0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τι τακτική ακολουθείτε για τα παιδιά που μένουν σπίτι; Εμάς είναι όλα από σοβαρές οικογένειες και πολλά εξαιρετικοί μαθητές, άρα θεωρούμε ότι όντως υπάρχει λόγος. \Οι απόψεις όμως διίστανται. Κάποιοι θεωρήσαμε αυτονόητο ότι θα ανεβάζουμε κάποιο υλικό στο eclass. Τη φωτοτυπία πχ που θα δίναμε, που έτσι κ αλλιώς τώρα δεν δίνουμε. Εγώ ανεβάζω και ασκήσεις για όλους, αφού δεν μπορώ να δώσω φωτοτυπίες. Δεν μου είναι δηλαδή κανένας φοβερός παραπανίσιος κόπος, αλλά στέλνω και προσωπικά μηνύματα που εξηγώ και έχω πει ότι θα δέχομαι κ ασκήσεις. Άλλοι όμως διαφωνούν, θεωρούν ότι οι γονείς τα θέλουν όλα δικά τους, ότι δεν γίνεται να εργαζόμαστε κ έτσι κ αλλιώς, έχουν κ το εύλογο επιχείρημα ότι άλλες φορές τα παιδιά λείπουν κ έρχονται αδιάβαστα επειδή έλειπαν και τώρα τα θέλουν από εμάς έτοιμα, γενικά υπάρχει μια ένταση. Γενικά δεν μου αρέσει να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας, πχ θεωρώ λάθος να κάνουν εξ αποστάσεως όσοι είναι σε άδεια, γιατί είναι σαφής παραβίαση των όρων εργασίας μας, αφού δεν μας έχει δοθεί η δυνατότητα τηλεργασίας. Από την άλλη όμως, το άνοιγμα έγινε τσαπατσούλικα και αφήνει μια αίσθηση ανασφάλειας σε πολλές οικογένειες που είναι λογικό να αναρωτιούνται ποια αντιστάθμιση υπάρχει για την απουσία των παιδιών τους, και πιο προσωπικά όταν ανησυχούν κάποια παιδιά για το μάθημα που χάνουν, δεν θέλω να τα αφήσω εκτεθειμένα. Είναι όμως μια περίεργη κατάσταση και ενοχλητικό που μας πέταξαν το μπαλάκι για άλλη μια φορά!
Για τα παιδιά που λείπουν θεωρώ λογικό κάποιος να χρησιμοποιεί ασύγχρονη, ακόμα και στην άδειά του, καθώς είναι ευέλικτη και εσύ ορίζεις πότε και πόσο θα χρειαστεί να δουλέψεις.Καλά στην άδεια μου είναι αδιανόητο να το φανταστώ γιατί έτσι ακυρώνεται ο λόγος για τον οποίο την λαμβάνεις.
Η απάντηση του διευθυντήτου 2ου ΓΕΛ Κω20.05.2020 - 21:56Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κω απαντά: Δεν τοποθετήθηκαν κάμερες στις αίθουσεςhttps://www.alfavita.gr/nomothesia/322781_o-dieythyntis-toy-2oy-gel-ko-apanta-den-topothetithikan-kameres-stis-aithoyses
Οποιος ειναι σε αδεια ειναι σε αδεια. Τελος.
Αυτή η ντεμί κατάσταση όπου όλα είναι προαιρετικά και εξαρτώνται από την ατομική ευθύνη..Είναι ο χρόνος στον οποίο θα έπρεπε να δοθεί η έμφαση στο πώς θα δουλέψουν τα σχολεία με ασφάλεια και πώς θα λυθούν όλα αυτά τα ζητήματα για την νέα χρονιά. Τώρα είναι όλα βλέποντας και κάνοντας και τίποτα δεν θα αλλάξει ουσιαστικά. Για να ανοίξουν τα σχολεία την πρώτη Σεπτεμβρίου οι αναπληρωτες θα πρέπει να είναι στην θέση τους την επόμενη του Δεκαπενταυγουστου. Θα υπάρχουν πίνακες τότε; Τα χρήματα για να παραταθεί η χρονιά κατά έναν μήνα την επόμενη χρονιά θα υπάρχουν; Για να λειτουργήσουν τα δημοτικά τώρα για όλον τον Ιούνιο πρέπει να παραταθουν για δύο εβδομάδες οι συμβάσεις των αναπληρωτών. Δεν θα είναι δυνατόν από την νέα χρονιά να λειτουργήσουν τα σπασμένα τμήματα. Θα χρειαστούν βάρδιες και περισσότεροι εκπαιδευτικοί. Αλλιώς.. πολύ περισσότερη... προσωπική ευθύνη. Χρειάζεται προκυρηξη για προσωπικό καθαρισμού τώρα για να είναι οι καθαριστριες στα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Χρειάζεται να απαιτηθεί να υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό σε κάθε σχολική μονάδα. Θα μπορούσαν να είναι τελειοφοιτοι νοσηλευτές που πρέπει να κάνουν την πρακτική τους.