0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι επίσημες οδηγίες του υπουργείου ΥΓΕΙΑΣ αναφέρουν στα σχολεία 7 τ.μ. ανά άτομο, άρα σε μια τάξη μόνο 5 άτομα χωράνε!!!Άρα, μετράμε τα τετραγωνικά μέτρα κάθε σχολικής αίθουσας και τα διαιρούμε με τη μαθητική δύναμη του σχολείου.
Η άποψη ότι δεν χρειάζεται η επανέναρξη των μαθημάτων είναι αντιπαιδαγωγική. Επειδη ζω σε επαρχιακή πόλη, όλοι οι μαθητές , όλων των ηλικιών αυτές τις ήμερες τριγυρίζουν σε μικρές ομάδες στις πλατείες και τους δρόμους. Δεν μένουν πλέον στο σπίτι. Όσο μάλιστα περνούν οι ήμερες απέχουν πιο πολύ από την εξ αποστάσεως, κυρίως οι μαθητές των δημοτικών. Το μήνυμα ελήφθη κατά κάποιο τρόπο, ότι δηλαδή το σχολικό έτος τελείωσε και εσύ δάσκαλε/καθηγητή τι γυρεύεις τώρα;
Ναι. Γράφτηκα 1 Απριλίου, οπότε δεν ήμουν εδώ πιο πριν για να φωνάξω για το ότι τα σχολεία έπρεπε να κλείσουν πιο νωρίς!!!
Πάλι ψέμματα λες. Πως μπορείς να μετρήσεις τον σεβασμό από όσους δεν μιλούν;Δεν είχαν σεβασμό "όσοι έγραφαν εδώ μέσα". Τουλάχιστον η ΡΕΑ.Τ διαμαρτυρόταν πριν το κλείσιμο.Για το τι συνέβαινε στην κοινωνία, σε καμιά περίπτωση δεν είσαι σε θέση να ξέρεις!
Δεν είμαι σίγουρος γι`αυτό!Ψέματα εγώ; Και "πάλι" μάλιστα;Έγραψα "όταν αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία", όχι αργότερα! Τι δεν καταλαβαίνεις; Είμαι σε θέση να ξέρω πολύ καλύτερα από σένα, μη χρησιμοποιώντας μάλιστα τρίτα πρόσωπα σκοπίμως, όπως κάνεις εσύ. Ας μας το πει η ίδια. Αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Χρησιμοποιείς παραποιημένο κάτι που σου είπα εγώ για με πεις ψεύτη. Ξέρεις πολύ καλά ότι μπορώ να σου ανταποδώσω τον χαρακτηρισμό και θα έχω και λόγους αλλά δε θα το κάνω γιατί δε θέλω να ρίξω το επίπεδο της συζήτησης. Ως εδώ λοιπόν!
Αυτό που βλέπεις εσύ στην επαρχιακή πόλη μπορεί να μη συμβαίνει κι αλλού.Ούτε θα έχει παιδαγωγικό αποτέλεσμα το ν' ανοίξουν τώρα άρον άρον τα σχολεία. Εξάλλου, δεν υπάρχουν παιδιά κι έφηβοι μόνο στην Ελλάδα... Στα άλλα κράτη που τα σχολεία θ' ανοίξουν το Σεπτέμβριο, δεν έλαβαν υπόψη τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου;
Αυτό που έγραψα εξ αρχής, ήταν ότι αμφισβητώ ευθέως τον Τσιόρδα. Πάντως, όχι τώρα που αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων. Νομίζω ότι δε χρειάζεται να προσθέσω τίποτα περισσότερο.
https://www.alfavita.gr/koinonia/320669_maska-analytikes-odigies-gia-sosti-hrisihttps://www.alfavita.gr/sites/default/files/images/2020/05/metra.pngΟι επίσημες οδηγίες του υπουργείου ΥΓΕΙΑΣ αναφέρουν στα σχολεία 7 τ.μ. ανά άτομο, άρα σε μια τάξη μόνο 5 άτομα χωράνε!!!Διαδώστε το!!!!
Όποιος πιστεύει ότι η πανδημία των προηγούμενων εβδομάδων θα έχει ως αποτέλεσμα έναν καλύτερο κόσμο, μια καλύτερη κοινωνία κάνει λάθος. Αυτό που μπορεί να αποτρέψει όσα φαίνονται να έρχονται είναι η ατομική ευθύνη, αυτή που τόσο απαξιώνεται τελευταία. Αυτή υπαγορεύει ότι δεν πρέπει να επικρατήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός και η ανθρωποφαγία.
Δυστυχώς η ποιότητα των εκπ/κών ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ και δεν έχει νόημα για περισσότερα. Άλλωστε αυτό αναπαράγουν και στους μαθητές τους και οι ίδιοι δε κατέουν που παν τα 4 και τι υποβάλλουν.
Ίσως ακούγεται διαρκώς αυτό επειδή όντως γίνεται για τα μάτια του κόσμου. Και η κυρία Λίνου την οποία παρέθεσε ο jfk πιο πάνω στοχεύει να εκμηδενίσει "αυτό που κάνουμε"? Σε ποιον αναφέρεται η χρήση του α πληθυντικού "κάνουμε"?
Καλύτερα τώρα που θα έρθουν έτσι κι αλλιώς λιγότερα παιδιά και θα είναι ορθάνοιχτα τα παράθυρα λόγω ζέστης, παρά να γίνει το εγχείρημα κατευθείαν το Σεπτέμβρη μαζικά. Και να σκεφτεί κανείς ότι στο σχολείο που είμαι, όταν είχαμε ήδη άπειρα κρούσματα γρίπης και είχαν έρθει ήδη τα πρώτα κρούσματα covid19, την Τρίτη που κλεισαν τα σχολεία ο διευθυντής δεν μας άφηνε να βγάλουμε τα παιδιά στο διάλειμμα γιατί διαμαρτυρηθηκαν οι γονείς ότι κρυώνουν τα βλαστάρια τους εξω!!
Μίλησα για τους εκπαιδευτικούς. Δε χρειάζεται να το τονίζουμε διαρκώς. Η κυρία Λινού δεν ανήκει ούτε στην πρωτοβάθμια ούτε στη δευτεροβάθμια και δεν μπορώ να απαντήσω γιατί χρησιμοποιεί το πρώτο πληθυντικό.Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν όλοι για όλα. Αυτό δεν είναι υγιές. Ο καθένας έχει τις απόψεις του το ίδιο και η κυρία Λινού και για άλλα θέματα με τα οποία ίσως να διαφωνούν οι περισσότεροι, όπως με το άνοιγμα των εκκλησιών π.χ. Ο καθένας ψάχνοντας μπορεί να βρει άπειρες απόψεις ειδικών με τις οποίες συμφωνεί είτε είναι "πολύ Χάρβαντ" είτε είναι "λιγότερο Χάρβαντ"! (Αυτό το μέτρο αξιοπιστίας με ξεπερνά!)Απλά ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι επειδή η κυρία Λινού είναι πολιτικοποιημένη, ίσως οι δηλώσεις της να έχουν άλλη σκοπιμότητα. Είναι και η δημοσιότητα ένα μέγεθος μη αμελητέο.