*

Αποστολέας Θέμα: Αιτήσεις για Πειραματικά  (Αναγνώστηκε 120015 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΤΣΙΑΤΣΙΟΣ ΠΕ83

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Αιτήσεις για Πειραματικά
« Απάντηση #630 στις: Αυγούστου 12, 2025, 08:20:03 pm »
Αυτα που εγραψα στο προηγουμενο μήνυμά μου, παραθέτοντας τη δικη σου απαντηση στον kkk, δε βλεπω να ερχονται σε αντιθεση με οποιαδηποτε απο τις πληροφορίες που αναφερεις σε αυτήν σου την ανάρτηση. Οι πληροφορίες αυτες μου ειναι γνωστες απο την 46353/ε2 που ανεβασα πριν λιγες μερες εδω και η οποια ειναι μια κομβικης σημασιας εγκυκλιος για τις υπηρεσιακες μεταβολές οσων υπηρετουν στα πρότυπα.
Απλα σταθηκα , στην προηγούμενη ανάρτησή μου, στο εξης:
Ειχε ανεβασει η  συναδελφος την ερωτηση και ο kkk της απάντησε ορθα και ολοκληρωμένα κατα τη γνωμη μου δηλ, οπως τα κατλαβα εγω, η συναδελφος ρωτουσε αν μετα το τελος της θητειας μπορει να ζητησει βελτιωση ή πρεπει να παει στην οργανικη της (προφανως ειχε προτερα απο τη θητεια οργανικη) και ο kkk  της ειπε οτι μπορει να τα κανεις ταυτοχορνα και τα δυο δηλ πχ να πας στην οργανικη σου απο 1/9 και τον οκτωβρη να καταθεσεις αιτηση για βελτιωσηκαι στη συνεχεια ειδα τη δικη σου αναρτηση στην απάντηση του kkkκαι η οποια μου φανηκε οτι απαντουσε για το τι γινεται κατα τη διαρκεια της θητειας στα προτυπα οτι δηλ αν υπηρετεις πχ απο 1/9/24 σε προτυπο τοτε ναι μεν θεμελιωνες δικαιωμα μεταθεσης απο περιοχη σε περιοχη και ειχες δικαιωμα τον οκωβρη 24 να καταθεσεις αιτηση, πλην ομως δεν ειχες δικαιωμα να καταθεσεις αιτηση για βελτιωση . Και παρενεβη στις αναρτησεις σας επειδη απλα αναρωτηθηκα μη τυχον υπαρχει κατι που δε καταλαβαινω ή δε γνωριζω.
Σωστά τα λες. Δεν ξέρω αυτά που έγραψα αν είναι κατανοητά. 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:48:23 »

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #631 στις: Αυγούστου 12, 2025, 09:39:06 pm »
Σωστά τα λες. Δεν ξέρω αυτά που έγραψα αν είναι κατανοητά.
το προηγουμενο αναλυτικο μηνυμά σου ηταν απολυτως κατανοητο και μου δωσε να καταλαβω τι εννοουσες στην απάντηση που εδωσες στον kkk
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 12, 2025, 10:55:34 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος Lexis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #632 στις: Αυγούστου 14, 2025, 07:17:04 pm »
Καλησπέρα! Έστω ότι έχουμε τοποθετηθεί με θητεία με έναν άλλο συνάδελφο ίδια μέρα στο Π.Σ. και κάποιος χρειάζεται να συμπληρώσει αλλού ωράριο γιατί δε βγαίνουν οι ώρες . Γνωρίζετε ποιο είναι το κριτήριο επιλογής; Η προϋπηρεσία; Τα μόρια με τα οποία διεκδικήσαμε θητεία στο Π.Σ.; Η κάτι άλλο; Στα τυπικά σχολεία στην περίπτωση αυτή ο νόμος αναφέρει ότι προηγείται ο έχων περισσότερα μόρια μεταθέσης. Στα πειραματικά δεν έχω βρει αν διευκρινίζεται αυτό. Μόνο ένα εδάφιο που αναφέρει ότι "Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) εκδίδει αποφάσεις για τη διάθεση εκπαιδευτικών σε άλλα Πρότυπα ή Πειραματικά Σχολεία για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου .

Βασίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο, όπως:
Ν. 4692/2020 (άρθρ. 19 παρ. 21–22), Ν. 4823/2021, τον ν.1566/1985 κ.ά. "

Αποσυνδεδεμένος Magio

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #633 στις: Αυγούστου 14, 2025, 07:50:08 pm »
Πέρσι τοποθετήθηκα προσωρινά ως νεοδιόριστη σε πειραματικό σχολείο και αξιολογήθηκα και στα τρία πεδία.φετος εάν τοποθετηθώ με μονοετή θητεία θα πρέπει να ξανά αξιολογηθώ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:48:23 »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #634 στις: Αυγούστου 14, 2025, 07:54:18 pm »
Η περσινή αξιολόγηση αφορούσε στην μονιμοποίησή σου, η αξιολόγηση στο πλαίσιο της θητείας γίνεται για την παραμονή σου στο πρότυπο.
Ξέρετε αν οι αποσπασμένοι αξιολογούνται;

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #635 στις: Αυγούστου 14, 2025, 11:44:24 pm »
Η περσινή αξιολόγηση αφορούσε στην μονιμοποίησή σου, η αξιολόγηση στο πλαίσιο της θητείας γίνεται για την παραμονή σου στο πρότυπο.
Ξέρετε αν οι αποσπασμένοι αξιολογούνται;
οπως αναφερθηκε πιο πανω απο συναδελφους που εχουν υπηρετησει σε προτυπα δεν ειναι υποχρεωτικη η αξιολογησή των αποσπασμενων σε αυτα. Αυτο φαινεται να προκυπτει και απο την 11200 /Δ6 φετινη εγκύκλιο

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #636 στις: Αυγούστου 14, 2025, 11:54:25 pm »
Καλησπέρα! Έστω ότι έχουμε τοποθετηθεί με θητεία με έναν άλλο συνάδελφο ίδια μέρα στο Π.Σ. και κάποιος χρειάζεται να συμπληρώσει αλλού ωράριο γιατί δε βγαίνουν οι ώρες . Γνωρίζετε ποιο είναι το κριτήριο επιλογής; Η προϋπηρεσία; Τα μόρια με τα οποία διεκδικήσαμε θητεία στο Π.Σ.; Η κάτι άλλο; Στα τυπικά σχολεία στην περίπτωση αυτή ο νόμος αναφέρει ότι προηγείται ο έχων περισσότερα μόρια μεταθέσης. Στα πειραματικά δεν έχω βρει αν διευκρινίζεται αυτό. Μόνο ένα εδάφιο που αναφέρει ότι "Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) εκδίδει αποφάσεις για τη διάθεση εκπαιδευτικών σε άλλα Πρότυπα ή Πειραματικά Σχολεία για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου .

Βασίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο, όπως:
Ν. 4692/2020 (άρθρ. 19 παρ. 21–22), Ν. 4823/2021, τον ν.1566/1985 κ.ά. "
συμφωνα με τον 4692 οι αποφασεις της δεππς για τις συμπληρωσεις ωραριου σε αλλα προτυπα στηριζετααι σε εισηγησεις του οικείου ΕΠ.Ε.Σ (ή των διευθυντων προτυπων οπου δεν υπαρχει) αλλα δε γνωριζω με ποιον τροπο διαμορφωνονται αυτες οι εισηγησεις. Οταν ομως δεν υπαρχει η δυνατοτητα να διατεθουν σε αλλα προτυπα, τοτε διατιθενται σε άλλη σχολική μονάδα της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης της αρμοδιότητας του ίδιου πυσδε ., με απόφαση του
οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, έπειτα από πρόταση του αρμόδιου  Π.Υ.Σ.Δ.Ε και στην περιπτωση αυτη θα φυγει για συμπληρωση σε αλλο σχολειο (στην περιπτωση που κανενας δεν επιθυμει) αυτος που εχει τα λιγοτερα μορια μεταθεσης

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #637 στις: Αυγούστου 15, 2025, 12:01:20 am »
Παράθεση
11200 /Δ6 φετινη εγκύκλιο

Εξαιρετικά χρήσιμο έγγραφο, ευχαριστώ! Δεν αναφέρει όμως ρητά ότι ο αποσπασμένος στο Πρότυπο μπορεί να αρνηθεί την αξιολόγηση. Μάλλον τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Αναφέρει:
Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε Π.Σ & ΠΕΙ.Σ με απόσπαση ή έχουν διατεθεί
για κάλυψη λειτουργικού κενού ή συμπλήρωση ωραρίου τους, και αξιολογηθούν
σε αυτό δεν εκπληρώνουν μονοετή εισαγωγική θητεία σε περίπτωση θετικής
αξιολόγησης, αν τοποθετηθούν μεταγενέστερα με θητεία σε Π.Σ & ΠΕΙ.Σ σύμφωνα με
τις διατάξεις των παρ. 20 και 21 του άρθρου 19 του νόμου 4692/2020 (Α’ 111).

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #638 στις: Αυγούστου 15, 2025, 12:11:15 am »
Εξαιρετικά χρήσιμο έγγραφο, ευχαριστώ! Δεν αναφέρει όμως ρητά ότι ο αποσπασμένος στο Πρότυπο μπορεί να αρνηθεί την αξιολόγηση. Μάλλον τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Αναφέρει:
Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε Π.Σ & ΠΕΙ.Σ με απόσπαση ή έχουν διατεθεί
για κάλυψη λειτουργικού κενού ή συμπλήρωση ωραρίου τους, και αξιολογηθούν
σε αυτό δεν εκπληρώνουν μονοετή εισαγωγική θητεία σε περίπτωση θετικής
αξιολόγησης, αν τοποθετηθούν μεταγενέστερα με θητεία σε Π.Σ & ΠΕΙ.Σ σύμφωνα με
τις διατάξεις των παρ. 20 και 21 του άρθρου 19 του νόμου 4692/2020 (Α’ 111).
ναι σε αυτο το σημειο αναφερομουν. Δεν το λεει ρητα αλλα στηριζομαι στην εμπειρια του kapoioskapoykapote που ανεφερε οτι ηταν εθελοντικη η αξιολογηση των αποσπασμενων. Και νομιζω ειναι λογικο να ειναι εθελοντικη εφοοσον η αποσπαση δεν εκφραζει σωνει και καλα επιθυμια θητειας

Αποσυνδεδεμένος Lexis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #639 στις: Αυγούστου 15, 2025, 12:14:47 am »
συμφωνα με τον 4692 οι αποφασεις της δεππς για τις συμπληρωσεις ωραριου σε αλλα προτυπα στηριζετααι σε εισηγησεις του οικείου ΕΠ.Ε.Σ (ή των διευθυντων προτυπων οπου δεν υπαρχει) αλλα δε γνωριζω με ποιον τροπο διαμορφωνονται αυτες οι εισηγησεις. Οταν ομως δεν υπαρχει η δυνατοτητα να διατεθουν σε αλλα προτυπα, τοτε διατιθενται σε άλλη σχολική μονάδα της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης της αρμοδιότητας του ίδιου πυσδε ., με απόφαση του
οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, έπειτα από πρόταση του αρμόδιου  Π.Υ.Σ.Δ.Ε και στην περιπτωση αυτη θα φυγει για συμπληρωση σε αλλο σχολειο (στην περιπτωση που κανενας δεν επιθυμει) αυτος που εχει τα λιγοτερα μορια μεταθεσης

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχετε δει να συμβαίνει αυτό (με τα μόρια μεταθέσης )σε κάποιο πρότυπο/πειραματικό σχολείο η με τη λογική το λέτε; Και εγώ έτσι πιστεύω αλλά υπάρχει συνάδελφος που υποστηρίζει ότι ισχύουν τα μόρια του πίνακα εισαγωγής σε Π.Σ. Δεν έχει τύχει κάτι ανάλογο στο σχολείο μας και δε θέλω να το φτάσουμε ΕΠΕΣ/ΔΕΠΠΣ για να πάρουμε απάντηση.

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #640 στις: Αυγούστου 15, 2025, 12:33:22 am »
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχετε δει να συμβαίνει αυτό (με τα μόρια μεταθέσης )σε κάποιο πρότυπο/πειραματικό σχολείο η με τη λογική το λέτε; Και εγώ έτσι πιστεύω αλλά υπάρχει συνάδελφος που υποστηρίζει ότι ισχύουν τα μόρια του πίνακα εισαγωγής σε Π.Σ. Δεν έχει τύχει κάτι ανάλογο στο σχολείο μας και δε θέλω να το φτάσουμε ΕΠΕΣ/ΔΕΠΠΣ για να πάρουμε απάντηση.
για το ποιος θα φυγει απο ενα προτυπο για να συμπληρωσει σε αλλο προτυπο ειναι θεμα ΕΠΕΣ και δε γνωριζω με ποια κριτηρια διαμορφωνει την εισηγηση του αυτος. Οταν ομως περισσευει ενας εκπαιδευτικος σε προτυπο και δεν υπαρχει η δυνατοτητα να συμπληρωσει σε αλλο προτυπο παρα μονο σε ενα σοχλειο γενικης παιδειας του ιδιιου πυσδε τοτε η αρμοδιοτητα κρισης περναει, συμφωνα με τον 4692, ξςκαθαρα στο πυσδε. Το πυσδε , τουλαχιστον αυτο που υπηρετω εγω, αντιμετωπιζει τις λειτουργικες υπεραριθμιες με βαση τα μορια μεταθεσης και στα πλαισια του πδ 50/96, ασχετως αν προκειται για εκπαιδευτικους προτυπων, εφοοσον δεν εχει στα χερια του (και ειμαι σιγουρος γι αυτο) καποια ειδικοτερη εγκυκλιο για τις συμπλήρωσεις ωραριων των εκπαιδευτικων των προτυπων
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 15, 2025, 12:37:02 am από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος Lexis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #641 στις: Αυγούστου 15, 2025, 10:02:48 am »
για το ποιος θα φυγει απο ενα προτυπο για να συμπληρωσει σε αλλο προτυπο ειναι θεμα ΕΠΕΣ και δε γνωριζω με ποια κριτηρια διαμορφωνει την εισηγηση του αυτος. Οταν ομως περισσευει ενας εκπαιδευτικος σε προτυπο και δεν υπαρχει η δυνατοτητα να συμπληρωσει σε αλλο προτυπο παρα μονο σε ενα σοχλειο γενικης παιδειας του ιδιιου πυσδε τοτε η αρμοδιοτητα κρισης περναει, συμφωνα με τον 4692, ξςκαθαρα στο πυσδε. Το πυσδε , τουλαχιστον αυτο που υπηρετω εγω, αντιμετωπιζει τις λειτουργικες υπεραριθμιες με βαση τα μορια μεταθεσης και στα πλαισια του πδ 50/96, ασχετως αν προκειται για εκπαιδευτικους προτυπων, εφοοσον δεν εχει στα χερια του (και ειμαι σιγουρος γι αυτο) καποια ειδικοτερη εγκυκλιο για τις συμπλήρωσεις ωραριων των εκπαιδευτικων των προτυπων

Σας ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος vagg99

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #642 στις: Αυγούστου 17, 2025, 03:26:44 pm »
Άρχισαν τα κίνητρα, μήπως και δηλώσει κανένας να πάει σε πειραματικά...

https://www.esos.gr/arthra/94770/protypa-peiramatika-epipleon-miniaia-amoibi-stoys-ekpaideytikoys-apo-neo-sholiko-etos

Αποσυνδεδεμένος Arieta

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #643 στις: Αυγούστου 17, 2025, 06:14:31 pm »
Καιρός ήταν!Η επιπλέον δουλειά που κάνουν οι εκπαιδευτικοί στα πειραματικά και τα πρότυπα συν την αξιολόγηση που πρέπει να περνούν δεν είναι η ίδια με τα κανονικά σχολεία.Ωστοσο ας περιμένουμε να δούμε για τι ποσό μιλάμε γιατί αν είναι κάτι πολύ χαμηλό δύσκολα πάλι θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33111
  • Τελευταία: Zbbt
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193289
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)