0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ξυπνάμε το πρωί, μπαίνουμε στο mail μας και διαβάζουμε κατεβατά κείμενα, πολλές φορές πανομοιότυπα για όσους αναπληρωτές εργάζονται σε περισσότερα του ενός σχολεία. Τελοσπάντων, ενημερωνόμαστε, προσπαθούμε να μπούμε στην πλατφόρμα και τα καταφέρνουμε αργά το απόγευμα, τι να πω.. Πέρα από αυτά γνωρίζει κανείς τι γίνεται για όσους κάνουν συνδιδασκαλία στα Επαλ; Ενημερωθήκαμε από τον διευθυντή όλοι οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, ότι η τηλεκπαίδευση είναι εθελοντική για όλους όχι μόνο για τη ΜΝΑΕ, αλλά και πάλι δεν πρέπει κάπως και εμείς της εναλλακτικής ενισχυτικής στα επαλ να συνεισφέρουμε; Προσωπικά σκέφτομαι να ανεβάσω αρχεία για την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και βλέπουμε. Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι το υπουργείο ζει σε έναν κόσμο ιδανικής πραγματικότητας. Για τους περισσότερους μαθητές και δη στα επαλ καλώς ή κακώς είναι άθλος να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών στο μάθημα και στη δια ζώσης εκπαίδευση...
Εγώ ανέβασα ήδη υλικό στο eclass και ενημέρωσα την διευθύντρια μου.Ποιος θα τα δει?Δεν είναι ιδιαίτερα απλή η διαδικασία ομολογώ, οι λίγο άσχετοι δεν θα μπορέσουν να το κάνουν.
Η όλη διαδικασία με τα τηλεμαθήματα δεν είναι υποχρεωτική, επομένως μπορεί να συμμετέχει όποιος είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε τέτοιες επείγουσες απαιτήσεις και τα υπόλοιπα όταν με το καλό ανοίξουν τα σχολεία (αν δηλ. υπάρχει ορίζοντας επιστροφής μας εκεί).
Ξέρει κανείς να μου πει στο e-me content εκεί που φτιάχνεις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής πώς στο καλό μπορείς να προσθέσεις δεύτερη ερώτηση?? Έφτιαξα μία και δεν μπορώ να βρω πως να προσθέσω κι άλλη. Το κοιτάω τόση ώρα...
Έχω ενστασεις για το όλο εγχείρημα. Πέρα από όσα υπόστήριξε και η ΟΛΜΕ και αφορούν κυριως στο πρακτικό κομματι, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την δυνατότητα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Εδώ η βιντεοσκόπηση στη τάξη τιμωρείται με αποβολή και εμείς θα υποχρεωνόμαστε να γινόμαστε 'θεατρο' και να ελεγχόμαστε από οποιονδήποτε. Κυρίως στις μικρότερες τάξεις που δεν εχει σημασία τόσο το να βγάλουμε ύλη, όσο η όλη εκπαιδευτική διαδικασία, η μάχη και το παιχνίδι μέσα στη τάξη, απορώ τί θα μπορεί να προσφέρει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση!Συγγνώμη αλλά εγώ διορίστηκα για να κάνω μαθημα ζωντανά σε ζωντανούς ανθρώπους! Ναι... θέλω να έχω τον Γιαννη που θα μου ζητήσει πέντε φορές να βγει για νερό και τουαλέτα, τον Δημήτρη που θα κάνει σκονάκι και εγώ θα του εξηγήσω ότι αυτό δεν θα τον βοηθησει να γίνει σωστός άνθρωπος, την Μαρία που θα έχει φέρει όλο το μπουνρουάρ στη κασετίνα την ώρα που εγώ μιλαω για την αποικιοκρατία!Αφού είμαστε σε πόλεμο ας τα κλείσουμε τα ρημάδια να τελειώνουμε. Ας κανουν μαθήματα δεκα άνθρωποι σε ένα κανάλι π.χ. της
Οι νόμοι για τα προσωπικά δεδομένα είναι ιδιοι στην ΕΕ κ υπάρχουν αυστηρότατοι κ στον υπολοιπο ανεπτυγμένο κόσμο. Κ ΟΛΟΙ κάνουν Online από τη ΠΡΩΤΗ μέρα υποχρεωτικά. Οι πλατφόρμες του υπ. κ οι προδιογαφές είναι copy paste με τους έξω. Στην αρχή ήταν ότι οι μαθητές δεν είχαν "κομπιουτερ", μετά ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν ξέρουμε "κομπιουτερ", μετά ότι οι μαθητές ΄η γονείς δεν έχουν smartphones, μετά πέφτει το δικτυο κ τώρα είναι τα προσωπικά δεδομένα κ να τους βάλουμε εκπαιδευτική τηλεόραση?!?!. Μάλιστα. Ηθελα να και να ήξερα, αν ήταν υποχρεωτικό όπως ΕΕ κ βορεια Αμερική κ δεν έπεφταν τα μιστά τι θα γιντανε.
Σε ποια μορφή ειναι το υλικό; (doc, pdf..)
Με το eclass έχουμε ασύγχρονη εκπαίδευση, τίποτα το ουαου. Τα παιδιά θα βρουν ασκήσεις από μενα όπως θα έβρισκαν σε κάποιο βιβλίο ή site, αν ήθελαν. Επίσης είναι πολύ δύσχρηστο. Το e-me πώς είναι; Κάποιος που το χρησιμοποιήσε;