0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λοιπόν. Μιας και πιάσαμε τα συνδικαλιστικά. Η άποψή μου. Τόσον η ΟΛΜΕ όσο κι η ΔΟΕ έδωσαν αγώνα για να εκλεγεί η ΝΔ. Οι ηγεσίες τους πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ. Πώς προέκυψαν οι ηγεσίες; Απ' τις ψήφους των καθηγητών. Πώς και ψήφισαν οι καθηγητές αυτούς (τόσο στις συνδικαλιστικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές) την ώρα που γνώριζαν πολύ καλά πως πριν κάποια χρόνια είχαν α π ο λ ύ σ ε ι συναδέλφους τους; Δεν ξέρω. Ίσως γιατί είμαστε ο πλέον σ υ ν τ η ρ η τ ι κ ό ς (για να μην πω άλλη πιο βαριά λέξη) κλάδος του δημοσίου. Άρα καλά να πάθομε. Περαστικά μας.
Εγώ δεν θα δεχόμουν ποτέ να υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Όλοι οι μαθητές πρέπει να λαμβάνουν ίσες ευκαιρίες μάθησης, έχουν ανάγκη αλληλεπίδρασης, αλλά και διαπαιδαγωγησης η οποία δεν εκπληρώνεται με τη σύγχρονη εκπαιδευση στην οποία γίνεται εκπαίδευση. Σχολεία και εκπαιδευτικους πρέπει να έχουν όλες οι περιοχές της Ελλαδας χωρίς καμία εξαίρεση για να πληρούνται ΌΛΟΙ οι μαθησιακό στόχοι.
Μερικοί συνάδελφοι είτε δεν καταλαβαίνουν είτε γράφουν ό,τι τους εξυπηρετεί.Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας, τον Κικίλια, όπως θυμάμαι κι όχι από τον Τσιόδρα. Η αρμόδια επιτροπή είχε τότε προτείνει το κλείσιμο των σχολείων, γιατί εμφανίζονταν κρούσματα μαθητών ή γονέων ή εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα κι όλο αυτό εξαπλωνόταν. Πολλοί δε τότε, όπως ο Πατούλης, μιλούσαν και ζητούσαν το κλείσιμο των σχολείων ως μέτρο πρόληψης. Δε θυμάμαι να βγήκε ποτέ κάποιος εκπαιδευτικός και να ζήτησε να αναστείλουν τα σχολεία και τα Παν/κά ιδρύματα τη λειτουργία τους!!!Όσο για τον Τσιόδρα, προσωπικά πολύ λίγη εμπιστοσύνη μου εμπνέει, εφόσον οι θέσεις του αλλάζουν κάθε τόσο και εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Τώρα εισηγήθηκε ν' ανοίξουν τα σχολεία (όχι όλα μαζί) και επιχειρεί το πείραμα της ανοσίας της αγέλης, αφού θέλει να βγάλει ασπροπρόσωπη την κυβέρνηση κι αλώβητο το σύστημα υγείας κι εφόσον αδιαφορεί πλήρως για τους εκπαιδευτικούς επί της ουσίας. Επιχειρήματα ούτε παιδαγωγικά ούτε ψυχολογικά για το άνοιγμα των σχολείων υπάρχουν κι ούτε είναι σε θέση το υπουργείο παιδείας να προστατεύσει το διδακτικό προσωπικό! Εύχομαι ειλικρινά την καλύτερη απάντηση στο υπουργείο και στην αρμόδια επιτροπή να τη δώσουν οι μαθητές και οι γονείς, με την άρνησή τους να πάνε/να στείλουν τα παιδιά τους τώρα στο σχολείο και πολύ περισσότερο να μη συμβεί κανένα εξαιρετικά δυσάρεστο συμβάν, να χάσει κάποιος μαθητής της Γ΄ Λυκείου της Πανελλαδικές, μετά από τόση προετοιμασία και τέτοια ψυχολογική ταλαιπωρία...!
Ηλικίας 6 μηνών...!!!https://www.manchestereveningnews.co.uk/news/uk-news/six-week-old-baby-died-18222039?