κάνω επαναλήψεις! Την Παρασκευή δε νομίζω να έρθουν οι μαθητές, ενώ από την άλλη από πέρσι θυμάμαι ότι λόγω κόβιντ μας είχαν μοιράσει σε 2 ομάδες για την ενημέρωση των επιτηρητών των Πανελλαδικών και η πρώτη ομάδα παρουσιάστηκε κατά τις 11 για ενημέρωση! Οπότε 2 ή 3 ώρες απασχολήσαμε τους λιγοστούς μαθητές που ήρθαν και σχόλασαν στο 3ωρο!
Την τελευταία μέρα δεν κάνουμε ποτέ μάθημα, μόνο σύλλογο διδασκόντων. Αν το αλλάξουν κι αυτό φέτος.....
Φυσικά κ κουράζονται οι συνάδελφοι του Γυμνασίου!! Εγώ νομιζω πως πρεπει να απαλλάσσονται από τις επιτηρησεις μόνο οι βαθμολογητες των πανελλαδικων.
Αυτό γινόταν μέχρι τώρα, αλλά κι εγώ νομίζω ότι ο διευθυντής είχε αποφασίσει για Πέμπτη πριν μάθει ότι η απεργία θα γίνει στις 10/6. Θα απεργήσω περισσότερο, γιατί αυτό το διάστημα με κουράζουν τα παιδιά και συνάμα γιατί θα παραλύσουν τα πάντα μέσα στην πόλη, όπου μάλλον δε θα έχει ούτε συγκοινωνία και θα γίνεται κόλαση στους δρόμους, με αποτέλεσμα να χρειαστώ 2 ώρες για να διασχίσω την πόλη!
Θυμάμαι ένα διευθυντή που είχα πριν από 6 χρόνια που έλεγε το εξής σοφό, αλλά τότε δεν έδινα σημασία:" Όι βάσεις των γνώσεων μπαίνουν στο γυμνάσιο "! Πόσο δίκιο είχε!Από παλιούς μαθητές ακούω ότι δυστυχώς αρκετοί συνάδελφοι στο λύκειο επαναπαύεται σε όσα μαθαίνουν οι μαθητές στο φροντιστήριο. Τονίζω ότι δεν το κάνουν αυτό όλοι, αλλά κάποιοι. Από την άλλη στο διπλανό λύκειο αναγνωρίζουν το γεγονός ότι στο δικό μου γυμνάσιο γίνεται πολλή δουλειά!Μα όλη τη μέρα τρέχουμε σαν τρελοί!Φωτοτυπίες, τεστ, διαγωνίσματα κτλ.!
Και σε εμάς γίνεται χαμός κάθε χρονιά για να αποφύγουν την επιτήρηση, διότι στο ΕΠΑ.Λ της περιοχής μας, γράφουν και δύο Σάββατα.