0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ας την να λέει...Μονόδρομος. Αν εμφανιστούν πολλά κρούσματα μαζί σε ένα τμήμα, εκτιμώ ότι οι περισσότεροι γονείς θα κρατήσουν τα παιδιά τους σπίτι, εξαντλώντας το νόμιμο όριο των απουσιών, ώστε να μη κολλήσουν όλα τα υπόλοιπα.
https://www-alfavita-gr.cdn.ampproject.org/v/s/www.alfavita.gr/ekpaideysi/357099_anoigma-sholeion-linoy-oi-mathites-poy-tha-nosisoyn-tha-metaferoyn-ton-io-se-100?amp_js_v=a6&_gsa=1&&usqp=mq331AQIKAGwASCAAgM%3D#aoh=16309318548053&csi=0&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&_tf=From%20%251%24s&share=https%3A%2F%2Fwww.alfavita.gr%2Fekpaideysi%2F357099_anoigma-sholeion-linoy-oi-mathites-poy-tha-nosisoyn-tha-metaferoyn-ton-io-se-100Η Λινου λέει πως θα νοσησει σοβαρά το 10% των παιδιων που θα προσβληθουν από ιό. Ειναι τεράστιο ποσοστο, δεν ξέρω που το στηρίζει, φαντάζομαι δεν έβγαλε τυχαία απο το μυαλό της το νουμερο. Τρομακτικό ακουγεται. Υποστηρίζει και ότι θα γίνουν και υπερμεταδοσεις από παιδια, οκ αυτό το υποψιαζόμαστε. Να επιμείνουμε στις καλές μάσκες, τυπου n95 κ σε μονίμως ανοιχτά παραθυρα, ασχέτως καιρου. Ανεξάρτητα από status ανοσολογικο (εμβόλιο,παλια νοσηση,καμια ανοσοποιηση), ειναι πολυ σημαντικό. Το λέω γιατί κ στο σχολείο μου, αλλά κ σε αρκετά που ξέρω, κάποιοι δεν τηρουν μετρά, ακόμα κ τωρα. Καλη μας σχολική χρονιά παιδια, όσο γίνεται πιο ευχάριστη..
1oν) Αν η Λινού το πιστεύει αυτό που λέει και έχει και στοιχεία για να το υποστηρίξει επιστημονικά γιατί δεν το λέει στους συναδέλφους της που έβγαλαν αυτά τα πρωτόκολλα και το λέει σε μας; Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;2ον) Η Λινού είναι αυτή που είχε πει αυτά τα ωραία για τη Θεία Κοινωνία, οπότε κρατα και μικρό καλάθι για την επιστημονικότητά της.3ον) Δεν ξέρω αν η Ν95 αναφέρεται σε μας τους εκπαιδευτικούς ή και στα παιδιά. Πάντως εμείς ως οικογένεια με εμένα και δύο παιδιά στην εκπαίδευση, παρόλο που φορούσαμε Ν95 όλοι κολλήσαμε. Ειδικά τα παιδιά είναι αδύνατον να προστατευτούν με μια Ν95 όλη τη μέρα στο σχολείο, ειδικά όταν τη βγάζουν στη γυμναστική, τη βγάζουν για να φάνε ή να πιούν κάτι και γενικότερα είναι πολλές ώρες στον ίδιο κλειστό χώρο με τους συμμαθητές τους. Και αν κολλήσουν τα παιδιά, δεν ξέρω τι νόημα έχει μετά η Ν95 για τον ενήλικα, αφού μπορεί να κολλήσει εύκολα από τα παιδιά του στο σπίτι. (Όλα αυτά με απασχολούν παρόλο που έχουμε φυσική ανοσία οικογενειακώς, πού να μην είχαμε)
2ον) Η Λινού είναι αυτή που είχε πει αυτά τα ωραία για τη Θεία Κοινωνία, οπότε κρατα και μικρό καλάθι για την επιστημονικότητά της.
Ήταν η Γιαμαρέλλου, έτσι θυμάμαι εγώ..
Τις αποφάσεις για να πετάξουν τις μάσκες και ότι άλλο αποφάσισαν τέλος πάντων ήταν εισήγηση των ειδικών. Είπαμε ακούμε τους ειδικούς. Η μήπως κάποιοι που λένε "ακούμε τους ειδικούς" θέλουν να τους διορθώνουν κιόλας! Τόσο άσχετοι είναι οι ειδικοί του Ισραήλ; Μάλλον τα εμβόλια είναι τζούφια.
Εδώ βλέπουμε μια ενδιαφέρουσα περίπτωση ψευδοεπιστήμης σε ένα τριτοκοσμικό θεοκρατικό κράτος (δεν το γνωρίζετε), όπου μία καθηγήτρια επιδημιολογίας μεγάλου κρατικού πανεπιστημίου δηλώνει (ξανά) σε κρατικό κανάλι εν μέσω πανδημίας (11ος 20200) ότι 1. Δεν είναι επικίνδυνο όχι μόνο να κοινωνεί κάποιος αλλά και γενικότερα να χρησιμοποιεί το ίδιο κουτάλι καθώς ‘επιδημιολογική μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι διά της καταπόσεως, όχι μόνο του σάλιου αλλά και του ίδιου του ιού, μεταδίδεται η νόσος δεν υπάρχει‘2. Προτρέπει δε τους πιστούς να μη χρησιμοποιούν τη λογική τους καθώς ‘Νομίζω ότι δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό, συμφωνώ απόλυτα, δεν αποδεικνύεται‘3 Τέλος παραδέχεται ότι η ίδια σαφώς και θα κοινωνούσε εν μέσω πανδημίας.
Πολιτική απόφαση ήταν, γι`αυτό και χώρες με τις ίδιες περίπου συνθήκες λάμβαναν ή λαμβάνουν διαφορετικές αποφάσεις. Ούτε τζούφια είναι τα εμβόλια ούτε στη ν-οστή δόσεις θα χρειαστούν, ευσεβείς πόθοι είναι αυτοί.Για κάποιους άλλους χαρακτηρισμούς που διάβασα δε θα απαντήσω γιατί πιστεύω ότι όποιος καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς έχει έλλειψη επιχειρημάτων. Ας μην ξεχνάμε και τη μετάλλαξη Δ που έχει αλλάξει τα δεδομένα, την οποία ξεχνούν κάποιοι για να βγάλουν τα συμπεράσματα που θέλουν κάθε φορά.