0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κάτσε να μάθεις το Pi σε έναν έναν στο σύλλογο και να εξηγείς γιατί δεν ανοίγει η παρουσίαση όπως στον υπολογιστή του.Με 150 ευρώ παραπάνω παίρνεις αξιοπρεπέστατο refurbished λαπτοπ.
Τι κέρδος έχει να προτείνει κάτι τέτοιο, από την στιγμή που είναι γιατρός και μιλάει καθαρά για την υγεία των παιδιών. Εγώ αυτό κατάλαβα. Από την άλλη, αν εκπαιδευτικοί λένε ότι είμαστε σε διακοπές, ε τότε καλά μας λένε τεμπέληδες εκπαιδευτικούς. Δυστυχώς τα ακούω στο περιβάλλον μου συχνότατα. Αλλά αφού το λέμε και οι ίδιοι... καλά να πάθουμε. Εγώ όμως δεν το δέχομαι. Αυτή την περίοδο κάνω δουλειά γραφείου, έστω. Αλλά δουλειά. Πληκτρολογώ ασκήσεις, διορθώνω ασκήσεις, απαντώ σε μηνύματα. Το μόνο που δεν κάνω είναι να μιλάω.....Όσο για την ουσιαστική λήξη του σχολικού έτους ας είχαν τα κότσια να το πουν από τώρα. Αλλά....
Για απλά αρχεία ναι. Αν πας να ανοίξεις κάτι πιο πολύπλοκο η μορφοποίηση ή/και το περιεχόμενο διαφοροποιούνται ή χάνονται.Ο άλλος μπορεί να έχει embedded equation editor 3.0 ή play along audio από κανένα ξεχασμένο codec ή να το έχει αποθηκεύσει σε καμία προιστορική έκδοση office που να μην εφάρμοζε πιστά το document model.Τα βλέπω κάθε μέρα.Όσο για τα refurbished έρχονται με ένα χρόνο εγγύηση -και στη μπαταρία- που έτσι κι αλλιώς κάνει 20 ευρώ.Στα τρία χρόνια τα αλλάζεις με νεότερα/πιο ισχυρά.Αν είναι για μένα μόνο η χρήση, να τα κάνω όλα με εφαρμογές ανοιχτού κώδικα και linux.Αν είναι να πρέπει να τα μάθαίνω, να τα δείχνω, και να τα φτιάχνω όταν τα χαλάνε άνθρωποι που με το ζόρι δουλεύουν winoffice να μου λείπει.Κάποτε από τη δική μου επιμονή μπήκαν προδιαγραφές ανοιχτού κώδικα σε έργο 3M
Μπράβο, συναδέλφισσα! Τα λες έξω από τα δόντια κι όπως είναι! Η σχολική χρονιά έχει τελειώσει και τυπικά θα το ακούσουμε το Μάιο. Σε διακοπές δεν είναι κανένας μας, αντίθετα προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας, γιατί το ίδιο θα θέλαμε να βοηθηθούν και τα δικά μας τα παιδιά, αν ήταν στη θέση τους, μπροστά σ' αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση!
Αφιερωμένο στον προηγούμενο..https://www.youtube.com/watch?v=S_s3K0jy2tYΜας χρωστάνε συνάδελφοι (και συμπολίτες). Δεν τους χρωστάμε. 37 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι τίποτε, αν είναι να εξοπλίσεις με αυτά όλους τους μαθητές όλης της Ελλάδας με Η/Υ, καθώς και να βάλεις (αφού τελειώσει το κακό με τον κορονοϊό) σε όλα τα σχολεία cluster supercomputers που θα εξυπηρετούν με το παραπάνω τις ανάγκες τoυς, τουλάχιστον για τα επόμενα 5-10 χρόνια. Δείτε τον προϋπολογισμό του υπουργείου.
Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικώνυπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικήςμονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών).
Να πω επίσης ότι η Κεραμέως θέλει να διαθέσει 66 εκατομμύρια ευρώ για laptop-tablet.Με αυτά τα λεφτά, αν εφαρμοστεί η πρότασή μου, καλύπτεται και η Αθμια!Να δούμε που θα πάνε αυτά τα λεφτά, να δούμε τι σαβούρα θα μας φέρουν πάλι. Πολύ φοβάμαι ότι θα επαναληφθεί το αίσχος με τα Laptop που μοίρασαν στην Α Γυμνασίου. Και να πεις ότι δεν φωνάζαμε και τότε; Ξεράθηκε ο λαιμός μας. Ποιος μας άκουσε;
72000/10 (κόστος vps σέρβερ το μήνα) =7200 σέρβερςΠόσα είναι τα σχολεία στην Ελλάδα; 14000.Άρα με το παραπάνω ποσό είχε καλυφθεί η μισή Ελλάδα για ένα μήνα.Έτσι για να γνωρίζουμε ποιοί μας κυβερνάνε.
Σήμερα το πρωί άκουσα την Κεραμέώς τυχαία στην εκπομπή του Πορτοσάλτε στον Σκάι. Διευκρίνισε ότι τα laptop θα διατεθούν στα σχολεία. Και ότι οι διευθυντές πρέπει να ξέρουν ποιοι μαθητές δεν έχουν laptop ώστε να τα δανείσουν!!!! στους γονείς. Πάντως, είπε και το εξής: αν υπάρχει στο σπίτι ένα laptop και το χρησιμοποιει ο γονιός για την εργασία του, τότε θα δοθεί άλλο ένα για τον μαθητή. Πάντως, παρατήρησα ότι αρκετοί γονείς έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν έχουν τίποτα!!!!
Αρκετοί γονείς νόμιζαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν τζάμπα εξοπλισμό, δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται περί δανεισμού και επιστροφης