0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δίκαιο έχεις φίλε topsy αλλά μας δίνουν 2 επιλογές (είμαι σε δημοτικό) οπότε προτιμώ το e-me από το eclass.
Εγώ κατάλαβα από τις οδηγίες ότι δεν δίνουν 2 επιλογές, απλά προτείνουν τα παραπάνω χωρίς να απαγορεύεται η επιλογή άλλης πλατφόρμας. Μάλιστα είμαι περίεργος να δω όταν πέσουν όλοι σε αυτές τις πλατφόρμες τι θα γίνει. Ήδη το eclass κάνει αποσυνδέσεις από το πουθενά. Θα κάτσει ο γονιός ή ο μαθητής να κάνει συνέχεια ανανέωση, ή ξανά Login ή θα περιμένει κανά τέταρτο για να συνδεθεί χωρίς να αγανακτήσει; Μάλλον θα το κλείσει και θα σιχτιρίζει!
https://www.esos.gr/arthra/66740/ex-apostaseos-ekpaideysi-kai-ek-toy-syneggys-paideiaΕξαιρετικό! Αισιόδοξο και προσγειωμένο κείμενο. Φιλολόγου μάλιστα: απάντηση σε όσους κρίνουν τους εαυτούς τους αδαείς προς τα τεχνικά μέσα που καλούνται να χειριστούν. Υπάρχουν πάρα πολλά τεχνικά μέσα. Και όλα στην επιλογή μας. Δεν μας υποχρεώνει κανείς να ακολουθήσουμε συγκεκριμένη οδό. Η δυσκολία βρίσκεται στην συνεργασία, συνάδελφοι. Πραγματικό έλλειμμα. Όπως επίσης και στην έλλειψη εργατικότητας. Ας είμαστε παρόντες. Κι αυτό από μόνο του κάτι διδάσκει στους μαθητές μας. Ας είμαστε στην διάθεσή τους. Ακόμη και τώρα έστω και τηλε.
Μια πρακτική ερώτηση: αν θέλω να ανεβάσω κάποιο φύλλο εργασίας που βρήκα στο διαδίκτυο είμαι οκ με το copyright εφόσον παραθέσω την πηγή όπου το βρήκα ή όχι;
Αν βρίσκεται σε αποθετήριο του υπουργείου ή σε σελίδα πχ. σχολικού σύμβουλου, μπορείς να το ανεβάσεις, ναι, πάντα με το όνομα του δημιουργού. Αν βρίσκεται σε άλλου τύπου σελίδα ή είναι από βοήθημα, δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα αν μας καλύπτει η παράθεση της πηγής. Αυτό μας είπε η επιμορφώτρια στο
Μάλιστα...τρέχα γύρευε δλδ ...Θα έρθει άραγε ποτέ αυτή η διευκρίνιση απο το υπουργείο ή άδικος κόπος ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα?
Μπορείς να πάρεις ιδέες από σελίδες ή από βοηθήματα και να κάνεις αλλαγές, έτσι ώστε να μην είναι εξόφθαλμη αντιγραφή. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίον επιμένει μάλλον τόσο πολύ το υπουργείο στα αποθετήρια -φωτόδεντρο, αίσωπος, κλπ.